Mi értelme van a dohányzásnak? Miért csináljátok?

Nincs jobb dolgod, mint ezen agyalni? Mi nem káros a mai világban??? Alkoholt miért isznak? Mert jól esik. Az is káros, hosszú távon még alkesznek sem kell lenned, hogy tönkre vágd a májad, plusz az agysejteket is rombolja. De mondhatnám a sok kaját is, amik érszűkítő, és/vagy rákkeltő anyagokat tartalmaznak (csak erről nem beszélnek sokat, hogy megvegyék az emberek). A koffein tartalmú italok is magas vérnyomást okozhatnak és tönkre vághatják a szívet hosszú idő alatt. De mondhatnám a szmogot is, ami tüdőrákot és keringési betegségeket okoz, ezt már a who is elismerte.
A cigitől nyugtató érzést érzel, a szagát pedig szívás közben egyáltalán nem. Az íze meg olyan amilyen, senki sem azért szívja, de idővel meg lehet szokni, vagy vannak ízesített cigik/szivarok is. Tényleg egy szertartás az egész, ami kikapcsol. Mindenkinek kell valami hasonló káros szokás, ami kikapcsolja, valakinek ez a kávé, másnak a csoki és még sorolhatnám...

Megsúgom, az Aspartam is okozhat rákot. a Sprite-tól kezdve a Fantáig mindenben megtalálod. A "sima" Coca Cola nem tartalmaz, így a kivételek egyike, de még így is messze van a "nem károstól".
Nagyjából minden amit fogyasztunk okozhat rákot. A különbség az, hogy a dohányzás elleni kampányban van pénz.
Persze, minden káros, de miért kell még egy lapáttal rá tenni?
Amúgy meg nem tudom miért kell fellázadni. Én kávézom, energiaitalt iszom, nem egészséges, az én bajom, felvállalom, de nem állok le kampányolni mellettük. Az meg nem menti fel a dohányzást, hogy "más is egészségtelen". És mégegyszer mondom: az evés és az ivás létszükséglet, és a mai világban már óvhatatlan, hogy ne vigyél be semmilyen káros dolgot ilyen úton, dohányzás nélkül viszont lehet élni.
"A cigitől nyugtató érzést érzel" Na ezt sem értem. Miért kell mesterségesen lenyugtatni magatokat? Vagy ennyire idegbeteg lenne az emberiség?
"a szagát pedig szívás közben egyáltalán nem érzed" De a rászokás előtt, gondolom ti is éreztétek, akkor hogy nem taszított?
"Alkoholt miért isznak? Mert jól esik." Nem védtem az alkoholt sem. De még az iszákosokat jobban megértem logikailag, az alkoholnak ugyanis olyan erőteljes hatása van, hogy valakinek megéri.

Pszichológiai függőséget okoz, ami azt jelenti, hogy már csak a gondolattól, hogy letedd, szó szerint pánikrohamot kapsz. És akkor még elvonási tüneted sincs, mert még el se kezdted. Én speciel régóta megszabadulnék tőle, de gyenge vagyok, ezek a pánikrohamok kicsinálnak. Valami nagyon erős motivációval lehet csak leküzdeni ezt, és ha azt mondom, hogy nagyon erős, akkor arra gondolj, hogy a tüdőrák és társai koránt sem elég elrettentőek. Valami személyes motiváció kell, ami tényleg a lelke mélyéig átjárja az embert.
Tehát azért csináljuk, mert félünk abbahagyni, félelemmel és szorongással tölt el az érzés, hogy nem lesz többé. Bár ésszel felfogjuk, hogy nem sok örömet okoz, ráadásul büdösek vagyunk tőle, stb., de ettől még az érzés marad. Az az érzés, hogy óriási veszteség ér minket, hogy soha rosszabb dolog nem történhet velünk, mint hogy többé nem gyújthatunk rá. Nem mindenkiben tudatosul ez, de ezt érezzük legbelül nincs. Nincs mögötte racionalitás, még fel is fogjuk, hogy hülyeség. De ez kb. olyan, mintha bebizonyítanák neked, hogy jobb élet van a halál után, aztán megkérnének, hogy fojtsd vízbe magad. Attól még, hogy tudod, hogy jobb lesz utána, ugyanúgy rettegsz és ugyanolyan szar. Na, ez a dohányzás csapdája. Ha még nem estél bele, soha ne gyújts rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!