Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért lenézendő a dohányzás?

Miért lenézendő a dohányzás?

Figyelt kérdés
Aki alkoholt iszik annak elveszik a jogosítványát, megváltozik a viselkedése stb. De a dohányzás nem okoz személyiség változást. Akkor miért elítélendő?? Így vezetni is lehet, és normális életet élni is. Tudom, hogy ez is függőség, de a legkevésbé ártalmas. Aki drogot, alkoholt fogyaszt az veszélyes a környezetére. (agresszív, öntudatlan állapotba kerül) Aki dohányzik az nem árt másoknak . Mégis sokan miért nézik le őket??
2014. febr. 9. 19:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Ki ítéli el?

Én ugyan nem.

De megjegyezném, hogy aki dohányzik, az árt másoknak is, akikkel egy szobában fújja ki a füstöt. Plusz a dohányzó kismamák, borzasztó.

Egyébként láttam én már agresszív dohányost, amikor elfogyott a cigi és nem tudott már leszaladni az éjjel-nappali boltba, úgyhogy hidd el, egy dohányos is lehet agresszív, ha nem kapja meg a napi nikotinját.

Valamennyit javult a helyzet szerencsére, de még így is rengetegen pöccintik el az utcán a csikket, szemetelnek szó nélkül.

Aki kulturáltan dohányzik, azzal nekem sincs semmi bajom.

2014. febr. 9. 19:27
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Mert minden függőség lenézendő. Függőség a gyengéknek kell.

Ezenkívül mert mocskos szokás, kb. mint az utcán köpködés. Nikotinszagú lesz a keze, a lehelete, a szája az embernek, sárgák a fogai. A fehérre festett szobákban egy idő után sárga nikotinosak lesznek a falak. Ezenkívül ha nyilvános helyen dohányzik a dohányos, szinte nincs olyan, hogy ne fújná egy nemdohányos orra alá a füstöt. A dohányos 1 órából 10 percet cigizés címszóval lóg a melóból.

2014. febr. 9. 19:37
 3/12 A kérdező kommentje:
A kismamákat én is elítélem. Mert árt egy kicsi embernek. De aki a saját lakásában az erkélyen dohányzik, és nem károsítja a környezetét, azt miért nem fogadják el?
2014. febr. 9. 19:44
 4/12 A kérdező kommentje:
Ja , és a munkahelyen van az a 3-szor 10 perc szünet amikor mindenki azt csinál amit akar. (cigizik, vagy eszik) Ez nem lógás a munka alól!!!!! Ez mindenkinek jár.
2014. febr. 9. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
És amikor amikor a kedves nemdohányzó kollégák facebookoznak meg neteznek egész munkaidő alatt? Ez az egész csak propanda, hogy az agymosott zombiknak legyen min csámcsogni, miközben egyre nagyobb szarba süllyed az ország.
2014. febr. 10. 14:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Szeritnem gyengeségre utal.

Miért cigizel? egy pozitív tulajdonsága sincs, szóval értelemszerűen abba kéne hagynod, csak hogy nem tudod, ennek vajon mi az oka...

Lenézem a gyenge a embereket ;)

2014. febr. 10. 15:26
 7/12 anonim ***** válasza:

5: ezzel most ugye azt állítottad, hogy a szentéletű dohányzó kollégák pedig sohasem facebookoznak :)

Na persze. Egyébként én pontosan tisztában vagyok azzal, hogy hova süllyed ez az ország, de ennek a kurzusnak szerintem volt egyetlenegy értelmes lépése, és az a dohányzók dolgának nehezítése volt. Mocskos egy szokás, legjobb lenne eltűnnie a földről. Egyébként az alkohollal együtt :)

2014. febr. 10. 15:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért cigizek, mert jólesik, meg ez az egyetlen "szórakozásom", nem kocsmázok, nem járok moziba stb. Ennyit megilletek. A munkaközi szünetet meg azzal töltöm, amivel akarom. Én meg a kötekedő, hatalmas egóval rendelkező, magukat istennek tartó egészséghuszárokat nézem le.
2014. febr. 10. 21:14
 9/12 anonim válasza:
100%
Mert egy "hülye" szokás és aki nem ismeri nem cigizik az olyan hogy fuuu ez de bunkó hogy kimer menni cigizni miközbe ő nem tud mit kezdeni magával. nem tudom de engem idegesít ha pampognak hogy büdös cigi.. valakinek a parfümje is elviselhetetlen mégse mondom neki hogy ne fujd be magad mert ha neki tetszik akkor ugyis mind1. nyilván ha haver megkér hogy nála ne cigizzek nem fogok és ez alap de egyébként meg csak azok nézik le akiknek annyi eszük van mint egy lyukas zsák máknak.
2014. febr. 12. 16:35
 10/12 anonim ***** válasza:
8-as, az szánalmas ha ez az egyetlen szórakozásod, egyáltalán ebben mi a móka?:O
2014. febr. 16. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!