Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Elképzelhető hogy a dohánypiac...

Elképzelhető hogy a dohánypiac pangása miatt, a közeljövőben lemegy a cigaretta ára úgy öt-hatszáz forintra? Akkor kb egy tízesből ki lehetne jönni egy mérsékelten dohányzónak.

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 21:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt dolog.A benzin használat igen lecsökkent már pl. Kutak zártak be. Szerinted csökkentették érezhetően az árát?
2013. dec. 7. 21:52
 2/21 A kérdező kommentje:
A benzin árát a világpiac diktálja. A cigi árának több mint fele csak adó.
2013. dec. 7. 21:59
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Te se gondoltad komolyan...Amikor én elkezdtem cigizni, egy dobozzal 3 ft volt. Amikor abbahagytam 700.- És majd ugyanazt a prolicigit szívtam.
2013. dec. 7. 22:10
 4/21 A kérdező kommentje:
Na de akkor a fizu is csak egy ezres volt. A cigi ára meg az inflációt követte. De most nem az inflációt követi, csak az adót emelték meg. Az előállítása két- háromszáz forint.
2013. dec. 7. 22:17
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A benzinen is sok adó van.

Biztos hogy nem lesz olcsóbb. Hogy nézne már ki hogy Orbán kap egy kitüntetést a dohányzás visszaszorításáért tett lépésekért, aztán meg elősegíti.

Meg elvileg több pénz megy el a dohányzás okozta betegségek kezelésére mint ami befolyik belőle.Ez szerintem hülyeség mert nem közvetlenül a TB-hez megy a pénz. Ha az összes dohányeladásból származó adóbevételt a kezelésükre fordítanák, akkor már luxuskörülmények között gyógyíthatnák őket.

És elvileg az unió elvárása volt a dohányárak uniós szintre emelése a visszaszorítás érdekében. (Csak amíg Németországba egy gyári munkás kap 1000 eurót és 5 euróba kerül egy doboz cigi, addig itt túlórával kap 90-100ezret és 1000 Ft egy cigi.)

Most is ki lehet jönni egy tizesből (kb 20 dobozzal számoltál), csak ukránt kell venni. Ha töltöd akkor most se jössz ki sokkal többre, mivel kb. ennyire jön ki egy doboz cigi ára.

2013. dec. 7. 22:24
 6/21 anonim ***** válasza:
Egy doboz cigaretta előállítási költsége 100 forint alatt van. :)
2013. dec. 7. 22:26
 7/21 anonim ***** válasza:
Sose fog lemenni mert folyton emelik a rárakott adókat.
2013. dec. 7. 22:30
 8/21 A kérdező kommentje:
Azzal egyetértek hogy nem lehet cigizni úton, útfélen. Pl éttermekben, kocsmákban, mert mértéket kell tartani. Európában itt van a legmagasabb halálozási arány sajna, mert ész nélkül szívják.Plusz az is jó hogy 13 éveseknek nem adnak el. Csak ugye az ezer forint / doboz rengeteg, ezért megy a töltés, vagy a csempészet, ami sokkal károsabb mint a normál cigi.
2013. dec. 7. 22:31
 9/21 anonim ***** válasza:

"megy a töltés, vagy a csempészet, ami sokkal károsabb mint a normál cigi."

Miért lenne károsabb? Szerintem ugyanúgy van egy minőségi követelmény. Persze ne egy fesztet (ami kint még 100 forint sincs) hasonlíts össze egy itthoni átlag cigivel.

Vegyél azonos márkából, pl. marlboroból ukránt és magyart, majdnem ugyanolyan.

2013. dec. 7. 22:39
 10/21 A kérdező kommentje:
Nekem a szlovák határ van közelebb, ott meg drágább mint itt úgy tudom.
2013. dec. 7. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!