Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Egyetértetek a dohányzás...

Egyetértetek a dohányzás kocsmákból, szórakozóhelyekből, kávézókból való kitiltásával?

Figyelt kérdés

Szerintem nem fair húzás, kellene létezzenek dohányosoknak és nem dohányosoknak is külön hely, de kitiltani mindegyik helyről csak az egyiket, mert dohányos, ez már a szánalom netovábbja. Értem a nem dohányosokat, hogy zavarja őket a füst meg minden, éppen ezért kellene legyenek elkülönített szórakozóhelyek, hogy mindenki oda menjen, ahova akar és ahol nem zavarja a másikat és a másik sem zavarja őt.

Ti hogy látjátok ezt ?

2013. dec. 4. 20:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10-es: szokott 1-2 ember maradni, ha sokan vagyunk, de általában csak max 3-an. Most 2 ember menjen ki külön rágyújtani miattam???
2013. dec. 4. 21:53
 12/20 anonim ***** válasza:

Már nemdohányzóként nem értek teljesen egyet vele. Jó ötlet hogy maradjon füstmentes egy "beülős" rész, de lehessen kialakítani dohányzó részt is. Pl. teraszon most nem lehet, pedig oda úgysem megy a nemdohányzó.

De amit a legnagyobb hülyeségnek tartok, hogy közintézményekben az udvaron sem lehet dohányzót kialakítani. Középiskolában mindig az utcán, vagy ha nem engedik ki őket akkor az iskola területén össze-vissza bagóznak. Előtte volt dohányzó az iskola sarkába, ahol senkit nem zavartak.

Az elgondolás jó, a kivitelezés nem.

2013. dec. 4. 22:18
 13/20 anonim válasza:
Bocsi, de hosszú lesz. Én csak alkalmanként dohányzom, főleg bulikban. Ez szerintem sem ferr. Legalábbis télen nem lehet olyan fesztiválokra/bulihelyekre menni, amik kültériek. Bent meg nem lehet rágyújtani, márpedig amiért én néha szívok, az pont a buli hangulata, itt és most dolog nem pedig kivonulok az utcára, az már nem olyan. Persze lehet erre azt mondani, hogy akkor ne cigizzek, de hát hagy döntsem már el én, mit szeretnék. Ennyi erővel be is tilthatnák, mert lassan már sehol sem lehet cigizni. Elvileg nem lehet a boltok 5 méteres körzetében sem. Na most ha megy valaki valahova Budapesten pl. ahol boltok boltok mellett, akkor az ember hol gyújtson rá, az úttest közepén, hogy üssék el? Ezért is tesz rá mindneki. És nem minden kerületben van azért kijelölt dohányzóhely, ráadásul nem is elég sok van belőle. És szerintem is undorító, hogy az iskolákban az összes tanárt kituszkolják az utcára, nem valami felemelő látvány elmenni az iskloa mellet és bámulni a tanárit, ahogy bagózik. Meg amúgy sem lehet egy szünet alatt kimenni elszívni bejönni és beérni az órára. Nálunk füstelszívós beltéri dohányzó volt, ahonnan sosem áramlott ki cigiszag. És diákok be sem mehettek. Másutt meg kültéri volt de az iskola épületében/mellette, nem az iskola udvaron túl, az utcán. Ja és gondolhatjátok, a hidegben baromira nem mennek ki még az utcára sem, ott cigiznek a bokrok mögött. Szerintem gáz, hogy ilyen szintre kell ezt az egészet süllyeszteni, nem egészséges cigizni tény, de nem kéne az emberek méltóságát megsérteni emiatt. Máshogy is meg lehetne oldani, nekem lennének ötleteim.
2013. dec. 5. 21:03
 14/20 anonim ***** válasza:
az lenne jó ha mindenhol lenne dohányzó és nemdohányzó rész és így mindenkinek jó lenne
2013. dec. 6. 16:40
 15/20 anonim ***** válasza:

Mikor főiskolás voltam, pont akkor kezdték el a bagósokat kitiltani mindenhonnan. Amíg volt dohányzó, addig a dohányosok szépen bejártak oda, és senkit sem zavartak a füstölésükkel. Mikor megszüntették őket, a kollégium elé kellett kijárniuk, és ha egy nemdohányos kiment mondjuk boltba, vagy bárhová, akarva-akaratlanul belélegezte a füstöt. Szóval ezzel inkább ártottak, mint segítettek a nemdohányosoknak.

Szerintem. (:

2013. dec. 6. 21:06
 16/20 anonim ***** válasza:
60%
Kocsma: sör, feles, cigi, játékgép. Így volt az igazi... Na jó a játékgép még oké, hogy eltűnt, de szerintem kár hogy nem lehet odabent rágyujtani.
2013. dec. 7. 22:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Úgy szar ez az egész ahogy van. Be kellene zárni az össze dohánygyárat és akkor megoldódna mindenki gondja a kérdéssel kapcsolatban.

Amíg meg volt engedve a dohányzás én nyeltem a füstöt és minden ruhám árasztotta magából a cigiszagot.

És lássuk be a régi rendszerbe a dohányosok leszarták a nemdohányosokat. Csak füstöltek nem érdekelte őket hogy a másik nem dohányzik. A passzív dohányzásban is annyian halnak meg mint az aktívban.

Most meg ha annyira fontos neki a füst, akkor kimegy a szórakozóhely elé és ott kiélheti szenvedélybetegségét.

Szerintem ez így korrekt. Ahogy most van.

De ahogy írtam ha megszűnne a kínálat előbb utóbb a kereslet is megszűnne. Addig meg emeljék csak nyugati szintre az árát ami 5-6 euró ,hátha akkor kecesebben szívják majd.

2013. dec. 9. 23:05
 18/20 anonim ***** válasza:

"Be kellene zárni az össze dohánygyárat és akkor megoldódna mindenki gondja a kérdéssel kapcsolatban. "

Most pl. a marihuána illegális, nem gyártják sehol mégis elég sok ember használja, Magyarországon is. Gondolom ugyanúgy, akár börtönnel sújtanád a sunyiba dohányzókat.

Tehát, ezzel mit oldanál meg?

2013. dec. 9. 23:14
 19/20 Tomi90 ***** válasza:

Úgy látom, sokan nem tudják, vagy nem akarják megérteni a kérdést! Nem ezt szeretné a kérdező, hogy minden legyen a régi és mindenhol akarva akaratlanul a pofátokba fújják a füstöt, hanem azt, hogy legyenek dohányzó helyek IS! Ötleteim is vannak!

1. Írjanak ki pályázatot minden nagy városban 10, kisebb helyeken 1-2 dohányzó szórakozóhelyre/kávézóra! Felőlem kioszthatják a Lázár Jancsi unokaöccsének is, k*vára nem érdekel! Aki nem akar, az úgyse megy oda! De mi dohányosok nem tudunk szórakozni úgy, ha ki kell menni, fagyban, hóban, sárban, esőben, szélben, hőségben és nem buli közben gyújthatunk rá! Egyszerűen nem olyan!!! Ránk miért nincs senki tekintettel?! Pályázat feltétele? Fizessenek a tb kasszába havonta egy összeget! A bevétel egy bizonyos %-át mondjuk. Úgyis meg az örökös pampogás, hogy milyen sokba kerül a dohányosok kezelése. Így meg lenne oldva. Akár azt is lehetne, hogy csak az mehet be, akinél van cigi. Piros karikába dohányos emberke a bejáraton :D

2. Már működött a dohányzó helység a szórakozóhelyeken, munkahelyeken, vonatokon is. Az sem zavart senkit! HA volt megfelelő elszívó berendezés, nem ment át a füstszag! Tegyék kötelezővé az elszívót! Sok helyen milliókat költöttek rá a semmiért.

3. Legyen a buszpályaudvarokon, vasútperonokon kijelölt hely! Felfestenek egy csíkot (Németországban ez működik) azon belül lehetne gyújtani. Az sem zavarna senkit, aki nem akar, nem megy oda! Aki direkt kötekedni akar az fog odamenni...

Ezzel a tiltással pont azt érték el, hogy kint az utcán lehet rágyújtani, ott ahol rengeteg nem dohányzó sétál át a füstön keresztül... Egyetemen is hiába nem a bejáratnál van kijelölt hely, hanem arrébb, lehetetlen kikerülni. Tanuljunk már meg békésen élni egymás mellett! Sokaknak ez lett a kedvenc hobbija, hogy belekössenek a dohányosokba. Önző, aki annak örül, hogy ő nem szív füstöt, de nincs tekintettel arra, hogy a dohányzók szenvednek, ha nem gyújthatnak rá. Főleg egy hosszú utazás vonaton egyszerűen kibírhatatlan, és ezen is sokan csak röhögnek, hogy "úgy kell nekik" és hasonlók...

2013. dec. 10. 00:32
 20/20 xeniah ***** válasza:

Én is gondolkoztam rajta, hogy vajon a dohányosok ezt a törvényt hogy élik meg, és először nem láttam fairnek a számukra, de aztán az jutott eszembe, hogy valószínűleg a dolgozókat is védi valahol ez a törvény, mert ha mondjuk éttermekben/kávézókban lenne dohányos hely, akkor a pincér kénytelen lenne szívni a füstöt akkor is, ha nemdohányzó. Azt meg szerintem sehol nem vállalnák be, hogy dohányzó részlegre dohányzó dolgozót osztanak be, mert ez eléggé megbonyolítaná a dolgokat.

Én személy szerint annak nagyon örülök, hogy az IC-ken megszüntették a dohányzást, mert volt olyan, hogy közvetlenül a dohányos rész mellett kaptam helyet, és simán átjött a füst.

2013. dec. 19. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!