Tüdőrák kockázata?
Figyelt kérdés
18 éves vagyok olyan 3-3,5 éve aktívan dohányzom, napi 12-18 szálat szívok kb. aszthmás voltam kiskoromban hála istennek ez már nem jön elő, most picit csúnyán köhögök, kicsit beparáztam, de mennyi az esélye ennyi idő alatt a tüdőrákhoz pl? jó tudom ezt igy nem lehet kiszámolni de mégis, a családomban nem volt rákos megbetegedés a felmenőimre gondolok, volt akik cigiztek azoknak se, picit félek gondolkozok hogy le kellene tenni de végülis más miatt is ki alakulhat ha úgy vesszük. légyszi segitsetek2013. dec. 2. 00:55
1/8 automatakoktel válasza:
Szerény véleményem szerint elég kevés az esély rá.
2/8 anonim válasza:
Van kockázata
Ha tíz-húsz-(harminc) éveket bagózol
3/8 anonim válasza:
Inkább szokj le róla még most
(akkor nem kell félned)
4/8 anonim válasza:
Menj el tüdőröntgenre
Ott ki tudják az ilyesmit mutatni
6/8 anonim válasza:
Sajnos van, menjél el melkasröngenre.
7/8 anonim válasza:
A röntgen nem biztos hogy kimutatja.
2 közeli ismerősömről derült ki fél éven belül, hogy tüdőrákosak.
Mindkettő évente jár tüdőszűrésre, mégsem mutatta ki a röntgen egyiküknél sem.
Sajnos egyikük sem gyógyítható, max. 1 évet jósoltak az orvosok sugárkezelés és kemo mellett (áttétes lett)
Mindketten cigiznek kb 17-18 éves koruktól, egyikük 46, másikuk 52 éves. (egyikük sem szívott napi 1 doboz fölött)
Egyikük családjában sem volt tüdőrák ezelőtt.
Mellesleg nem a tüdőrák az egyetlen amitől tartanod kell.
8/8 anonim válasza:
Én a helyedben nem a tüdőráktól félnék, hanem attól, hogyha így folytatom, asztmás hajlammal 30 éves koromra a budira sem bírok kimászni anélkül, hogy ne fulladnám lilára a fejem a COPD betegség miatt. Attól, hogy kiskorodban asztmás voltál, még most is az vagy, csak lappang. Ha jól rábagózol, borítékolhatod a sorsodat. Nem tüdőrákban fogsz kimúlni, de hogy COPD-ban igen, az biztos. És az asztmád erre még külön rátesz! (ezért is köhögsz "picit" csúnyán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!