Igaz, hogy a nikotinról nehezebb leszokni, mint a heroinról? Miért?
Egyszer majdnem 1 évig nem dohányoztam. Az első napokban ugyan szenvedtem a hiányától, de nem mondanám, hogy elviselhetetlen módon. Viszont olvastam már leszokott heronista blogját, amiben a droghasználó kibírhatatlannak találta az elvonási tüneteket...
A válaszokat előre is köszönöm.
Köszi mindkettőtöknek a választ.
#2 - én is erre gondoltam, de sehol sem írták egyértelműen, hogy erről lenne szó.
Ismerek leszokott heroin függőt, én pedig a cigiről szoktam le.
A heroinos ismerősömtől hallottak alapján közel sem azonos a kettő. A heroin a leg durvább fizikai/pszichikai függőség okozza minden drog közül. Segítség nélkül leszokni gyakorlatilag lehetetlen. Ő is segítséggel tette le, de hetekig olyan elvonási tünetei voltak, hogy szinte elképzelhetetlen. Úgy szenvedett, hogy kaparta a falat.. (láttam) Ez volt 5 éve.. Nemrég azt mondta, ő jelenleg is heroinfüggő csak az elvonókúra miatt már ellen tud állni neki, de még így 5 év után is kívánja.
Én 3 és fél évig dohányoztam (napi 1 doboz, valamikor több is), majd a barátnőm miatt letettem. 1-2 hétig tényleg nem volt könnyű, de egyáltalán nem volt elviselhetetlen.. (Kicsit meghíztam a cigi letétele után) A nikotin függőség max. 2 hét alatt elmúlik, a cigifüggőknek inkább maga a cigi hiányzik, ahogy az egyik előttem szóló is írta, maga a 'szertartás'. Nekem is inkább az hiányzott, 3,5 évig szinte minden reggel úgy keltem, hogy kávé/cigi, ez hiányzott inkább, és nem a nikotin..:)
Szerintem a kettőt össze sem lehet hasonlítani.. Aki dohányzik és "nem tud" leszokni az gyenge.. A heroin letétele pedig mérföldekkel nehezebb!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!