6 év után próbálom letenni a cigit. Megnehezítettem a helyzetem. Hogyan lehetne ezen túllépni?
"hivtalosan" már 2 hónapja nem dohányzom, családom, barátaim így tudják. 2 tiszta hét után vettem egy dobozzal, mert úgy éreztem, nem birom tovább. Elszívtam rögtön 4-5 szálat aznap este. Majd 1 hétig megint semmit, majd ujra 2 szál...és ilyen átlag 3-4 naponként elszivtam azóta is 1-et 1-et. Érzem, hogy még nem szoktam le róla, pedig már rég nem kellene kívánnom. Tudom, hogy csak úgy lehet elérni azt, hogy ne kívánjam, hogy 100%-ban megvonom magamtól néhány hétig..Viszont már magamban sem hiszek, és nem is vagyok motivált, mert elmondani már nem merem senkinek, olyan büszkék rám, és így is ugy is azt gondolják nem cigizek-> Nincs: motiváció Van: bűntudat
Tanácsokat várok!
U.I. Ide írtam, de ez lehet inkább önismereti kérdés.
22/F
Próbálj meg valamit csinálni pár hétig, pl. csoportos edzés, vagy futás. Amikor érzed hogy cigizned kell, csinálj helyette valami mást, pótcselekvést. Szotyizz, rágózz, vagy valami hasonlót.
Sok sikert!
Szerintem ez úgy működik, hogy eljutsz arra a pontra, hogy elég volt a bagózásból. Amíg amiatt akarsz leszokni, mert érzed, hogy le "kéne", addig nem fog menni, ez tapasztalat. Őszintén, szívből be kell sokallni a cigitől. Amíg a régi leszokási kísérleteimnél azon keseregtem, hogy nem szívhatom többé az szeretett kis társamat, nem lesz meg a vigaszom a hétköznapokban, magyarán nem tudtam elképzelni magam cigi nélkül, most úgy vagyok vele, hogy tényleg megutáltam. 5 hete nem szívom. Utálom, hogy ural egy büdös, egészségtelen, image-romboló méreg (ma már ciki a cigi) és sikerült megértenem, hogy a világon semmi de semmi sem indokolja a cigizést, mert le nem nyugtat (illúzió!), pluszt nem ad. Azt nem mondom, hogy nem hiányzik és ezen nem is lehet pár hét alatt túl lenni, ehhez sok idő kell. Olvasd el Allen Carr könyvét, vannak jó gondolatai. Ezt a hülyéskedést pedig fejezd be. A legokosabb, amit tehetsz, hogy veszel egy doboz cigit, tisztességgel elszívod és elolvasod a Carr féle könyvet. Segíteni fog. Ha szeretnéd, szívesen elküldöm, ha adsz egy e-mail címet :)
27 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!