Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen dohányt javasoltok?

Milyen dohányt javasoltok?

Figyelt kérdés
Áttértem a cigiről a sodrós dohányra. Eddig a zold Domingo-t és a sárga Drum-ot próbáltam csak, egész jók voltak, főleg a Drum, de az kicsit drága. Mit érdemes még megpróbálni?
2013. nov. 1. 10:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem semmilyet.ez itt az egészség kategoria.És ez nem ide illő kérdés.De a válaszom akkor is semmilyet nem javasolok.15 év kell a tüdő kitisztulásának.Jol gondold meg.
2013. nov. 1. 10:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Annyiból ellent mondanék neked első hogy ez itt az: Egészség » Dohányzás kategória, szóval a kérdés jó helyen van.

Viszont csatlakoznék az elsőhöz abban hogy marha egészségtelen dolgot cselekszel kérdező.

2013. nov. 1. 10:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Már 15 éve dohányzom, szóval nem ezen már nincs mit meggondolni. :)
2013. nov. 1. 10:41
 4/11 anonim ***** válasza:

A tüdő kitisztulásának ideje kb 3 HÉT, ugyanis arra valók a falósejtek, hogy az oda nem illő, testidegen anyagokat eltávolítsák. Biológia. Amúgy a kérdés jó kategóriában van, észlénykém...

Egyébként kedves kérdező ezek a dohányok annyira ótvarok mind, hogy ha már képtelen vagy lemondani a bagózásról, akkor inkább vegyél egy doboz minőségibb cigit és azt oszd be. Én is így csináltam, aztán elegem lett, besokalltam és leraktam az egészet a p**csába.

2013. nov. 1. 12:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Az első lennék.Üzzenném neked észlénykém,hogy a leglassabban regenerálódó szerv a tüdő.nagyon nehezen tisztul.Ja és faló sejt ide-vagy oda 3 hét alatt a máj sem regenerálódik,pedig az egyik leggyorsabban regenerálódó szervünk.És a biológiárol annyit,hogy én nem csak azt tanultam,hanem Anatómiát is. :)

[link]

Ha tudsz irj már be Kedves Főtudós kartárs egy linket ahol neked azt leírják,hogy jelen állás szerint 3 hét. :) Mert akkor én is visszaszokok a dohányzásra.

2013. nov. 1. 14:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha abbahagyja a dohányzás, a következôket tapasztalja:

- 20 perc múlva: vérnyomás és a pulzus normalizálódik, a vérkeringés javul

- 8 óra múlva: a szénmonoxid szint a vérben csökken, javul a fizikai közérzet

- 48 óra múlva: a vérbôl a szénmonoxid teljesen eltûnik

- 2-3 nap múlva: kevesebb nyák képzôdik a garatban, csökkennek a légzési panaszok, köhögés, krákogás

- 5-7 nap múlva: az ízlelés és szaglás javul, a lélegzet frissebb, a fogak tisztábbak, és a személy energikusabbnak érzi magát

- 2-3 hét múlva: a megvonási tünetek megszûnnek, és már több órára is képes megfeledkezni a személy a dohányzás csábításáról

- 2-3 hét múlva: a vérrögképzôdés kockázata csökken

- 4 hét múlva: a köhögés és a légzési problémák rendezôdnek, Kevesebb fáradtság, több energia, nagyobb ellenállóképesség

- 2-3 hónap múlva: a légzésfunkciók öt százalékkal javulnak

- Egy év múlva: a szív-érrendszeri betegségek kockázata felére csökken

- 2-3 év múlva: súlyos tüdôgyulladás, légúti betegség, influenza kockázata a nem magasabb nemdohányosokkal összehasonlítva

- 5 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsô és hólyagrák kockázata felére csökken

- 5-10 év múlva: a keringési betegségek és a thrombózis (vérrögképzôdés) kockázata megegyezik a nemdohányzókéval

- 10 év múlva: a tüdôrák kockázata felezôdik, csökken az osteoporozis (csontritkulás) kockázata

- 15-20 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsôrák és hólyagrák kockázata a nemdohányzókéval megegyezik

2013. nov. 1. 14:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem áll szándékomban abbahagyni a dohányzást! Feltettem egy kérdést és arra várnék választ! Köszönöm!
2013. nov. 1. 17:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Biztos baromi jól kened az anatómiát, ha nagybetűvel írod. Magyar nyelvet használsz, nem németet, ahol a főneveket nagybetűvel írjuk. Úgyhogy ezek után nem tudlak igazán komolyan venni, ne haragudj.

Én orvostól tudom, hogy 3 hét alatt a tüdő megtisztul a kátránytól, de ha tudnál szöveget értelmezni és használni a koponyádba nőtt agyat, akkor észrevehetnéd, hogy én olyat nem írtam, hogy ez egyúttal a regenerációt is jelenti. A tüdőrák kockázata csak évek múlva csökken, de a légzőkapacitás már hetek alatt javul pont mert eltűnik a hörgőket tömő váladék. Na, most mehetsz, leülhetsz.

2013. nov. 1. 20:35
 9/11 A kérdező kommentje:
Az eredeti kérdésre várok választ, a dohányzás káros hatásaival már tisztában vagyok. Köszönöm. :)
2013. nov. 3. 11:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, milyen dohányt sodorsz, cigit tölteni tök proli dolog.
2013. nov. 3. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!