Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha alacsony nikotintartalmú...

Ha alacsony nikotintartalmú cigiből dupla annyit szívok, az nem olyan káros, ugye?

Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 10:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Azt találták, hogy akik light cigit szívnak (főleg ha erősebbről állnak át), hajlamosabbak erősebben megszívni, hogy ugyanazt a nikotinmennyiséget biztosítsák. Tehát a legjobb esetben is csak ugyanott vannak, mint a sima cigivel.
2009. nov. 19. 13:05
 12/18 anonim ***** válasza:
Mivel nem a nikotinba deglesz bele, ezért károsabb többet szívni. Amúgy meg gyengébb cigiket szívva nem tudok elmenni túrázni, saját sodrott erősebbel a számban felmegyek a hegy tetejére:) Ennyit a sok vegyszerezett gyengített *zarról.
2009. nov. 19. 20:34
 13/18 anonim ***** válasza:
nem annyira káros, hanem károsabb, testvérkém:)) egy egyszerű light cigiben nem pontosan fele annyi a nikotin. leggyakrabban az erős cigiben 0,8mg, a lightban 0,6mg a nikotin mennyisége, szal 2 szál lightban 1,2mg:) ha csak nem valami ultra lightot szívsz 0,1mg-tól 0,4mg-ig. nem beszélve arról hogy a többi káros anyagból is többet szívsz. emellett állítólag a light cigiben található dohányból kémiailag vonják ki a nikotint, és a nikotin helyett beszívsz más káros dolgokat. sőt, amerikában most készülnek betiltani (vagy talán már meg is tették) a cigisdobozokon a light feliratot, mert ez azt a benyomást keltheti, hogy az kevésbé káros, holott szinte semmivel sem jobb.
2009. nov. 21. 20:35
 14/18 BeerHunter ***** válasza:

Aki nem cigizik, az ne matekozzon itt legyen kedves. Én amióta cigizek mindig a legerősebbet szívtam mindenből. Mert annak van íze, értelme. Néha asszony narisaripalimalijából is szoktam szívni, mintha egy üres nyalókapálcával nyomulnék.

A szűrő meg nem azért van, hogy károsabb legyen tudtommal, meg hogy halálos miniatűr részecskékké hasítsa a molekulákat...

És végül, te azt nagyon nem szeretnéd tudni, hogy mivel vonják ki a nikotint+kátrányt+egyebeket a cigiből, hidd el.

2009. dec. 6. 07:23
 15/18 anonim ***** válasza:
20:35 vagyok. előttem szóló kolega, neked miből jött le hogy esetleg nem dohányzom?:) én is mindig az erőset szívtam, egy rövidebb korszakomtól eltekintve. és nyugodj meg van némi lövésem a kémiáról, dolgoztam laborban, s kapaszkodj meg: nikotint is izoláltam dohánylevélből. a te hozzászólásod viszont mintha nem a feltett kérdésre akarna válaszolni, ellenben mások válaszát megkérdőjelezni és fikázni. nem utolsó sorban a melledet vered, hogy a LEGERŐSEBBET szívod. én, aki elég sokmindent kipróbáltam a dohánypalettán, ajánlom neked a partagast, a ducadost, esetleg vmelyik szűrő nélküli indonéz, esetleg japán cigarettát (az utóbbi 2re jellemző a jó magas a károsanyag-tartalom, ha neked ez kell). köszöntem
2009. dec. 8. 13:24
 16/18 BeerHunter ***** válasza:
Hmm... Szerintem valamit félreértettél. Én a "A válasz megírásának időpontja: 11-12 10:56"-ra kívántam reagálni, nem a te kommentedre, de sebaj. (Mellesleg nem azért írtam a dohányzási szokásaimat, mert jaj de milyen fasza csávó vagyok, hanem mert nálam ez van. és ennyi. sem több, se kevesebb)
2009. dec. 9. 05:44
 17/18 anonim ***** válasza:
ez esetben nagyon elnézést, az utolsó mondat alapján következtettem, hogy hozzám (is) szól a válasz:)
2009. dec. 9. 18:21
 18/18 BeerHunter ***** válasza:
Semmi baj :))
2009. dec. 10. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!