Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha alacsony nikotintartalmú...

Ha alacsony nikotintartalmú cigiből dupla annyit szívok, az nem olyan káros, ugye?

Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 10:33
1 2
 1/18 anonim válasza:
10%

á, ugyan.. Nem az nem anyira káros... sőt egészséges!

Bizony

2009. nov. 12. 10:38
 2/18 anonim ***** válasza:

azis káros, de nem annyira mintha erősebb cigit szívnál.

viszont mondják, hogy a gyenge cigik károsabbak, de más szempontból. ott nem a nikotin meg a kátrány a káros, hanem az egyéb kiegészítők. ami a füstszűrőben van.

2009. nov. 12. 10:48
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
mért ne lenne káros...és ráadásul duplán költesz..én is ezt csináltam míg le nem szoktam. Napi 1 doboz elment alight-ból..csak annyit vettem észre hogy egymás után gyújtok rá mert nem volt elég 1 szál. Hülyeség.
2009. nov. 12. 10:50
 4/18 anonim ***** válasza:

De. El kell keserítenem téged, matekot "jól ismerő" barátom.

Nem dohányzom, szóval nem vagyok tisztában a pontos nikotin mennyiségekkel, anyukám cigis dobozát szoktam ímmel-ámmal forgatni, szóval csak példaként: mondjuk elszívsz 2 db 1 mg nikotin tartalmú cigit vagy 1 db 2 mg nikotintartalmú cigit, akkor az általános iskola alsó tagozatában tanultak alapján, a kettő egyenlő.

Ha alacsonyabb nikotintartalmú cigiből szívnál ugyanannyit vagy feleannyit, akkor már kevésbé lenne káros, legalábbis a logika ezt diktálja. Mindazonáltal egy szál cigi sem egészséges, legfeljebb kevésbé mondható károsnak, mint két szál.

2009. nov. 12. 10:56
 5/18 anonim válasza:

A cigarettafüst kátrány és nikotin tartalma mellett még több száz káros égésterméket tartalmaz.

Minél több szál, annál több méreg.

2009. nov. 12. 11:11
 6/18 anonim ***** válasza:
27%
Ha amiatt aggódsz, hogy káros-e vagy sem, akkor miért nem szoksz le inkább? Hidd el az a legkevésbé káros megoldás:)
2009. nov. 12. 11:36
 7/18 anonim ***** válasza:
példádnál maradva 40 szál 0.1-es alpine sokkal károsabb, mint 20 szál 10-es marlboro vagy multi. teljesen egyértelmű, duplaannyi égett papír, duplaannyi füst. csak azért mert a nikotin, és a kátrány kevesebb benne, még duplaolyan káros a dupla adag. szívj erősebbet. :o
2009. nov. 12. 13:17
 8/18 anonim válasza:
De, még károsabb. A gyengébb cigiktől bizonyítottan agresszívabb daganatokat lehet kapni.
2009. nov. 13. 02:10
 9/18 anonim ***** válasza:

Állítólag azért károsabb mert a füstszűrő alkotóelemei kisebb molekulákra hasítják a füst méreganyagait és a mélyebb tüdőszövetekbe is bejuthat.

Nem tudom mennyire hihető ez a feltételezés de ha nem, akkor az előzőleg kilogikázott matekfeladatok azok..

2009. nov. 13. 10:25
 10/18 anonim ***** válasza:
Sokkal károsabb!! Én inkább szívok piros marlborót egy dobozzal, mint valami gyenge szarból akár másfelet. Nem beszélve arról, hogy élvezhetetlenek, de még vegyszerből is 2,5x annyi van benne! Ezt mondom úgy, hogy 21 éves vagyok és 8 éve dohányzom, apám pedig 35 évig napi 3 doboz piros marbit szívott!! és nem, nem vagyunk rákosak :D
2009. nov. 15. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!