Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mire jó a dohányzás? Annak...

Mire jó a dohányzás? Annak aki szívja, és nem a dohánygyárnak.

Figyelt kérdés
Van rá értelmes magyarázat, hogy miért dob ki az ember rengeteg pénzt úgy, hogy közben a saját és a környezete egészségét is károsítja?
2009. nov. 12. 08:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak pozitív hatásai, épp ezek miatt alakul ki a kémiai rászokás. A fő probléma az, hogy míg a pozitív hatások ideiglenesek, a negatív hatások egy életre szólnak.

Pozitív hatások:

- fokozza az emésztőszervek működését, ezért csökkenti az étkezés utáni fáradtságot, illetve csökkenti az éhségérzetet

- szűkíti a hasi vérereket, ami miatt közvetve nő az agy vérellátása, ami a szellemi munkavégzésünket javítja

- nyugtató hatású

De még egyszer hangsúlyozom, véletlenül se dőlj be ezeknek, a dohányzás méreg, amely öl, méghozzá csak Magyarországon évente közel 30ezer embert. Ezek a pozitív hatások mind csak a szívás után egy rövid ideig jelentkeznek, azért vannak, hogy rászoktassák az embert, közben az eleinte láthatatlan negatív hatások sokkal maradandóbbak és pár év után jelentkeznek is, de addigra már teljes a rászokás és a leszokásnál ezek a pozitívumok fordítottjai sokszoros erővel ütnek vissza ránk.

2009. nov. 12. 08:50
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

Általában azért szoknak rá, mert csomó gyár beermetezi a dohányleveleket egy bizonyos anyaggal, plusz még persze a nikotin is függőséget okoz. A dohányosok a hétköznap drogosai.

Egyébként a pozitív hatásokról annyit, hogy:

"- fokozza az emésztőszervek működését, ezért csökkenti az étkezés utáni fáradtságot, illetve csökkenti az éhségérzetet"

akinek nincs magától elég akaratereje egy fogyókúra során, annak a cigi sem fog segíeni.

"- szűkíti a hasi vérereket, ami miatt közvetve nő az agy vérellátása, ami a szellemi munkavégzésünket javítja"

Eleinte csak a hasi, majd szépen minden eret szűkít. Ebből lesznek aztán a dohányzás okozta különböző agyi problémák, látásromlás, stb. Meg a különböző daganatok.

"- nyugtató hatású "

Ez placebo.

2009. nov. 12. 08:54
 3/18 anonim ***** válasza:
75%

CSak annyit tennék hozzá, hogy a "nyugtató és stresszoldó" hatása valójában nem más, mint hogy megszünteti az elvonási tüneteket, amit önmaga okozott.

12 év után sikerült végre leszoknom. Sokkal szebb az élet nélküle.

2009. nov. 12. 09:13
 4/18 anonim ***** válasza:
57%

azért, mert függőséget okoz, és aki dohányzik, az függő, és nemtud leszokni.

és van aki nemis akar, mivel úgyérzi megéri neki az a pénz.

minden dohányos tisztában van vele h árt, de szívják, mert függőséget okozott.

felesleges ezen elmélkedni, semmisem fog változni.

ha igazán érdekel szokj rá és megtudod h miért dohányoznak. mert eztígy leírni nemnagyon fogják tudni neked, úgy h az fedje az egész valóságot.

2009. nov. 12. 10:32
 5/18 A kérdező kommentje:
Ez a kérdés már régóta foglalkoztat, de nem igazán találtam rá magyarázatot. 40-hez közel még egyszer sem volt a számban cigaretta és nem is lesz, de egyre jobban zavar már a cigaretta puszta ténye is. A lépcsőház állandóan füstös, az ablakon állandóan ez jön be, ha sétálok az arcomba fújják a füstöt, de lassan már a tettlegesség is megfordul a fejemben ilyenkor. (na jó, nem lassan, hanem már vissza kell fognom magam) Tehát ezért tettem fel a kérdést, hogy egy kicsit meg tudjam mi van a "másik oldalon" és talán meg tudjam Őket is érteni. Eddig nem sikerült. Azért az eddigi válaszokat is köszönöm.
2009. nov. 12. 11:32
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
én azért dohányzok, mert jól esik.
2009. nov. 12. 13:22
 7/18 anonim ***** válasza:
66%
ezt csak az tudja, aki dohányzik. elmondani nemlehet, antidohányos nemfogja megérteni sohasem. csakha rászokik,.
2009. nov. 12. 13:26
 8/18 anonim válasza:
100%
Tudom, hogy egészségtelen, sőt, káros, tudom, hogy nagyon drága... de én szeretek dohányozni. Egyrészt szeretem a mentolos ízét, másrészt szeretem azt a nyugodt 5 percet, amit ülve egyedül eltölthetek. Azt, hogy büdös, nem szeretem, bár mi sose dohányzunk a lakásban, csak az erkélyen, mindkettőnknek van "cigizős" pulcsija, amit csak erre használunk, így ha bejövünk, nem büdös a ruhánk és azonnal megyünk utána kezet mosni. Hát, őszintén válaszoltam.
2009. nov. 12. 14:15
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
igen ez így van, énsem szeretem h büdös, de szeretek bagózni :D megnyugtat, és az a heti 600 ft nem üt meg annyira (már amikor heti 1doboz elég :DD van amikor 2-3 is elfogy, de az ritkább :) ) és még nem akarok leszokni....majd egy picit idősebb koromban :DD de akkor majd télleg le szeretnék....ennyi :D de a kérdésedre télleg csak azt tudom mondani, amit már írtak....h egy antibagós ezt nem fogja nagyon megérteni, a bagósok meg nem tudják jól elmagyizni... :DD
2009. nov. 12. 16:11
 10/18 anonim ***** válasza:
94%

mire? egyszerűen jó érzés, ahogy a kezedbe veszed a dobozt, kiveszel egy szálat, a szádba teszed, meggyújtod, leslukkolod, érzed ahogy átjárja a tested a nikotin.. a dohányzás orális önkielégítés, ugyanazt a hatást váltja ki az emberekből, mint a cumizó kisbabákból, megnyugvás, valami különös eufória...

és igen, büdös, és káros az egészségre, de nagyapám mondása szerint, ami jó az életben, az vagy büdös, vagy egészségtelen, vagy tiltják...

2009. nov. 12. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!