Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért mondják, hogy pénzkidobá...

Miért mondják, hogy pénzkidobás a cigizés? Ki szerint az? Akkor minden más is az!

Figyelt kérdés

Azt mondják, egyszer tuti előfog jönni, hogy "jajj mennyit költöttem el a cigire" dolog. Ha nem most, majd 20 év múlva.

De úgy vagyok vele, hogy akkor üdítőt se igyunk,l az is pénzbe kerül, a hús is drága együnk csak zöldségeket, szóval ha a cigire mondják, hogy drága, pémnzkidobás, akkor én feltudok sorolni 1000 másik dolgot ami szintén az.

Rosszul gondolom? Akkor ha a cigi felesleges drága, akkor éljünk már csak csapvizen, meg kenyeren...

2013. szept. 30. 19:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
5%
Igazad van. Ennyi erővel minden nem létszükségletű dologra rá lehet húzni a pénzkidobás jelzőt.
2013. szept. 30. 19:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Dohányzom,de úgy gondolom,h tényleg pénzkidobás. Nagyon drága dolog és nem szükséges a mindennapi élethez,sőt nem is egészséges(bár azért messze nem kéne annyira démonizálni,mint ezt most teszik). Hasonló kategória az alkohol és drog is,amik szintén függőséget okoznak. Egy üdítőre ,chipsre,stb. sincs szükség,de ezek más kategóriába tartoznak,mert nem okozzák az előbb említett függőséget. Bár az is felesleges pénzkidobás.
2013. szept. 30. 19:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az üdítők és a mindenféle kaják azért vannak hogy életben maradj, és ha már élsz akkor élvezd a nyelved adta ízeket. A cigi viszont nem "ad " életet, és jó íze sincs, ha nem szívod nem halsz meg, csak pszichikai betegség.
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Csak két dolog:

- az evés és ivás létszükséglet, még a dohányzás nem

- nem csak azzal van gond, hogy pénzbe kerül, hanem azzal, hogy a dohány égéséből származó füst 4 ezer különféle anyagot tartalmaz, amiből negyven kimutathatóan rákkeltő hatású

5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az baromság, hogy ha az üdítő is pézkidobás, akkor az indokolja a cigit. Nem, mind a kettő pénzkidobás és egymástól függetlenül az.
2013. szept. 30. 19:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Üdítő, chips, csoki,... ezek mind pénzkidobás. Csakhogy ezeket (jó esetben) nem minden nap veszed/eszed/iszod, hanem heti egyszer, havi egyszer.

Cigi=függőség=naponta szívod, kényszerből.

Most néztem meg párom cigijét, 900 Ft-ba kerül. Ha csak 20 éven át elszívsz 1 dobozzal, akkor az mai áron 6,5 millió forint. Ha 40 éven át szívod, akkor az már 13 milla.

Tehát elfüstölöd 1 jó fővárosi lakás árát.

Egy exdohányos.

2013. okt. 1. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze....mindenki mondja,hogy hú egy ferrari ára meg villáké meg miegyéb de kérdem én: ezek holvannak???megmondom,sehol. Ha nem cigi cseszi el az ember a pénzét akkot másra......Am meg a cigi nemolyan ártalmas mint az alkohol mert így csak a magunk egészségét károsítjuk amihez másnak semmi köze(adott esetben a passzív dohányosok de az más) és nempedig hullarészegen verünk emberek..tudtommal cigimiadtt még nemmentek tökre családok....
2013. okt. 1. 16:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Az már egyéni szoc.probléma, ha valaki elkölti másra a pénzt. Én félrerakom. És amióta nem dohányzok, félre rakom azt a pénzt, amit nem költöttem el cigire. És azt külön gyűjtöm. :)
2013. okt. 1. 16:53
 9/12 anonim ***** válasza:
Vannak hobbik és szórakozások amik hasznosak, és vannak amik nem. Van aki elmegy moziba, megnéz egy filmet, van aki ugyanabból a pénzből elszív egy doboz cigit. Igazából nem pocséklás, ha neked nem az, de azért minden dohányos nézzen magába, és gondolja át, nem örülne-e ha a cigire költött pénzből elmehetne évente 1x kirándulni mondjuk? Ha a kedvenc zenekarának a koncertjére elmenne ahelyett hogy reggeltől estig büdösíti magát? Persze akinek hasznos dolog a cigizés, annak semmi gond, csak van aki már rég meg akarna szabadulni tőle, mert rájött hogy nincs értelme, akkor neki bizony már csak pénzkidobás fenntartani a függőségét.
2013. okt. 3. 16:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Persze 7-es, nem károsítja a cigi a mások életét csak passzív dohányosok, de az neked más. Miben más?

El vagy tájolva és ne nézd annyira a híradót, mert abban nem azt fogod hallani hogy pityuka berúgott és annyira jókedve lett, hogy végigtáncolta az éjszakát....

2013. okt. 6. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!