Miért hurrognak ennyien a dohányzáson?
Nagyon sok kamasz dohányzik, ezen az oldalon mégis azt látom, hogy a cigizést kapcsolják a drogokhoz, piához, bulihoz, szexhez azonnal.
Én 16 éves vagyok, havonta járok el maximum koncertekre, amúgy meg lefoglal a suli és a barátnőimmel teázok, kávézok, turizok meg rajzolgatok a szabadidőmben.
Tehát nemi életet nem élek, drogokat sose próbáltam, inni 1-2 sör erejéig szoktam, sokszor szüleimmel, a kivetnivaló bennem, hogy dohányzom.
Nem napi több dobozzal, egyet reggel, egyet ebéd után, egyet pedig délután.
A szüleim tudják, nem helyeslik, de ők is fiatalon szoktak rá, de pár évvel később le is tették.
Persze, egészségtelen, de nem hiszem, hogy olyan ördögtől való dolog, mint ahogy ezt itt az oldalon sokan látják.
Ti mit gondoltok?
16L
kedves kérdező!
azért mert az embereknek valakit mindig utálniuk kell és a dohányosokat lehet is mivel azok attól függetlenül, hogy "függenek valamitől" még józanok. Én pl nem a cigit rakatnám külön nemzeti boltokba hanem az alkoholt, mert egy dohányos maximum a saját egészségét teszi tönkre, míg egy alkoholista vagy egy drogos saját magát és a környezetét is. Csak azok meg nincsenek annyira maguknál, hogy foglalkozzanak azzal ki mit gondol róluk.
engem pl nem érdekel az, hogy ki dohányzik és ki nem. az, hogy cukrászdában kávézóban nem lehet cigizni jó, viszont, hogy a kocsmákban is betiltották az kifejezetten rossz főleg ha kocsma előtt mászkálsz a sok részeg meg kint áll 1 kupacba..
Köszönöm a válaszokat!
Igen, én is így gondolom, mert pl éttermekben, cukrászdákban tényleg kellemetlen, még nekem, dohányosnak is, a kocsma előtt így viszont elég rossz elmenni.
A dohányos pedig csak magának árt.
Én nem cigizek rendszeresen, de semmi bajom nincs azzal ha valaki cigizik, és nem a barátnőm. Szóval ez mindenkinek a saját döntése. Néha én is rá szoktam gyújtani egy jó szivarra.
Azt viszont én sem támogatom hogy 16 évesen cigizzen valaki. Mert ugye minek? 18 évesen mindenki eldöntheti hogy akar-e dohányozni vagy nem. Szóval szerintem az nem gond hogy egészségkárosító hatása van, a baj azzal van, ha valaki korán kezd el cigizni. Egy felnőtt ember eldöntheti hogy kiteszi-e magát ennek a veszélynek vagy nem. Egy gyereknek nem kéne ilyen döntést hoznia.
És, amint a 18. születésnapja lesz már felnőttesen tud gondolkodni? Furcsa egy hozzáállás ez. Ismerek nem egy, nem két felnőttet, akik a mai napig olyan gyerekesek, olyan felelőtlenek, hogy egy gyerek megirigyelné.... Úgyhogy a véleményem: A kor csak egy szám.
Igazat adok neked kérdező. A McDonald's is káros, a csoki is káros, a chips is káros, a sok evés is az, mindez akkor, ha valaki mértéktelenül csinálja, nem igaz? Ezt sokan elfelejtik. Sok szülő veszélyezteti a gyerekét azzal, hogy tömi, mint a libát és a gyerek egyre csak hízik, aztán meg beteg lesz és meghal. Ennek ellenére folyton a dohányzásról hallok, hogy ördögtől való. Magamat teszem tönkre, nem? Nem mindegy mibe halok bele? El is üthet a busz holnap, nem? De! Hát akkor meg minek nyavalyogjak?
Engem még sose hurrogtak le a dohányzás miatt. Igaz, anyám és a család nem tudja, de mindenki más a környezetemben igen.
Én a másik véglet vagyok. Ha buliban, koncerten iszok, akkor mindenki kiakad, viszont ha napi 1 doboz cigit elszívnék, senki se "szólna be".
A legjobb dolog amit tehetünk, az az, hogy nem törődünk mások véleményével. Én tökéletesen megvagyok így, napi max 4 szál cigivel, és alkalmanként pár sörrel, röviddel.
15/f
"A dohányos pedig csak magának árt."
Passzív dohányzás következtében többen kapnak tüdőrákot, mint a valódi bagósokból.
A kérdésre válaszolva: Akik hurrognak, valószínűleg már megjöttek ebből az utcából, és jót akarnak neked. Az én időmben még divat volt bagózni, korán is kezdtem, sokat is szívtam. Persze akkor is voltak hurrogók, és én is ugyanúgy rosszindulatú kritizálóknak tartottam őket. Mint ahogy 40 év múlva téged fognak annak tartani. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!