Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit csináljak, hogy legyen...

Mit csináljak, hogy legyen egy kis akaraterőm lerakni a cigit?

Figyelt kérdés
Állandóan ezen stresszelek, az orvosom azt tanácsolta, hogy ha nem megy könnyen a cigi lerakása, akkor inkább szivjam, mert csak jobban ártok vele! A környezetemben sok anyuka dohányzott a gyerekével, és egészségesek lettek! Azt mondják, hogy örüljek neki, hogy falun lakom, mert tisztább a levegő, és igy kevésbé károsabb a cigi mint annak aki nagyvárosban él, ott elvileg ha valaki nem gyujt rá is nagyon veszélyes a hatalmas szmog miatt!
2008. jún. 30. 08:24
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
100%

Te jól vagy összerakva? És ha valami baja lesz a picinek, hogy számolsz el a lelkiismereteddel? Végül is igazad van, nem a te életed, a gyerekedé, mit számít, ha esetleg a te felelőtlenséged miatt valami probléma lesz vele.

Szedd össze magad, és azonnal tedd le a cigit. Apukám régen napi 3 dobozzal szívott, és egyik napról a másikra le tudta tenni, pedig ő csak a saját egészségére gondolt.

2008. jún. 30. 11:13
 12/25 anonim válasza:
100%

[link]

[link] és a Kismama magazin júniusi számában a 60. oldalon van egy cikk. Ha akarsz, találsz még kismillió cikket a neten. Én egyrészt örvendetesnek tartom, hogy szeretnél leszokni, másrészt elítélek mindenkit, aki még rá is segít a baba esélyének rontására. Ha biztosan nem is tudod, hogy miben árt a dohányzás, azért mégiscsak tudod, hogy nem kéne. Ha a kismama mindent megtesz, még akkor is annyi veszély leselkedik a magzatra, hogy elég lesz azt kivédeni. Talán próbáld megérteni, hogy önző nő nem lesz jó anya. Az önzetlenséget a szenvedélyed feladásával kezdhetnéd, ami a kisbabád életét és esélyeit javítja. A hiányérzetedre jó lesz, ha legalább 4 liter vizet (nem lötyit vagy cukros lét) megiszol minden nap. Én réges rég így szoktam le, extra gyógyszer vagy csodaszer nélkül és most terhesen nagyon örülök az akkori elhatározásomnak. 40 hetes kismama

2008. jún. 30. 11:21
 13/25 anonim válasza:
100%

Sajnos ez nagyon siralmas!Az én apukám 35 év dohányzás, anyukám meg 33 év dohányzás után rakta le a cigit. Persze anyumnál ez a 33 év kisebb nagyobb megszakításokkal volt ! Amikor babaát várt nem dohányzott! Most pedig büszkén elmondhatom , hogy nem dohányoznak a szüleim, több mint egy éve. Szeretnéd , hogy a te gyereked is büszke legyen rád? Te minek kérdezel ilyeneket ezen az oldalon. Szerintem te csak egy olyan valakire vársz aki azt mondja , hogy szívjad csak nyugodtan, semmi bajotok nem lesz tölle. Akivel jól meg tudjátok beszélni , hogy milyen rossz nektek , hogy szenvedtek, mert nem tudjátok lerakni a bagót.De szerencsére nem találtál még egy buta kismamát,aki szeret ártani a saját szíve alatt lévő gyermekének.

De ez csak egy vélemény! Ha nem akarsz ne is foglalkozz vele. Ja és tudom milyen lerakni a cigit, nem künnyü! Én is szívtam ,tudom! De én azon a véleményen vagyok , hogy inkább nem ártok a gyerekemnek. De te ugy gondolom , hogy nem szereted annyira a babád Ha szeretnéd akkor mindent megtennél érte. Te tudod...39. hetes kismama

2008. jún. 30. 11:41
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszem, hogy azzal fogtok segíteni, hogy így lehordjátok szegényt. A cigarettát nem lehet lerakni egyik percrről a másikra, ezt mindenki tudja. Én 13éves korom óta szívom, most 25 vagyok. Persze mióta tudom, h babát várok, nem szívok el annyit, de így is van hogy hetente elszívok egy fél szálat, mert kívánom, és sokkal jobban ártok azzal ha kínzom magam, és vágyakozom, mintha elszívok fél szálat. Persze nem azt mndom, h végig fogom szívni, de 12év után nem lehet letenni egyik napról a másikra. Sztem ha nem tudod letenni, akkor próbálj minnél kevesebbet szívni, mert a sok cigi tényleg nem tesz jót.
2008. jún. 30. 12:11
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszolónak. Igen is le lehet tenni a cigit egyik percről a másikra!! Csak igy lehet!! 10 évig cigiztem napi 1.5-2 dobozzal. Egyik nap még cigiztem másnap már nem. Azóta sem szívtam el sem egy szálat sem. Sőt még egy slukkot sem. Ha pedig visszamehetnék az időben sosem gyujatnák rá. Ennek már 8 éve. Csak könnyebb nyugtatgatni magatokat.
2008. jún. 30. 13:21
 16/25 anonim válasza:
100%
Az utolsó elötti elötti válaszoló vagyok. De igenis le lehet rakni egyik napról a másikra. Én is megtettem , a szüleim is megtették és még sok más ember. Csak akaraterő kérdése. Ha mást nem is ,de ezt az egyett hidd el! Gyors leszokást kívánok! Üdv
2008. jún. 30. 13:46
 17/25 anonim válasza:
Én akkor tettem le a cigit, mikor azt hittem babát várok. Nem vártam, de azóta sem gyújtottam rá. Félretettem az árát egy évig és kimentünk repülővel Krétára.... Már csak ezért is. Nagy semmiért, illetve tudatos rombolásért fizetsz évi 100-200-ezret??? 2 barátnőm is letette, amikor terhesek lettek aztán szoptatás után visszaszoktak (nem értem miért) a lényeg az, hogy a BABÁRA GONDOLTAK ÉS NEM MAGUKRA! Egyébként 2 hétig feküdtem a kórházban szülés előtt és szemlátomást a csecsemősnővérek kinézték azokat, akik lementek bagózni ahelyett, hogy a gyereküket etetnék...
2008. jún. 30. 15:55
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én nem dohányzom, pedig szívtam terheség előtt.Most volt márciusban 33 éne hogy nem vettem cigit a számba, és nem is hiányzik.Elmesélek valamit.A bátyám kisfia koraszülöttként született(nem cigiből kifolyólag), és szegedre került a gyermekintenzívre.Mikor mentem látogatni sok újszülött voolt egymás mellett inkubátorokban.Volt egy kislány, akkora volt, hogy a tenyeremben elfért volna.A nővérkét kérdeztem róla és elmondta hogy az anyuka napi 1.5doboz cigit szívott, és 25hétre szülte meg ezért a babáját, és most aza a szegény kislány, aki egészséges lehetett volna,az annya idiótasága miatt beteg, és másfél hónaposan ott küzdött az életéért.Tudod sírva fakadtam mikor láttam azt a csepp teremtést.Nem értem miért ilyen felelőtlnek az édesanyák, veled együtt????Más küzd az életéért, meg hogy egészséges gyermeke legyen te meg szándékosan ártasz a babádnak????Nem hinném hogy anyának való vagy!Szoc intézményben dolgozom (fogyatékos gyerekeknél) és látom a szülőket mikor jönnek látogatni, hogy életük legnagyobb fájdalma betegnek látni a gyermeküket.Gondolom te ovódába szertnéd vinni majd a gyermekedet, meg állatkertbe, és nem kórházról kórházra járni.Ezen gondolkozz el, és döntsd el melyik ér többet a gyermeked vagy az a szutyok cigi.Nem igaz nem bírnál ki 9 hónapot.
2008. júl. 1. 09:37
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Fejben kéne eldönteni, hogy nem akarsz kismamaként dohányozni, az akaraterö onnan rejlik. Felelös vagy a leendö gyermekedért. Az, hogy önmagad hogyan mérgezed az a Te döntésed, de Ő még nem tudja neked azt mondani Anya megfulladok!!!!!

Ne mond, hogy könnyü azt mondani, hogy tedd le a cigit, én is dohányzom, de amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk azonnal letettem a cigit. Egy szálat sem szivtam se kismamaként, se szoptatás alatt. Ha mellettem van a gyrmekem ne füstölöm ösze. GONDOLKOZZ!!!! Nincs választási joga ha Te az akaratgyengeséged miatt dohányzol. Te vagy felelös érte. Remélem sikerül mától letenned a cigit, nem holnaptól, mától, nem magad miatt MIATTA!!!

2008. júl. 3. 06:33
 20/25 anonim válasza:
34%

Szia! Látom itt csak letoló válaszokat adnak neked...pedig ki tudja...lehet a fele sem igaz amit írnak,hiszen anonímként bárki bármit mondhat.Én is cigiztem,10 hetes terhes vagyok..még most is rá-rá gyújtok és az orvos is azt mondta,inkább a cigi mint a stressz.Bizonyos kutatások kimutatták,aki napi 3-4 szál cigit elszív nem is minősül dohányosnak,hiszen több ninkotin kerül a passzív dohányosok szervezetébe. Megoszlanak a vélamények,a cigi letételéről,na de senki nem ítélhet el mást hiszen nem tudja milyen körülmények között folyik a terhesség,kit mennyi stressz ér. Én nem ítéllek el emiatt. Próbáld csökkenteni az adagod,ha egyik percről a másikra nem sikerül letenned. Vigyázz a babádra...aztán csak okosan.Hidd el menni fog!

sok sikert és kitartást kivánok neked!

Boldog baba várást!

Szia!

Bea

2008. júl. 5. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!