Soex vízipipa "dohány" tapasztalatok?
Miért nem szabad dohánnyal, nem bírja, vagy még kiskorú? Sajnos nem sok alternatíva van a dohányon kívül, illetve akad, de közöttük a shiazo számít úgymond a legjobbnak.
Tehetsz rá frissítőt, jól keverd össze, utána ajánlott legalább 1-2 napot állni, hagyni, hogy jobb hatást érj el. Viszont ront a meglévő ízen.
Kiskorú. És anya nem engedi :)
Egyébként az Al Masah
lenne a favorit az eddig kipróbáltak közül. :)
Hát igen, a videó kicsit kiábrándító, de szerintem kipróbáljuk, ha meg nagyon rossz, akkor marad a Shiazo, vagy a Shisharoma még állítólag jobb. :)
Shiazo frissítő is jó? (ha nem válik be a Soex, akkor lenne mivel frissíteni a meglévő Shiazo-t)
Érthető.
Sajnos a vízipipázás csak dohánnyal az igazi, számomra a többi nem adja vissza teljesen ugyanazt a feelinget.
Személyes favoritom a Mizo - rágó, és az Al Fakher - 2alma
Ha teheted, egyszer mindenképpen próbáld ki őket. :)
Shiazo-hoz ne frissítőt, hanem ízesítőt vegyél. Utóbbi intenzívebb ízzel rendelkezik. Frissítővel nem sok mindent fogsz rajta érezni, tapasztalatból mondom. :D
Fú haver...nekem az AL-Masah volt eddigi legrosszabb dohányom amit próbáltam. De komolyan.
Pont tegnap volt, hogy ó már égen tömtem egy jót, kéne pippantani egy keveset. Úgy döntöttem, hogy az a dohány lesz, amelyik elsőre kerül a kezembe.....hát ez került.
Meg is tömtem, még az illata is nagyon jó volt, érezni lehetett intenzíven az ízét, de mikor már füstöltem is, hát nem akarok nagyot mondani, de majdnem hánytam tőle.
Összesen 5-6 slukk volt. Nem több.
Legközelebb max csak a zacskón keresztül fogom szaglászni, de megtömni vele a vp-t azt nem.
-Egyébként egy AlMasah-Blueberry névre hallgató dohány volt ez-
Nekem eddigi favoritok:
Al-Sultan (nagyon jó, intenzív ízek, nagy füst, kicsi buzz)
Al-Fakher (ez is jó, intenzív ízek, relatíve nagy füst, és elég nagy buzz)
Serbetli (viszonylag jó, az íze nem jön ki teljesen, de nagy füstje van és szinte semmi buzz)
Ha vízipipába veszel dohányt, azon nem szabad spórolni.
Ugyan pár száz forint a különbség, de akkor is :D
Shiazóból nekem eddig 7 féle volt.
3 shisaroma, 4 shiazo.
A shisharomának szerintem is kicsit erőteljesebbek az ízei, füstben nincs nagy különbség.
De mondd meg anyukádnak, hogy nincs a vp-dohányban annyi nikotin, mint a cigiben mondjuk és tuti meg fogja engedni neki néhány slukkra minimum. Nálunk is megengedik a húgomnak aki 12 éves.
De sajna a kavicsok is lassan annyiba kerülnek mint a dohány, csak az ízük nem olyan jó.
Úgyhogy nálam:
Dohány-Kavics
1 - 0
#13 Értem, köszi a tippet, akkor megvan hogy mi lesz a következő. :)
Köszönöm, akkor ízesítőzöm. Legalább ezzel sem esek pofára. :) (a Shiazoról olvastam előtte, szóval nem okozott meglepetést, de öcsém miatt vettem egy epreset)
#14 én mikor megvettem az első vízipipámat, akkor pont nyaraláson voltunk a Balcsin(augusztus 3. hete, 50% leértékelés, 2500Ft volt egy 24 centis Hookah mini vízipipa a bazáron.. amitől egyébként elsőre féltem, de mondom egy próbát megér.. és kellemeset csalódtam a minőségében, csak egy időre ráuntam a vízipipára, eladtam osztálytársamnak 2000-ért), akkor egy dohányboltot találtam, amibe volt vízipipadohány és szén. Al Masah vegyesgyümölcsöt vettem. Kibontottam, nagyon jó melaszos volt, szinte úszott benne, Three Kings szénnel nekem nagyon bejött. Később havertól vettem át nagyon olcsón kb. 80 gramm Nakhla vegyit, ami 2-3 hónapja fel volt bontva. Kaptam hozzá egy tippet is: Le kell mézezni. Kapott mézet rendesen, jó nedves lett, ízre is rendbe jött. (A vízipipa eladásáig ki is tartott)
Múlt hónapba vettem egy 37 centis Top Markot 3300Ft-ért (itt már beigazolódott, hogy "kicsi pénzért ne várjunk sokat", 2 hét után berohadt a szelep.) Elsőre kipróbáltam Shiazoval, aztán vittem magammal nyaralásra (pont a könnyű hordozhatóság miatt választottam ezt a kisebb fajtát), ott vettem egy Nakhla Citrus Mix-et (nem biztos hogy ez volt a neve, de citrom-menta volt) 1490Ft-ért, amire rátettem az itthonról vitt Belga szenemet. Ízre kellemes, hűs volt, de nem volt olyan melaszos, mint az Al Masah és fura mellékíze volt, amit a mézezett vegyinél nem tapasztaltam. (később kiderült, hogy a szén okozta)
Aztán tegnap bementem a dohányboltba (jön át haver, akkor tömjünk egyet, csak nincs miből), elsőre egy doboz Al Masah cseresznye akadt a kezembe, azt meg is vettem. Betettem a zsebembe a bontatlan csomagot és menet közben éreztem az illatát! Felbontottam: pont, mint régen, sok melasz nagyon jó, intenzív cseresznye illat... Először megtömtük, tetejére az utolsó darab Belga öngyulladós szén... Valóban nagyon rossz volt, később kiderült, hogy a gagyi szén miatt volt borzalmas mellékíze (hiába izzott körbe mielőtt rátettem, akkor se volt jó.), mert aztán jött a második próbálkozás, amihez előkerült a Three Kings. Komolyan mondom, hogy mintha nem is ugyanazt szívtuk volna! Nagyon intenzív, karakteres cseresznye íz, ameddig a szén el nem fogyott le se tettük, mert végig finom volt.
Szóval nekem az Al Masah egy nagyon pozitív élmény! :)
Egyébként öcsém is 12.
Anyámat sajnos nem hatja meg hogy csak 0.5% nikotin van a vízipipadohányba. :/
Hááát, akkor lehet, hogy csak én szúrtam ki egy "ilyen" darabot? :D
Eddig én mindig 3 Kings szenet használtam, 40-mm eset.
De eddig szinte minden dohánymárka bejött, csak az Al-Masah nem.
Amúgy, ha hosszútávon szeretnél gondolkozni és nem új vízipipát venni mindig, akkor ajánlom az Aladin márkát.
Nekem megvan már több mint 1 éve és semmi baja nincs....pedig volt már olyan, hogy 2 hónapig nem volt tisztítva xd, de tényleg semmi se rozsda, se kopás....tökéletes
Egyedül a kerámiáról van letörve néhány kisebb darabka, de az is amiatt, mert leejtettem kb 1 méterről véletlen
(Már nem mintha a Top Mark nem lenne elég márkás :DDD)
15/F
Nekem a 3 kings-es szenekkel csak negatív tapasztalataim vannak, túlságosan érezni a mellékízt. Persze ha úgy van akkor én is öngyulladósat használok de akkor is csak carbo pol-t. Egyébként nekem a Coco Nara a kedvenc szenem, semmi mellék íz, másfél órát könnyedén kibír. Régebben még a Bamboochat szerettem, de azóta nagyon megcsappant a minősége, szóval hanyagolom.
A legrosszabb dohány viszont amit szívtam az a Nakhla banán, rendkívül mű íze van, már már émelyeg tőle az ember 2 slukk után is.
Az aladin pipák valóban jó választás, mint arany közép út, minőség/megfizethető áron. Régen nekem is volt egy aladin loop pipám csak részegen sikerült összetörni a tartályát. Azóta Nargilem minit használok. Nagyon a szívemhez nőtt a kicsike. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!