Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért szoktál le? Mióta nem...

Miért szoktál le? Mióta nem cigiztál?

Figyelt kérdés
2013. júl. 30. 10:55
 1/9 A kérdező kommentje:
*cigiztél
2013. júl. 30. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Több mint egy évvel ezelőtt = 2012. ápr. 8.-án (húsvét másnap) gyújtottam rá utoljára:

- nyugdíjasként már nincs az életemben stressz és egyebek, amelyek miatt önkéntelenül is nyúltam a cigi után

- beleuntam abba, sőt egyenes megalázónak éreztem azt a kiközösítést, ami akkoriban a dohányzókat körbevette: itt sem gyújthatsz rá, meg ott is az 5 méter, meg még abban a panelban sem a folyosón, ahol lakom, és még a szomszéd is kiabált (akkor), ha a saját erkélyemen cigiztem, stb. stb.

Az más dolog, hogy aki a saját lakásában cigizik, de a lépcsőházra szellőztet...

Szóval elég volt, leraktam, kész!

Most már örülök neki, nem zavar, ha valaki közvetlen mellettem dohányzik, persze egy ideig volt, amikor én is szívesen rágyujtottam volna, de sikerült ezeket is leküzdenem, megállnom, és mostmár büszke vagyok magamra!

2013. júl. 30. 11:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Körülbelül másfél éve cigiztem utoljára, úgy kb 4 év dohányzás után.

Kezdtem felnőni, és nem akartam úgy élni egész életemben, hogy függő vagyok. Zavart hogy drága, zavart hogy büdös, meg hogy 2emelet lépcsőzés után meg kell állnom lihegni, de leginkább a tudat zavart, hogy függő vagyok.

Próbálkoztam millió módszerrel, pótcselekvés, meg fokozatosság meg ilyen "hülyeségek", aztán valaki ajánlotta az Allen Carr féle könyvet, és bár eleinte nem hittem benne, tényleg egyik napról a másikra tudtam úgy abbahagyni a dohányzást, hogy egy percig nem volt elvonási tünetem.

Aztán ahogy abbahagytam, nemsokkal később elkezdtem sportolni, úgyhogy mégcsak nem is híztam, elvonási tünet meg nemhogy nem volt, hanem még élveztem is minden egyes percet. Úgyhogy aki azt mondja, hogy nem lehet leszokni, csak abbahagyni, de évek után is ugyanúgy kívánja az ember, az téved. Nagyon jól érzem magam, és eszembe nme jutna rágyújtani, bármi is történik

2013. júl. 30. 11:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Én azt hittem, ennél sokkal több ember fog itt jelentkezni, hogy leszokott!

Ketten vagyunk?

És te Kedves Kérdező?

Leszoktál, vagy csak tervezed, vagy soha nem is cigiztél?

2013. júl. 31. 07:49
 5/9 anonim ***** válasza:
1.5 éve szoktam le, azért mert a legjobb barátom a szemem láttára fulladt meg egy asztmás rohsmban... amúgy 13 éve dohányoztunk, és sosem volt asztmás...
2013. júl. 31. 12:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Tervezem. :) Napok óta csak pár szálat szívok, de teljesen abba akarom hagyni.
2013. júl. 31. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Kb 1 év 2 hónapja.

12 éves korom óta cigiztem,17 évig.

Kezdett megfolytani,a pulzusom folyamatosan 90-100 körül járt és fájt a gégém.

Mostanra már elmúlt,de a dzsuva ami még most is sokszor feljön....

2013. júl. 31. 17:33
 8/9 anonim válasza:
Sziasztok! Ma két hete hogy nem gyujtottam rá rendes cigire. Helyettesítőként viszont elektronikus cigarettát szívok. Abból is a nikotinost. Nekem bejött. 15 évig szívtam az analóg cigit. A nikotin rabjaként egyelőre nem tervezem hogy erről is leszokok, de ki tudja...talán egyszer. Az biztos hogy hagyományos cigit nem szívok többet.
2013. júl. 31. 20:40
 9/9 anonim válasza:
előző vagyok. Letettem az elektromos cigit is. Annak sincs több értelme mint a rendes ciginek. Tavaly április 19.-óta nem bagózokse ilyet se olyat. Juppé :)
2015. jan. 28. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!