Ha egyik napról a másikra leteszem a cigarettát tényleg felfogok szedni pár kiló túlsújt?
nem
csak ha nem zabálod tele magad süteményekkel meg egyebekkel
De igen, az anyagcsere megváltozása miatt még ha ugyanúgy is élsz, felszedsz 2-3 kilót.
Mivel a cigi pótcselekvés, más pótcselekvést keresnek az emberek, ez megint 2-3 kiló.
A cigi csökkenti az éhségérzetet, ez megszűnik, megint 2-3 kiló.
A leszokásnál az első hetekben az ember inkább a leszokásra figyel, nem arra, hogy mennyit eszik, még 2-3 kiló.
Biztosan meg lehet oldani, hogy ne hízzon az ember, de akik körülöttem leszoktak (márpedig ez nem 1-2 ember), mindenki felszedett 10 kiló körül. De ez mérsékelhető azzal, ha sportolsz, és azzal vezeted le a feszültséget, illetve odafigyelsz a kajálásra. Valamennyit mindenesetre biztosan felszedsz.
Ennek ellenére sok sikert, szerintem az a pár kiló megéri, hogy ne tüdőrákban halj meg, és a pénztárcádat is jobban kíméli ;)
Én 10 évig cigiztem, egyik napról a másikra raktam le, és 3 kg-t híztam. Nem hinném, hogy többet mozognék, viszont szerintem kevesebbet eszem: amíg cigiztem, hajlamos voltam túlzabálni magam, merthogy a kaja utáni cigi úgyis elnyomja a telítettség érzést:)
Valószínűleg a legtöbben tényleg híznak, de vannak kivételek.
Ha fel is szedsz egy kis túlsúlyt az tartósan NEM fog megmaradni!!
Addig marad rajtad amíg a szervezeted alkalmazkodik a megváltozott anyagcsere folyamatokhoz, utánna magától le fogod dobni néhány hónapon belül mégha nem sportolsz semmit sem pluszban csak annyit mozogsz amennyit eddig akkor is!!
22:48 Ne haragudj de ezen nagyon jót röhögtem!! Komolyan:) Nem kötözködni akarok de azért leírom róla a véleményemet sztem a kérdező legnagyobb megnyugvására:
1. Az anyagcseréden nem változtat a dohányzás, az a szervezet "belső" folyamata. A nikotin a bélműködésen változtat de attól, hogy ez lassul ( a nikotin gyorsítja) nem törvényszerű hogy valaki hízzon, bár van rá pl.
2. Nem szükségszerű következmény a pótcselekvés. Amúgy milyen tevékenységek hizlalnak az evésen kívül? Ami viszont kizárja az utolsó pontodat, mi szerint a leszokó ember nem figyel oda mennyit eszik.
3. A cigi NEM csökkenti az éhségérzetet, más kérdés ki mit beszél be magának. Elárulom, növeli. Max. Lusta vagy a büfébe is elmenni ha a dohányzóban már voltál. Nem ugyan az.
4. Igen a már említett kajaprobléma. Ezt több oldalról is tárgyalhatjuk pl. hogy nem minden nő figyel oda arra, mennyit eszik. A másik, hogy ha az evésen kívül más pótcselekvést talál az ember pl. szotyi, rágó az evések rendszeressége is csökken. Vagy kanyarodjunk vissza a 2. ponthoz: ha az evés lesz a pótcselekvés akkor igazán nem kell rá odafigyelnünk:DDD
1. Igen, van akinek nem nem változtat, valóban vannak kivételek, de a döntő többségnek igen.
2. Igen, valóban nem szükségszerű a pótcselekvés, vannak kivételek, igazad van, bár nagyon kevés ember bírja ki anélkül.
3. Na ezt meg honnan szülted? Ez úgy tömény hülyeség, ahogy van :D ha elszívok egy cigit, nem lustább leszek, hanem kevésbé éhesebb, ez személyes tapasztalat is (és nem csak az enyém), egy-két órát lehet vele nyerni. Te még sosem cigiztél?
Igen, biztos ez alól is vannak kivételek!
4. Ennek se füle, se farka. Annyiban mindenesetre igazad van, hogy valóban, vannak kivételek, nem minden nő figyel arra, mennyit eszik (sajnos XD).
Bocsánat, hogy nem írtam minden mondatom után, hogy 10.000 emberből 1 kivétel akad!
Amúgy meg várok forrást arra, hogy miért is növeli a cigi az éhségérzetet. Meggyőzhető vagyok, de ez ellentmond az én és ismerőseim személyes tapasztalatainak meg orvosok véleményének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!