A cigi gyenge kábítószer?
Szo szo. Emberfüggő. Ugye rá lehet szokni, de akarattal erről hosszú idő után is le lehet jönni. És az elvonási tünetek sem vészesek. Tapasztalat. Napi két dobozzal szívtam jópár évig, majd letettem és annyi. Kb az első 3-4 nap ami rosszabb.
De sokaknak a kv is drog, ha nem termelik be a napi adagot, hisztisek, nyűgösek stb. De lehet nevezni akkor a netet is. Hiszen az is okozhat függőséget, személyiségváltozást. Tulképp ami nem igazi drog, de mértéktelenül rákapsz, átvitt értelemben annak számít. Csak a leszokás róla egyszerűbb.
A hatására értem h drog-e.
Kicsit olyan mintha repulnel vagy nem is tudom elmagyarázni azt az érzést.
Milyen gyakran dohányzol? Ha ritkábban és akkor van ilyen érzésed,az azért van,mert érszűkítő hatása miatt és a vérben
lévő oxigén lecsökkenése miatt kevesebb oxigén jut az agyba.
Kb 1 hete dohányzom, múlt szerdán sörrel 5ot szívtam, tegnap sor nélkül 2-t. De a másodiknak a vége mar nehezen ment, alig bírtam elszivni. Amúgy én egyszerre szívtam.
Lehetséges olyan h dohányzom néha de nem szokom rá? Nem rossz amúgy. Mondjuk havi 1-2 doboz?
Nekem van ismerősöm,aki alkalmanként gyújt csak rá,van olyan aki napi 2 szálat szív 25 éve és nem szoktak rá olyan értelemben,h többet kívánnának,de ez azért a ritkább dolog.
Könnyebb sajnos rászokni teljesen.
Nagy-nagy önuralommal és erős önkontrollal lehetséges.
De akkor is dohányzol, csak nem sokat. Tehát arra a pár szálra rászoksz. Ha közben mondjuk nem tudod letenni, hogy 3 hónapig ne gyújts rá, mert hiányzik akkor függő lettél.
Közeben pedig minden nap megadod magadnak a lehetőséget, hogy egy szállal többet szívj, valamint bulikban elmész a fél dobozig és már is elvesztél. Most még 2 szál elszívása után érzed a " nikotin zsongást" a fejedben, ezt a bizsergő furi érzést, ami így van a nikotin ér összehúzó hatása miatt az agy vér ellátásának az átmeneti csökkenése miatt van. Addig jó, amíg érzed az első cigi után, később már csak a többedik után jön.
Tudod ezzel az ember csak áltatja magát, hogy ez így jó. De például azt akkor miért is nem fogadjuk el, hogy a párunk csak havonta 2x csal meg, mást meg mondjuk 10x ?
Ez nem megcsalás? Számít-e a mérték? Tudom ez más terület, de a 2x megcsalás már megcsalás, a napi pár szál cigi elszívása is rendszeres dohányzás.
/ Ja és én is dohányoztam, több mint 3 éve nem gyújtottam rá, viszont azt is tudom, hogy bármikor újra tudnám kezdeni. Volt néhány rossz döntésem , ez volt az egyik, hogy rászoktam. De a legnagyobb hülyeség , amibe belekezdtem/
Drog, "A nikotin a függőséget a dopamin felszabadulásának befolyásolásával éri el, ezáltal fokozza az örömérzetet, oldja a szorongást, javítja a koncentráló képességet, emellett emeli a pulzusszámot, vérnyomást, cukor- és májanyagcserét, gyomorsavtermelést."
Van még kérdésed?
A "kábítószer" egy jogi szakkifejezés, azokat a szereket jelöli, amik bele vannak írva az erről szóló tövrvénybe, tehát azok az anyagok, amik rajta vannak egy hivatalos listán.
A cigaretta, pontosabban annak a hatóanyaga a nikotin biztosan nem kábítószer, mert nincs rajta ezen a listán. Ha rajta lenne, elvinné a rendőr aki nyíltan megpróbálná forgalmazni.
Ahogyan azt előttem is elmondták, a nikotin igenis hat a központi idegrendszerre, megváltoztatja a közétzetet és a magatartást, és függőséget okozhat, ezen tulajdonságai közösek némely kábítószerével. A nikotinfüggőséget pedig nagyon nehéz leküzdeni, hasonlóan a köznyelvben csak "kemény drogok" néven emlegetett szerek által kialakított függőséghez.
Engem a dohány hatása egy kellemes, langyos lebegésre emlékzetet, és határozottan érezhető, körülbelül annyira intenzív, mint egy kis adag kannabisz által nyújtott élmény első néhány perce. Ez persze nagyon szubjektív, és a két élmény minőségileg is sokban különbözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!