Üdv mindenkinek, Kizárólag a nikotin milyen káros hatással van a szervezetre? (Nem a cigarettában levő kátrány, szénmonoxid, stb. ) Mert átálltam a nikotinos e-cigarettára amivel csak nikotint viszek be a szervezetembe.
A szervezetben aktiválja a nikotinos acetil-kolin receptorral rendelkező sejteket, így a felszabaduló adrenalin pedig növeli a pulzusszámot, a vérnyomást és a vér glükóz szintjét, illetve szapora légzést okoz.
A nikotinnak egyértelműen farmakológiai hatása van, és élettani funkciót módosít.
Élettani szempontból elsősorban a vegetatív idegrendszerre gyakorolt hatása jelentős, először serkenti, majd bénítja a szimpatikus idegrendszert.
Köszönöm a kielégítő választ.
A felét nem értettem, de kiinduló pontnak tökéletes.:)
Nemrég olvastam erről és azt írták hogy az E-cigis patronok tartalma nem tisztázott teljesen és olyan adalékok is vannak benne amik akár többszörösen károsabb is lehet a szervezetre mint a hagyományos cigaretta. Még túl fiatal cipőben jár ez az e-cigis dolog.
Amúgy meg tökmindegy az egész,mert nagyon káros mindkettő a szervezetre és súlyos károkat okoz a tüdőben,vérkeringésben és egyúttal a szívben,illetve a bőrt is öregíti sajna.
Mindezek ellenére én is dohányzom sajnos!
A nikotin érösszehúzó hatású (hőkamerás felvételen látszik, hogyan hűlik a kéz, láb, arc hőmérséklete dohányzás alatt)
A szív persze a szűkebb keresztmetszeten több munkával, és magasabb vérnyomást árán préseli át a vért a szervezetbe.
A rendszeresen felpumpált vérnyomástól belül fiatalabb korban sérülnek meg az erek, mint ilyesmi nélkül, és elindul az érelmeszesedés. (infarktus, stroke, érszűkület a hosszú távú hatása, az egyén genetikájától függően)
Ilyen alapon csökken idővel (korábban mint nikotin nélkül) a férfiak potenciája is a nikotontól, hisz ott a jó működéshez éppen tartós értágulat szükséges.
Hogy jó hírem is legyen: maga a nikotin nem okoz rákot.
A Nikotin egyike a legerősebb mérgeknek, csaknem olyan gyorsan hat, mint a kéksav és 5 mg. belőle egy középnagyságu kutyát 3 perc alatt megölni képes.
Read more: [link]
Óriási tévedés, hogy az elektromos cigivel, csak nikotint viszel be a szervezetedbe.
Hivatalosan és kétségtelenül bizonyítást nyert több alapos, orosi tanulmány alapján, hogy az e cigi gőz telve van a cigifüstben is megtalálható káros melléktermékekkel, mivel a liquid folyadék szerkezete sajnos csúnyán átalakul a melegítéskor.
Egyy módja van az egészséges, melléktermékek nélküli nikotinbevitelnek és ez a növény, azaz dohánypárologtatás.
Sok féle analóg készüléket kínálnak hozzá, amik magasan vernek bármilyen e-cigit teljesítményben és megbízhatóságban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!