Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen érzés először dohányozni?

Milyen érzés először dohányozni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, sosem próbáltam még ki, mivel a szüleim dohányoznak, anyukám családjában is mindenki, ezért gyerekkorom óta undorodom tőle. Semmiképp nem szeretnék rászokni, elég elrettentő példák a szüleim, hogy folyton cigiszaguk van és sárgák, feketék a fogaik, stb.

Viszont mindig is érdekelt, hogy vajon miért jó dohányozni, sosem értettem. Nagyon sok ismerősöm dohányzik, vannak akik csak néha-néha elszívnak egyet, de nem értem miért, mi a jó benne. Arra gondoltam, hogy elszívok egy szálat kipróbálni hogy milyen, csak kíváncsiságból, hogy mégis mért szívják az emberek, mi a jó benne. Attól félek, hogy megvan bennem a hajlam a dohányzásra (húgom is rászokott már), és félek, hogy ha elszívnék egyet, hogy végre elmúljon a kíváncsiságom, utána kívánnám és én is rászoknék. Ugye egy száltól nem lehet rászokni (persze tudom, hogy ez nem drog hogy egytől rászokjak, de mégis..)? Na meg attól is félek, hogy nagyon köhögnék... milyen az első szál?

2013. júl. 8. 19:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Először lehet furcsa lesz és kicsit kellemetlen, gyengével próbáld ki (narancs pallmal, sárga multi vagy amit 10-es írt szürke vagy fehéret) , ha van önfegyelmed nem fogsz rászokni, max ritkán fogsz gyújtani, én 19évesen próbáltam ki nem szoktam rá.
2013. júl. 9. 14:50
 12/16 A kérdező kommentje:
Kicsit elbizonytalanított néhány válaszoló azzal, hogy ha kipróbálom lehet, hogy rászoknék. Van önfegyelmem, de félek, hogyha nekem is megtetszene, akkor bármikor rágyújthatnék, mivel a szüleim dohányoznak így mindig van itthon cigi. Egyébként cigire soha nem költenék, arra gondoltam, hogy ami itthon van azzal próbálom ki (jelenleg kék Sophianae).
2013. júl. 9. 15:23
 13/16 anonim ***** válasza:
18alatt könnyebben rálehet szokni, ismerős 20évesen próbálta ki nem szokott rá. Egy száltól nem lehet rászokni
2013. júl. 9. 15:46
 14/16 anonim válasza:

én már 18 vagyok és napi fél doboz piros multit elszívok!

(a bolti cigikhez képest elég erős!)

és nem mondom hogy nem szoktam rá de ha úgy alakul hogy 3 napig nincs cigim akkor sem dől össze a világ!

nem fáj a fejem nincs hányingerem és semmit nem érzek csak azt hogy KICSIT hiányzik!

szóval bármikor le tudnám tenni a cigit!

szerintem nyugodtan kipróbálhatod hogy tudd milyen mert NEM FOGSZ RÁSZOKNI EGY SZÁLTÓL! annak az esélye hogy hánysz szerintem nagyon kicsi!

amúgy tényleg nagyon hangulatos tud lenni egy cigi a haverokkal!

serintem ha van lelki erős és tényleg nem akarsz rászokni akkor nem is fogsz! főleg nem egy száltól!

2013. nov. 4. 21:49
 15/16 anonim válasza:
Szia én nagyon fiatalon 12 évesen xD elloptam egy szálat apámtól ne tartsatok bolondnak én sem értem miért azt elszívtam de még kis gyerek voltam még voltam le sem tüdőztem na mind 1 most 19 vagyok és másfél éve kb hetente szoktam elszívni egy vagy két szállal mikor először letüdőztem egy Fest-et tudod az az ukrán cigi aminek ilyen kék-fehér doboza van na abból szívtam eggyet és csak az első szívásnál beköhögtem kicsit a másodiknál kicsit szúrt a tüdőm a többinél már semmit sem érezni,és minél többször cigiztem annál erősebbet szívtam. én nem mondom hogy szokj rá sőtt,nehogy rászokj.(bár te tudod) de egy száltól biztos nem fogsz rászokni még én se szoktam rá pedig rég cigizek próbáld ki de ne szokj rá. :)
2014. jan. 5. 00:31
 16/16 anonim válasza:
Ja és a 15-ös vagyok úgy kell letüdőzni hogy beszívod a szádba a füstöt és mintha megijednél veszel egy levegőt és kifújod ne sokáig tarsd a szádban mert szájrákot kapsz, ha rászoksz(de ne szokj rá) akkor pedig csak simán a tüdődbe szívd.:)
2014. jan. 5. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!