A vizipipa mennyire káros?
18:14 es:
Én irtam a szöveget hogy tizedeli a népet meg stb.De te kicsit fáradsz lehet igy szilveszter után ha nem vetted észre hogy poén:D 5 éve pipázok:d most is épp szívom.Csak kifiguráztam a sok hülyét aki szídja:D
na jó füstöt, megyek aludni!
éppen hogy!
ne az legyen okos aki kutatja meg olvas róla hanem az aki szívja!
szóval kockafejek ne szóljatok bele ebbe :D
atya gyaty b+ xD ennyi lámát a cigi káros lexarom maga az életis káros mindig mondják a tanárok diopd el mert halált okozhat könyörgök minem 1 pohár vizbe meg halhatsz meg akár bármelyik pillanatba rádesik 1 repülö vagy elüt 1 auto megcsip 1 madár pok mitommén xD nah 4 éve pipuzok semmi bajom aaz utobbi 1éve be hetirendszerességel 10-15szén szombaton is meg vasárnap is és még cigizek is közbe huha
és képzeljétek élek ugyan ugy tudok 20-25 kilométertgyalogolni és ennek hanugulata van meg leköti aaz embereket és képezeljétek mgég a vizbe szoktunk 3/4ig fütyülöst töltünka dohányt kerverjük rendes cigivel is már mint cigi dohányt teszünk a pipuba olyakor olyakor és seemi bajom és a piáatol még be is álssz deh rendesen
továbba a pipulásba füst a lényeg és a szádülés se rossz specko a hétvégén szombat on délután 3omtol éjfélig 23szén fogggyot és 4doboz cigi és még mindenki él és semmi gátz nincs xD és fölöslegesen hurogtok le mert magas ive szaxok aaz ilyen lámkra mint akik azt mondjuk eez káros az káros xarjátok má le nem lessztek megvált emberek és amugy is aki pipul/cigizikleszarja hogy mitmondok aazt választotta és késsz
továbbbá lámák vagytok xD
- Mi a különbség a vízipipa és cigaretta között?
A vízipipa tetején körülbelül 600 fokon izzik a faszén. Ez azonos azzal a hőmérséklettel, ami a cigaretta szívásakor jelen van. Mégis, mi a különbség a kettő között?
A cigaretta dohány száraz, és a papírral együtt azonnal hamuvá ég a 600-800 fokon. Ezen a hőmérsékleten jönnek létre a rákkeltő anyagok, melyeket ilyen forró állapotban a szájba majd tüdőbe szívnak a dohányosok.
A vízipipában nem égetjük hamuvá a nedves dohányt, hanem forró levegőt áramoltatunk át rajta. A levegő az izzó faszén mellett hevül fel, de mire elér a dohányhoz, lehűl 200-400 fokosra. Nem tudnak a rákkeltő anyagok kiválni a dohányból, aminek a füstje átáramlik a pipa testén és a szívócsövön, ahol egy része lerakódik. Ez a füst út közben átáramlik és lehűl a vízben, ahol szintúgy lerakódik némi anyag.
A vízipipa füstje hideg, így a gégerák nem valószínű. A hosszú csőrendszerben és vízben megszűrődik, így a káros anyagok lerakódnak, nem jutnak a tüdőbe.
- kátrány és nikotin
Mivel a vízipipában nem ég papír, így kátrány sem keletkezik. Hogyha megnézed a csomagolását, rá van írva: "Tar 0.0%" (tar = kátrány)
A nikotin tartalom kicsit érdekesebb dolog. Egyes dohányokon 0.5%, míg másokon 0.05% van feltüntetve. Mindkettő olyan érték (tömésenként 10 gramm dohánnyal számolva), amitől nikotinmérgezést kapna a vízipipázó.
Tény: senki nem lett eddig vízipipa függő, és a vízipipázó dohányosok nikotin éhsége nem enyhül a vízipipától. Gyakori, hogy pipázás közben rágyújtanak egy szál cigire.
Mit mond a toxikológus?
"Tudni kell a vízipipáról, hogy mivel itt hosszú a füstnek az útja, egy csomó káros anyag lecsapódik, és ha már idézőjelben beszélhetünk arról, hogy hogyan a legegészségesebb dohányozni, akkor a vízipipa ezek közül a legegészségesebb. ... Azért mondjuk olyan túl sok károsodást nem okoz, mert nagyon kevés az a nikotin és a káros anyag, ami ilyenkor bejut az illető szervezetébe..."
forrás: rtlhirek.hu
- A bulvársajtó és összeesküvés-elméletek
2008 elején lehetett olvasni és hallani a vízipipa káros hatásairól, miszerint 50-100 szál cigarettának felel meg a füst. Ezekben a cikkekben egy a WHO által készített tanulmányra hivatkoznak, melyet eredeti formában még nem láttam, és nagyon zavarosnak tűnik az egész.
Külföldi vízipipás fórumokon lehet olvasni, hogy a bulvársajtót a cigarettagyárak vonták be a témába, mert féltik a piaci részesedésüket a vízipipa terjedése miatt. Nem tudom, mennyi alapja lehet ennek, de mindenképpen elgondolkodtató, hogy külföldön is hasonló a média által közölt helyzet.
- A végső konklúzió
A cigaretta káros hatásairól tudunk, senkinek sem ajánlom, hogy rászokjon. De a vízipipát nem lehet a dohányzás többi módjával együtt említeni hideg, könnyű és tiszta füstje miatt. Biztosan vannak a vízipipa füstjében is olyan anyagok, melyek nem tesznek jót a szervezetnek. Ezt sajnos még nem elemezte senki, bár utána jártam, és lenne rá vállalkozó: alkotóelemenként 1,5 millió forint a vizsgálat. Míg nem gyűlik össze a sokmilliós beruházás költsége, marad a papír zsebkendőn történő füst átfújogatása. Látszik, hogy a ciginél szép sárga folt marad, a vízipipánál viszont semmi. Lehet találgatni, elképzelhető, hogy a vízipipa füstjében lévő szerves anyagok ugyan le tudnak rakódni a tüdőben, de minden probléma nélkül felszívódnak és elbomlanak.
Azt szokták mondani, hogy ami jól esik, attól nem leszünk betegek.
A vízipipa pedig jól esik!
Aki beveszi azt a hülyeséget,hogy egy tömés a vízipipában felér 100 szál cigivel annak csak gratulálni tudok...
na menj és szívj el 100 szál cigit egymás után.Szerintem már a 15. szál után meghalsz nikotinmérgezésben.A vízipipától meg tudtommal még senki nem halt meg.Igen több a füstje de az nem jelenti azt,hogy károsabb is.Ha megiszol 2 liter jó tejet és 0.5 liter romlott tejet szerinted melyik a károsabb?A jó tej azért mert több?
A híres WHO-nak meg nem kell hinni.Szerintetek kik fizetik őket?Hát nem egyértelmű,hogy a WHO-t és a médiát is a cigi gyártók fizetik,hogy húzzák le a vízipipát,hogy mennyire káros meg minden?Szerintem egyértelmű.A vízipipa egyre jobban terjed és lassan már többen használják mint a cigit és ezért a cigi gyártók kétségbe estek.Azt,hogy a vízipipa sokkal károsabb mint a cigi azt csak a dohányosok próbálják bemesélni maguknak.
Egyébként gondolom itt még senki nem hallott a nikotin MENTES szívnivalókról?Shiazo,Tanya,Herba dohány...
hello én annyit kérdeznék hogy tudjátok lehet hozzá ilyen köveket kapni. ezek mennyire károsak mert én úgy olvastam hogy semmi nikotin nincs benne, meg hogy csupán a kőből kiáramló izesített gőzt szívjuk.köszi előre a választ :)
ez a 50-100 szál cigis állítás meg egy baromság hát GONDOLKUDJUNK REÁLISAN EMBEREK :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!