Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Igaz az amit a biosztanárom...

Igaz az amit a biosztanárom mondott?

Figyelt kérdés

1. A dohányzás után a kátrány nem megy el a tüdődből

2. Nem azonnal alakul ki rák mikor dohányzol hanem pl 15 évvel miután elkezdted,

2013. ápr. 19. 22:48
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Igen, igaz.
2013. ápr. 19. 22:49
 2/10 A kérdező kommentje:
De akkor mi fog regenerálódni a tüdőmben?
2013. ápr. 19. 22:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést most nem értem.
2013. ápr. 19. 22:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Mozgással, pl. futással (friss levegőn) elősegítheted a tüdő tisztulását, mert akkor sokkal intenzívebben és több levegőt szív be az ember. Ha közben elkezdesz krákogni, hurutosan köhögni, akkor ne lepődj meg, az lesz a lerakódás. Szóval valamennyire képes kitisztulni a tüdő, s bár nem lesz olyan, mint régen, látványos javulást lehet elérni a leszokással. És tény, hogy a rák nem azonnal alakul ki, s aki évekig dohányzott, majd leszokott, az is esélyes rá.
2013. ápr. 19. 23:00
 5/10 A kérdező kommentje:

basszus akkor nem kellett volna :D XD

én eddig max 3 doboznyit szívtam el, esélyes vagyok a rák sorsoláson a szerencsétlen nyertese címre?

2013. ápr. 19. 23:08
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
100% hogy rákos vagy.
2013. ápr. 19. 23:09
 7/10 anonim ***** válasza:

1.: a kátrány miért ne ürülne ki? Váladék és köhögés formájában kiürül lassan.

2.: a dohányzás egy kockázati tényező, minél többet, minél több ideig dohányzik valaki, annál nagyobb esélye a ráknak.

A tüdő rák nem a dohányzás miatt alakul ki hanem a dohányzás megnöveli a tüdőrák kockázatát.

A tüdőrákosok 10-20%-a soha életében nem dohányzott.

2013. ápr. 19. 23:12
 8/10 anonim ***** válasza:

A dohányzástól maradandóan károsodik a tüdőd, sohasem lesz olyan egészséges, mint a dohányzás előtt. Egy szálba nem fogsz belehalni, de természetesen bármikor kialakulhat rák, és ennek a kockázatát jelentősen növeli a dohányzás.

A kátrány ürül, de ha valaki rendszeresen dohányzik, sosem tűnik el a szervezetéből.

2013. ápr. 19. 23:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség. A dohányzás nem káros!
2013. ápr. 20. 18:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Van esélyed, de ha nemrég kezdted, vagy akár néhány éve, akkor nem nőtt meg annyira az esélyed, hogy nagyon félned kelljen. Viszont, ha folytatod, akkor már komoly esélyed lesz.
2013. ápr. 20. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!