Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha drogoztatok már, hány...

Ha drogoztatok már, hány évesen, kikkel, és miért tettétek?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 19. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem alatt a kollégiumban kipróbáltam a füves cigit. 19 éves voltam. A szinten lakókkal csináltuk. Volt aki sokat füvezett, de legtöbben csak pár slukkot beleszívtunk.

Leginkább a kíváncsiság motivált, illetve előtte sokszor láttam, ahogy elszívták és azt is, hogy semmi bajuk nem lett. Ezért mertem kipróbálni.

Folytatása nem lett a dolognak, mert az egyetlen hatás, amit éreztem, az a hányinger volt, az meg nem jó :)

Később két kollégámmal beszélgettük, hogy ki kéne próbálni a gombát, de aztán utánaolvastam, az hallucinogén drog, és azt írták több helyen, hogy akinek nincs teljesen rendben az önképe, annál könnyebben okoz problémát, függőséget. Ezért inkább kihagytuk, annyit nem ér.

2013. ápr. 19. 16:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

18 körül, de ennek már vagy 15 éve. Miért tettük? Azért mert jól akartunk érezni magunkat és kíváncsiak voltunk.

Én ismerek egyetemi tanárt is aki bevallottan kipróbált több drogot is, mert szerinte akkor tud objektívan véleményt alkotni róla ha van személyes tapasztalata.

2013. ápr. 19. 16:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen haverokkal. Bár ha így jobban belegondolok már 17 évesen is kipróbáltuk, mert van olyan emlékem hogy be speedezve futottuk a coopert tesi órán.

Fű, hasis, speed, ecstasy, cocain, LSD bélyeg, gomba. Ezeket mind kipróbáltuk és van pár akkori "dizájner" ami szerintem már nem ismert, pl a Sky.

Mindennek nagyon sok éve, soha nem éreztem függőséget semmi iránt, azóta az összes haver is normális életet él, a legtöbbnek felesége/férje és családja van.

2013. ápr. 19. 16:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelni? :) 15 év alatt egy rablás is elévül, nem egy droghasználat! A másik meg hogy évek óta külföldön élek, több ezer km-re a "figyelőktől" szóval csak figyelgessenek.
2013. ápr. 19. 16:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
21 évesen egyszer kipróbáltam a füves cigit a barátommal. Herba volt vagy mi, és bepánikoltam, úgyhogy soha többé, mert nagyon rossz volt. Amúgy kíváncsiságból csináltam.
2013. ápr. 19. 19:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Talán 19 éves lehettem! Egyik haverommal egy beszélgetés során merült fel a téma, és kiderült hogy én még soha nem szívtam! Még aznap intézett egy füves cigit és a kocsiban eltoltuk! Nem fostam kipróbálni, mert elvégre ő már régóta nyomta és semmi baja nem volt, én meg kíváncsi voltam! Nem értem azt a sok nyomit aki behány tőle vagy az új érzésektől megijed és ezek után elutasítóan kezeli a dolgot! Engem egy érdekes élménnyel gazdagított akkor! Semmi behányás nem volt, pedig még csak nem is dohányoztam! A használata egyfajta pluszt ad az embernek, amivel vagy tud élni az egyén vagy nem! Volt már, hogy sokat szívtam és szarul lettem, de hát ilyen az alkohollal is előfordult. Mégis ittam egy másik alkalommal, mint ahogyan szívtam is! :) A pozitív oldalára csak többszöri használat után jön rá az ember megfelelő társaságban! A magyar drogtörvények meg ... Ha olyan szellemi, társadalmi, vagy gazdasági rombolást okoznának, mint ahogyan a Marihuannát beállítják, akkor mindenhol betiltanák. Erről pedig meg szó sincs. Nem hiába gén kezelik tudósok, hogy a legjobb hatásait felerősítsék stb.

Dehát kinek a pap, kinek a papné! :)

2013. ápr. 29. 14:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Nos drog... Hát drognak azt hívjuk, ami függőséget okoz, így most lehetne a cigit felhozni. Te szerintem a kábítószerre gondolsz. 13 éves korom óta füvezem. Hogy miért? Egy repper társaságban ez dominánsabb, nomeg jobban tolerálom mint a piát. Olyannyira nem iszok, hogy 30 éves létemre már 1 db sör kiüt, 2-3-tól már képszakadás :)

Megfelelő mértékig szoktam csak szívni, ezt kb ahhoz tudnám hasonlítani mint mikor egy átlag ember iszik meg 1 max 2 sört...

Több mint 10 éve elég sokat dolgoztam a szórakoztatóiparban, koncertek, fellépések, bulik szervezése - nos így került a képbe kipróbálás szinten még sok más is.. Rágcsáltam már gombát, kapkodtam már ekit, de volt, hogy amfetamin vagy kokain került az orromba... Sajnos a szpíd megmaradt jó sokáig, évekig, arról elég nehezen jöttem le. A végén már reggel-délben-este az ment, érettségin is kb. Nem is ajánlom senkinek az amphetamin származékokat, ez az amit tényleg tiltani és felszámolni kellene!!!... Kokainra az ára miatt is elég nehéz rászokni, míg a többire nagyon könnyű.. Veszélyes, mert a lelkedet is kifizeted érte, a csontjaidról - fogaidról nem is beszélve... Heroinon kívül asszem mindent kipróbáltam, egyedül a fű maradt meg, azzal rendszeresen is élek.. Kiszámolva,, még mindig jóval kevesebbet szívok el, mint amennyit más ember elpiál.. Csak velem ez annyiban másabb, A sok évnyi rendőrségezés meg minden után eljutottam oda, hogy egyedül szívok. Csak én tudom, hogy be vagyok szívva - nomeg aki végignézi... :)

2013. máj. 2. 14:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Génkezelik?? Éste ennek örülsz? Akkor járj utána a GMO-nak, mert nem annyira jó dolog mint ahogy gondolod. Ennek nem ismertek hogy mik lehetnek a hatásai...
2013. máj. 2. 18:59
 9/10 anonim ***** válasza:
A 6. hsz. vagyok. Én személy szerint nem tartok a gén kezelt dolgoktól. Egyenlőre semmi komolyabb bizonyíték arra, hogy káros mellékhatásai lennének. Nem úgy, mint ezeknek az elterjedt szintetikus drognak nevezett vackoknak! Haverom mesélte, hogy egy haverja rendszeres "szpájsz" fogyasztó és napi 1 g-t eltolt egyedül! 3 hónap múlva már látta a haverján, hogy valami nem okés nála agyilag! :( Sajnos az én környezetemben is sokan szívják ész nélkül ezt a vackot. És sajnos a korosztály bőven 16 vagy lejjebbről indul! :( Gyerekek ez botrány ami itt megy! Ez Magyarország béna drogtörvénye! ! ! Így fogják szépen kinyírni a magyart! Mert elvégre bizonyos népcsoport erre utazik! Ha engednének az övön és a marijuana fogyasztást engednék valami módon, nem fizetne a társadalmunk ekkora áldozatot, mint amit majd pár éven, évtizeden belül fog! Ha valaki kicsit bújja a netet, sok érdekes eseményről lehet hallani, olvasni a környező országok drogpolitikáját illetőleg! Mikor egy szigorítást követően tele lett a börtön fiatal diákok ezrével. Soknak a pályáját, életét tönkretéve ezzel! Elvégre már, hogy néz ki egy jogásznak készülő diák, ha előéletében ott szerepel, hogy drog használatért, birtoklásért 2-4 év börtönt kapott! Nem értek hozzá de elképzelhetőnek tartom, hogy a karierének ott azzal az eljárással ANNYI! Kénytelen volt az állam vissza vonni, mert belátta ennek így nem tudnak gátat szabni és csak idő kérdése, mikor fogja társadalom kvalifikáltabb rétegére a hatását kifejteni! Nem emlékszem már pontosan, talán Lengyel ország volt. Na ezt reagáljátok le nekem, mert kíváncsi vagyok más emberek szempontjára is!
2013. máj. 14. 09:17
 10/10 anonim válasza:

Szia kb 15évesen próbáltam ki(szippantottam).A haverjaimal(szilveszterkor)mert ki akartuk próbálni.

19/f

2016. jan. 13. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!