Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A nikotin miatt kell a cigi,...

A nikotin miatt kell a cigi, vagy csupán az emberi hülyeség az oka annak, hogy erre költik az emberek a pénzt?

Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindkettő igazából. Sajnos ha egy ember elkezd dohányozni alkalmanként akkor nikotin kerül a szervezetébe ami ha fogyóban van akkor a szervezete hiányolni fogja azt és ha rágyújt az ember akkor ez a vágy csillapodik, minél sűrűbben dohányzik valaki, annál gyakrabban fogja érezni azt hogy kell a cigi. Persze ezt akaraterővel le lehet küzdeni meg ugye a szokásos mozdulat is benne van hogy a szájához nyúl, sokan ezért híznak el részben főleg akik leszokóban vannak, mert valamit a szájukba kell tenni és inkább kaját raknak mint fa....szt.

Persze ha leszokik róla az ember és már jó régóta nem gyújtott rá akkor a cigaretta utáni vágy csillapodik folyamatosan, csak előfordulhat hogy ráfog majd gyújtani pár hónap vagy pár év eltelte után.

Én 17 élvesen kezdtem dohányozni 19 évesen egyre sűrűbben gyújtottam rá majdnem egy doboz elment naponta. 23 évesen a barátnőm legnagyobb kérésére leszoktam róla, elég nehezen, de le is akartam szóval az akaraterő segített nem az ilyen nikotinos rágók, meg tapaszok. De most 26 évesen a múlt hónapba a munkahelyemen amikor füstöltek a kollégák és én is kimentem akkor kávézni akkor annyira megkívántam hogy rágyújtottam, persze egyetlen szálra és többet nem, tehát a vágy örökre benne marad az emberbe kérdés hogy letudja-e küzdeni.

2013. márc. 19. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a második.. hogy alá tudjam támasztani az álláspontomat, leírom az én "történetemet". szóval, 15éves koromtól 19éves koromig dohányoztam, eleinte csak buliban, meg "nem vagyok rászokva", stbstb, végigmentem azokon az állomásokon, amin legtöbb dohányos, aztán kb 17évesen beismertem, hogy rá vagyok szokva.. nehezebb időkben napi 1doboz (sőt néha több), gyengébb időkben is legalább napi 12szál elment. Végig tudtam, hogy le akarok majd szokni, és tudtam, hogy ez nem jó, hogy ilyenre megy el a pénzem, éreztem, hogy csökken vele a teljesítményem, de akárhányszor próbáltam leszokni, fél nap után megőrültem, éreztem a gyomromban az idegességet, ingerült voltam, veszekedtem, és legkésőbb aznap este rágyújtottam. tehát évekig egy nap sem telt el úgy, hogy ne szívjak legalább egyet (de egynél meg úgysem álltam meg, még aznap este elszívtam féldoboznyit).

Aztán, találtam egy olyat, hogy Allen Carr módszer. Azt ígéri, hogy elvonási tünetek nélkül egy pillanat alatt leszokok a dohányzásról egy könyv elolvasásával. egyáltalán nem hittem benne, de nem volt vesztenivalóm, letöltöttem hangoskönyvben, meghallgattam, és másnaptól nem dohányzom :D tudom, hihetetlenül hangzik, de ki kell próbálni. bár olvastam itt hogy van akinek nem segített, de rajtam igen. A könyv nem elrettent, nem elijeszt a cigitől, sokkalinkább próbálja megértetni velünk, hogy miért dohányzunk, és elhiteti, hogy a nikotinnak szinte semmi elvonási tünete nincs. és nem hazudok, tényleg elvonási tünet nélkül tudtam abbahagyni, nem voltam feszült, néha a gyomromban éreztem egy nagyon minimális "stresszt" egy kiadósabb ebéd után, de eszembe sem jutott volna rágyújtani, alkohol mellé buliban sem, sehol..

szóval, ezt azért mondtam el, hogy én vagyok rá az élő példa, amíg elhittem, hogy a cigiről nehéz leszokni, addig egy napig sem bírtam (körülbelül legalább heti 1 próbálkozásom volt egy évig, néha komolyabb, néha cukrot ettem helyette, néha sporttal próbáltam levezetni a feszültséget, mindig sikertelenül), aztán mikor megértettem a dohányzást, és a pszichikai függőséget, olyan könnyedén mondtam le a cigiről, hogy egy percig nem sóvárogtam. Persze ehhez az kell, hogy az ember megismerje a dohányzást, és szerintem az Allen Carr könyve a legalkalmasabb. több embernek küldtem már át, néhol egész társaságok szoktak le vele, úgy, hogy volt aki nem is akart, csak kíváncsiságból elolvasta, és utána máshogy érezte ezt a függőség dolgot:)

2013. márc. 19. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Azt hiszik, hogy cigi lenyugtatja az embert pedig későbbiek során még idegesebbek lesznek remegnek is már, ha nem kapják meg a következő szálat.

Szerintem csúnyán mutat egy cigiző ember.... hülyeség...

2013. márc. 20. 12:47
 4/5 anonim válasza:
Az emberi hülyeség illetve a függőség is az oka. Mostanában kezdtem el igazán ezzel a témával foglalkozni, mert én is meg szeretnék tőle szabadulni. Próbáltam már akaraterővel, rágni valókkal stb., de mindig a nikotin győzött. Letöltöttem Allen Carr hangoskönyvét, ma meghallgattam, reggel elszívtam az utolsó cigarettám! :) Nem mondom, hogy hú de szuperül érzem magam, vagyis elég kettős érzelmeim vannak. Egyrészről érzem, hogy nagyon hiányzik, másrészről tudom, hogy miért érzem ezeket (a könyv világossá tette mit miért érzek és ilyenkor mi a teendő) Követem az utasításokat és soha többé nem gyújtok rá! Érdekes mert boldoggá tesz a tudat, hogy újra nem dohányzó leszek (amit eddig fel sem tudtam fogni, hogy egyáltalán azt hogyan is kell csinálni! :D) Még most is vannak kérdéseim ezért újra és újra belehallgatok a könyvbe, ez megnyugtat és erőt is ad nekem! :)Duplán nehéz dolgom van ugyanis senkitől nem várhatok megerősítést, vállveregetést, hogy "ez az kisanyám jól csinálod, kibírod" ! :D Nekem csak a könyv maradt és én magam! :)
2013. márc. 20. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Sokaknál mindkettő. Ha valaki rászokik, akkor a nikotin miatt is kell, sőt, sokszor már csak amiatt. De ők általában próbálnak leszokni. Nekem csak "emberi hülyeség". 3 éve cigizek, nem szívok sokat(napi kb. 5 szál), nem vagyok konkrétan függő. Ha akarnám le tudnám tenni(csináltam már, egy hónapig nem cigiztem, hogy bírom -e. Semmi bajom nem volt. Most is szoktam 1-2 cigi mentes napot tartani.) De nem akarom, mert szeretem. Más a csokit meg a chipset szereti, én a cigit. Az az én bajom, hogy ez egészségtelenebb, de semmivel sem nagyobb pénzkidobás, mint pl. a nasi vagy az üdítő.
2013. ápr. 2. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!