Mit ajánlotok ebben a helyzetben?
2-3 év után egy évig nem dohányoztam, majd az elmult 1-1,5 hónapban ujra "cigizgetek", napi 1-5 szálat.
Az a problémám, hogy nem szeretnék ujra visszaszokni, és tudom, hogy most még könnyebb lenne letenni, és érdekes módon pont ez, amiért egyszerüen csak telnek-múlnak a napok és nem hagyom el ezt a pár szálat. Pontosabban, nem érzem magam függőnek, sem egészségileg sem anyagilag nem megterhelő ez a szintű dohányzás (tényleg átlag napi 2-3 szálat szívok, s az elsőt délután környékén.). Valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban? Mit tegyek? Ami még zavarja a helyzetet, hogy nemsokára érettségi, s nem szeretném, hogy az abban való felkészülést akadályozza a "leszokás". ezen információk tudatában: hagyjam el, vagy folytassam tovább ezt a visszafogott dohányzást? Ugyanolyan elvonási tünetek lesznek, mint a 2-3 éves dohányzás után? (abban az időben már napi dobozt szívtam a végefelé)
A bölcs nemdohányzók kérem ne osszák meg velem az információt hogy káros, mert jól tudom, ezért is fogalmaztam meg ezt a kérdést:)
Szerintem felesleges letenned a cigit. Én is középsuliban szoktam rá, volt hogy napi egy doboz elment, volt hogy egy nap egyet sem szívtam, nagyon változó volt, de pont ahogy te is, én sem éreztem megterhelőnek a napi 2-3-mat. Még most is szívom, egyetemista vagyok, de amikor érzem, hogy kicsit több elpöffen, teszem azt 10 szál egy nap, akkor visszafogom, 2-4 napig nincs cigi, aztán megint egy-kettő-három. Szerintem feleslegesen ne erőltesd rá magad, hogy elhagyd azt a 2-3 szál cigit. Jól tud esni néha napján, és ha tudsz mértéket tartani, az a legjobb. Az egyedüli amiben szerintem oda kell figyelned, hogy a 2-3 napit ne haladd meg, és akkor szerintem a te lelked is nyugodt lesz, nem fogsz kimondottan függőnek számítani. Amikor jól esik akkor szívd. :)
Nálam egyébként, amikor ennél a visszafogott dohányzásnál szünetet tartottam egyáltalán nem voltak elvonási tüneteim, de három hét után nagyon jól tudott esni az a pár szál :) Eléggé megfáztam a télen, és azért szüneteltettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!