Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mentegetőző dohányosok! Az is...

Mentegetőző dohányosok! Az is genetika kérdése, hogy ki mennyire lesz büdös, és mennyibe kerül neki a cigi?

Figyelt kérdés

mióta mindenkinek van egy nagymamája, aki sosem dohányzott, mégis 14évesen elvitte a tüdőrák, illetve a nagypapi meg 3éves kora óta napi 2dobozzal szív, és idén ünnepli a 130at, tudjuk, hogy az összes betegség csak genetika, és csak ráhúzzák a "hülyék", hogy esetleg nem véletlenül erős dohányos a tüdőrákosok 70%-a. Viszont ha valaki azt mondja, hogy azért rossz a cigi, mert büdös lesz tőle az ember, illetve rengeteg pénzt elvisz, arra mi a válasz? az is csak genetika, vagy ott már más magyarázat is van?

A mi időnkben még aki dohányzott, az elismerte, hogy igen, egészségtelen, drága, rosszat tesz, de szívja. nem voltak nemlétező statisztikák arra, hogy valójában még egészséges is a dohányzás. most miért kell kifogásokat keresni? természetesen aki nem írogat hülyeségeket, arra nem vonatkozik a kérdésem, csak mostanában divat lett körbemagyarázni, hogy a dohányosok még egészségesebbek is, mint aki nem..

2013. febr. 24. 10:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
"sok önbecsapó k*csög" jól van még egy anti-dohányos :) egyébként meg régen mindenki szívta,ugyanis nyugat behozta és a jó mód jele volt. akkoriban nem volt ennyi beteg ember,ennyiféle betegség. csak tudod az embernek mindig gyógyszert írnak mindenre,a kaja nagy része mű,az emberek lusták,stresszelni se kellett ennyit és még mondhatnám. persze utasítsd el nyugodtan,van jogod, de ne köcs*göz le senkit ha nem ismered. gondolom te tökéletes vagy,és nincs rossz szokásod :D olyan könnyű a másikat fikázni,de magadba nézni már nehezebb.
2013. febr. 25. 20:41
 12/15 A kérdező kommentje:

na, ezt beszéltük meg az előbb

aki hazudik magának, becsapja magát, az szerintem gyenge ember. nem az, aki dohányzik, vagy aki bármit csinál magával, hanem az, aki hazudik magának, mert attól lesz nyugodt. amikor én dohányoztam, tisztában voltunk vele, hogy mi a következmény (mint ahogy mindenki), viszont nem magyaráztuk körbe ilyen hülyeségekkel, hogy régebben nem volt ennyi beteg ember.. régebben másban is meghaltak, kevesebb volt az átlagéletkor. aztán sokmindenre rájöttek, hogy rossz, változtak a szokások, és nőtt az átlagéletkor, most ami nagyon odavág neki, az a dohányzás. és ez így van

2013. febr. 25. 22:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

dehogy szívta régen mindenki, és soha nem volt a jómód jele... már 1920 as fekete fehér filmekben elhangzik sokszor, hogy kérem ne gyújtson rá a házamban, a közelemben, stb stb ez a régen nem volt ennyi beteg is nagy hülyeség, tény a rákot nem ismerték, szinte minden tüdőbetegséget tüdőbajnak hívtak, és rengetegen haltak meg benne...

tudatlanság és mentegetőzés, de majd úgyis rácsesztek...

2013. febr. 26. 00:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Reménykednek. Egyébként én is dohányzom, pedig mindkét nagyanyám meghalt 50 éves kora előtt, egyik tuti a cigitől(gégerák), másik "csak" rásegített(agyvérzés). Majd ha érzem, hogy fulladok, nem kapok levegőt, akkor leszokok, meg persze én is reménykedem, pedig nálam még a "minden a genetikán múlik" elv is szívás lenne. Egyenlőre semmi bajom tőle, majd ha lesz, így jártam.
2013. márc. 9. 15:35
 15/15 anonim válasza:

Most sincs olyan statisztika, hogy egészséges a dohányzás. Nem tudom, honnan veszed ezt az ökörséget.

A szagnál egyrészt számít, milyen cigit szívsz, de a személyes higiénia még jobban. Rajtam, aki minden nap mosott ruhában járok, fürdök, ápolom a fogaimat, nem cigizek a lakásban/kocsiban egyáltalán nem fogod megérezni a bagószagot, max, ha öt perccel azelőtt gyújtottam rá. Aki meg igénytelen, azt már messziről kiszagolod (ezt egyébként énis gyűlölöm).

A pénz már más kérdés, nem kis kímélés lenne pénztárcámnak havi +20ezer. De ez van, beismerem, valóban nem kellett volna rászoknom. Örülhetsz :D

2013. márc. 10. 03:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!