Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Édesanyámnak iszonyúan büdös...

Édesanyámnak iszonyúan büdös a szája. De erre, hogy hívhatnám fel a figyelmét?

Figyelt kérdés
Mióta élek,de előtte is dohányzott,én 25 éves vagyok.Szóval talán 2 éve vettem először észre rajta ezt a problémát.Sokszor már nekem kellemetlen,ha közelhajol a családban egyik vagy másik kisgyerekhez,vagy bárkihez. Sajnos én is csak úgy tudok vele beszélgetni,ha megvan a tisztes táv.Annyira szégyellem is magam emiatt,de sajnos eléggé érzékeny vagyok a szagokra,az ilyenekre meg főleg.A fogai is teljesen el vannak már romolva,de nem a rossz fogak miatt van ez a szag,hanem a dohányzás, a cigaretta miatt,de már tényleg nagyon elviselhetetlen.Nem akarom megbántani,de valahogy mégis szólnom kéne neki,hogy kicsit tartsa jobban rendben a száját,mert egy férfitől is gusztustalan,ha ilyen,de egy nőtől. Olyan írjon,aki hozzá tud normálisan szólni,aki tud értelmes tanácsot adni!
2012. nov. 11. 11:00
 1/6 H* válasza:
Ha nem túl rosszak a fogai, akk fogmosás, de szájvíz használata is jó ötlet sztem..esetleg tic-tac, v vmi mentolos cukorka. Hát igen nehéz dolog ez...de még rosszabb neki, főleg ha nem veszi észre magán. Szerintem szólj neki, mert akk lehet h magát se hozza kellemetlen helyzetbe, és persze a családot sem.
2012. nov. 11. 11:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is elég érzékeny vagyok a rossz szagokra. Ha ilyen emberrel kell beszélnem mindig bekapok ott előtte egy mentolos cukorkát, vagy egy rágót, és az illetőt is megkínálom vele! Ha vesz belőle, teljes siker, ha nem, legalább én nem érzem annyira! Esetleg vegyél neki egy flakon szájvizet!?
2012. nov. 11. 11:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát azért a fogai is elég pocsékul néznek ki,de nem meri megcsináltatni,mert retteg a fogorvostól. A fogmosás meg sajna,csak ha valamiért orvoshoz (nem fogorvos) kell mennie,akkor van,mert rosszul van,ha fogkefe van a szájában :/. Oké,értem én,hogy szólnom kéne neki,de hogy? "Anya,büdös a szád,moss fogat,tedd le a cigit!" ???

Amúgy szokott rágózni,de hát non-stop ő sem,szóval elég nehéz helyzet.

2012. nov. 11. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló volt a probléma...Amikor még én is otthon éltem (csak anyu+én),akkor azt csináltam,hogy vettem egy flakon szájvizet,és este miután fogat mostam,öblögettem vele.Majd bementem a nappaliba,ahol ő tévézett és direkt mondogattam,hogy milyen jó ez a szájvíz,sokkal kellemesebbnek érzem a szájüregemet,stb.Sztárolmat a Corsodylt.:)

Majd a végén azt mondtam:

-Anyu,próbáld ki Te is.

És láss csodát,másnap miután megint előadtam este a "sztárolást" elment és kipróbálta.

Azóta rendszeresen használ szájvizet.Így már egészen elviselhető,de a cigit még azóta sem tette le.

Nekem is kellemetlen lett volna kerek-perec a szemébe mondani,hogy anyu büdi a szád,így folyamodtam ehhez a "cselhez".

2012. nov. 11. 15:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó ez jó is lenne,ha anyu nem lenne annyira önfejű. Amit nem akar azt a világ minden kincséért sem.
2012. nov. 12. 07:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Mond meg neki egyenesen, hogy büdös a szája. Egyébként, karácsonyra vegyél neki egy elektromos cigit. :D Ha kell segítek priviben a kiválasztásnál.
2012. nov. 13. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!