Mi vesz rá egy dohányzót, hogy a jó meleg szobából kimenjen rágyújtani akár a mínusz 6-7 fokban is?
a nikotin függősége sem sokkal erősebb, mint a narancsléé :D inkább úgy képzeld el, hogy van egy nagyon hülye szokásod. tegyük fel, reggel az udvarra szeretsz pisilni, friss levegőn. ha úgy kelsz fel, hogy esett a hó, és -10fok van, akkor is ragaszkodsz ahhoz, hogy az udvaron végezd a reggeli dolgod, és kimész, mert ilyen a szokás hatalma.
a ciginél sincs erősebb függőség, csak elhitetik magukkal, hogy nekik ez kell. a dohánygyárak adják alájuk a lovat, hogy erős függőség, stb, ez mind hülyeség, annyi függősége van, mint ha a barátokköztöt 10éve minden nap megnéznéd, és egy idő után már inkább elkésel az esti buliról, de neked azt meg kell nézned, mert ideges leszel, ha nem tudod, hogy mi történt benne.
röviden összefoglalva, a lelki kötődés (egy darabka szárított szarhoz:)), és a hit, hogy nekik csak attól lesz jó napjuk, ez veszi rá őket:)
ki, én?
sok évig dohányoztam, napi 1 doboz. én is belebeszéltem, hogy milyen függőség, és meghalok ha nem gyújthatok rá, én is kimentem -10fokban cigizni, sőt ha már tényleg nagyon fáztam, cigiztem bent (azóta is cigiszagú a szobám), de aztán utánajártam a dolgoknak (allen carr szeminárium), és eldöntöttem, hogy nem fogok többet cigizni. sem elvonási tünet, sem szenvedés nem volt. erre majd biztos lesz aki rávágja, hogy hazudik, nem lehet abbahagyni a dohányzást szenvedés nélkül.... hát, pedig de:)) ugyanúgy kávéztam másnap reggel, este pedig buliztam, csak már nem cigiztem. kb 2x jutott eszembe azóta a cigi, de eszemben sincs rágyújtani, még ha fizetnének érte sem.
úgyhogy amit leírtam, az (sajnos) igaz, csak belebeszéled hogy kemény függőség áldozata vagy
18#
A statisztikai adatok szerint 1945 óta a tüdőrákos megbetegedések száma tízszeresére nőtt hazánkban.
Ez valós adat, de ehhez semmi köze a dohányzásnak. Az 1900-as évek elején szinte minden ember dohányzott, bagózott, pipázott, mégsem ismerték még hírből sem a tüdőrákot és az érszűkületet. A kísérleti atomrobbantások, élelmiszeripari adalékanyagok, stb felelősek a rákos megbetegedésekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!