Ha eddig kék szofit szívtam, és szeretnék áttérni a "tekerős" verzióra, milyen dohányt vegyek?
Mi már két és fél éve töltjük a cigit. Sodrónk is van, de az sokkal macerásabb, egyszerűbb a hüvelybe tölteni.
Valóban olcsóbb így, majdnem dupla annyi kijön belőle árban, mint dobozával. A Szofi hüvely tényleg jó, nekünk Viceroy, Primus, más hüvelyek nem jöttek be, furcsa ízük volt. A Szofi dohány már kicsit más, mostanában amit mi vettünk, nagyon morzsalékos volt, nehéz volt tölteni az állaga miatt. Áttértünk Golden Gate dohányra, az hosszabb szálúra van vágva, könnyű tölteni, és több is jön ki ugyanannyi mennyiségből, mint Szofiból. 1930 a 80 grammos csomag, ez kettőnknek általában 5 napra elég (számolj úgy, hogy ketten együtt kb. másfél doboznyit szívunk naponta).
A töltő általában 1000-1500 körül van, mi ezeket használjuk:
A columbus jobb, könnyen kezelhető.
Szerintem az elején érdemes neked is próbálgatni dohányféléket, hüvelyeket, nem tudni, mi jön be az ízlésednek. Furcsa is lesz az elején, mert a kézzel töltött cigi nem olyan tömör, mint a gyári. Picit más az íze is a hüvely miatt, de én már nem szívesen szívom a gyárit. Nem is ízlik már, furcsa mellékízük van, és túl tömörek.
Töltés után én kicsit meg szoktam ütögetni a szűrőjével lefelé, hogy betömörödjön, ne potyogjon esetleg ki a nyitott végén a dohány.
Ja, még egy kérdésem lenne: Hol tudom külön a részeket megvenni, csak dohányboltban?
(Köszi a válaszokat, és bocsi a buta kérdésért, csak "kezdő"vagyok még ebben : )
kék szofi hüvely
kék szofi dohány
:)
Bénák vagytok és/vagy türelmetlenek és nem bírtok megtanulni cigit tekerni, és szívjátok azt az ócska töltött cigit aminek a szaga mint az égetett újság és íze mint a szivarkának :D
Kell venni 400 forintért egy sodrógépet (ami amúgy egy angel töltővel egy árban van) és azzal sem tart tovább gyártani mint töltővel, másrészt amíg kijön egy 40grammos zacskóból töltve 40-60 szál, addig kijön tekerve 60-80 is. (napi 10 szálat szívok, több mint egy hétig elég)
Nem is beszélve a dohánykülönbségekről, amíg a töltős dohányok minőségben levannak maradva a bolti minőségtől (szofik, ld, a marbi azért mert kevés jön ki belőle) addig egy jó tekert cigi (camelből vagy domingóból) még a boltinál is finomabb, csak áldozni kell rá időt és türelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!