Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányosoknak is vannak jogaik?

A dohányosoknak is vannak jogaik?

Figyelt kérdés
Amikor még nem létezett a nemdohányzók védelmét szolgáló törvény akkor sem fújtam a füstöt senkire.Ha olyan helyen voltam,inkább arrébb mentem.A munkahelyemen van kijelölt dohányzóhely,de ha esik az eső vagy a hó akkor megázunk és aztán megyünk be a -18 fokos raktárba.Tudom,hogy ma a nemdohányos minden tiszteletet megérdemel a dohányost pedig le kell köpni de vajon mennyire fittyedne le a nemdohányosok szája ha mától mindenki leszokna a cigiről és az állam más megoldást keresne a kiesett bevétel pótlására?!
2013. jan. 18. 21:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

Első vagyok. Tudod, a sötét. Egy korábbi munkahelyemen, ahol összesen öten dolgoztunk, s nincs ügyfélforgalom, meg akarták büntetni a tulajt, mert nem volt kijelölve dohányzóhely. Ott volt a jegyzőkönyvezésnél mindenki. S egybehangzóan állítottuk, hogy egyikünk sem dohányzik, így nincs erre szükség. Azt mondták, törvényi előírás.

A te munkahelyeden is kötelezően kell lennie olyan helynek, ahol dohányozhatsz mások zavarása nélkül.

2013. jan. 19. 18:50
 12/19 anonim ***** válasza:
55%

Ja, s mielőtt visszaszólnál: ha olyan helyen van kijelölve a dohányzóhely, ahol megáztok, annak két oka lehet:

1. Szabálytalan kialakítás

2. Lehetetlen más helyet kijelölni, a munkáltató a minimális előírásoknak megfelelt. Esetleg a törvény/rendelet is lehetővé teszi ezt, ha nincs rendes megoldás.

2013. jan. 19. 19:02
 13/19 anonim ***** válasza:
62%

Ez éppen olyan kérdés, hogy jogod van pusztítani magad ( egyébként én is dohányzom).Sosem gyújtottam rá buszmegállóban, vagy zárt térben ha volt nemdohányzó a helyiségben.Az is tetszik, hogy szórakozóhelyeken és éttermekben egyáltalán nem lehet füstölni.Viszont kellenének füstös kiskocsmák , mert azért valljuk be nekem sincs kedvem a minuszban kint állni.Aztán mindenki eldönthetné bemegy-e vagy sem.

Ha másnak joga van büdösen és mocskosan felszállni a buszra és azzal sokkolni a többi utast, illetve lökdösődni és inkorrekt módon viselkedni, akkor nekem is lehetne jogom a dohányzáshoz.Igaz a kettő nem teljesen hasonlítható össze, de mindkettőben erősen ott figyel a lényeg: tartsuk egymást tiszteletben.Akár egészségügyileg, akár másképp.

2013. jan. 20. 22:53
 14/19 anonim ***** válasza:
26%
igazából ha valaki öngyilkos akar lenni, azt zárt osztályra csukják és ott jogaitól megfosztva kezelik... ilyen logikával, mivel a dohányzás egy lassú öngyilkosság, vegyék csak el a jogaikat...
2013. jan. 22. 18:11
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

köszönjük szépen!

valóban rendkívül felnőttes dolog a stresszes emberekbe mutogatni, hogy ő is meg fog dögleni, meg keresni az elhízottakat, hogy ha ők ilyenek, akkor a dohányzás is cuki dolog. de sajnos van aki odafigyel ezekre.

2013. jan. 26. 09:14
 16/19 anonim ***** válasza:
44%
14: az öngyilkosságnak egyrészt nincs köze a kérdéshez, másfelől pedig nem zárják be sehová az szuicid hajlamúakat.
2013. jan. 26. 10:50
 17/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek igaza van.
2013. febr. 1. 18:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Ebben a mocskos zsidó kapitalista országban nincs. Bezzeg a bérek tekintetében nem utánozzák a drágalátos eu-t.
2013. jún. 5. 21:17
 19/19 anonim ***** válasza:
ja igen, függetlenedni akarsz a zsidóktól? akkor hagyj fel a cigivel. dróton rángatnak, annyi pénzt kérnek el tőled, amennyit nem szégyellnek, és olyan szabályokat vetnek ki rád, amilyet szeretnének. én abbahagytam, eggyel kevesebb rablánc, legalább innen már nem irányítanak..
2013. jún. 5. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!