A dohányosoknak is vannak jogaik?
Első vagyok. Tudod, a sötét. Egy korábbi munkahelyemen, ahol összesen öten dolgoztunk, s nincs ügyfélforgalom, meg akarták büntetni a tulajt, mert nem volt kijelölve dohányzóhely. Ott volt a jegyzőkönyvezésnél mindenki. S egybehangzóan állítottuk, hogy egyikünk sem dohányzik, így nincs erre szükség. Azt mondták, törvényi előírás.
A te munkahelyeden is kötelezően kell lennie olyan helynek, ahol dohányozhatsz mások zavarása nélkül.
Ja, s mielőtt visszaszólnál: ha olyan helyen van kijelölve a dohányzóhely, ahol megáztok, annak két oka lehet:
1. Szabálytalan kialakítás
2. Lehetetlen más helyet kijelölni, a munkáltató a minimális előírásoknak megfelelt. Esetleg a törvény/rendelet is lehetővé teszi ezt, ha nincs rendes megoldás.
Ez éppen olyan kérdés, hogy jogod van pusztítani magad ( egyébként én is dohányzom).Sosem gyújtottam rá buszmegállóban, vagy zárt térben ha volt nemdohányzó a helyiségben.Az is tetszik, hogy szórakozóhelyeken és éttermekben egyáltalán nem lehet füstölni.Viszont kellenének füstös kiskocsmák , mert azért valljuk be nekem sincs kedvem a minuszban kint állni.Aztán mindenki eldönthetné bemegy-e vagy sem.
Ha másnak joga van büdösen és mocskosan felszállni a buszra és azzal sokkolni a többi utast, illetve lökdösődni és inkorrekt módon viselkedni, akkor nekem is lehetne jogom a dohányzáshoz.Igaz a kettő nem teljesen hasonlítható össze, de mindkettőben erősen ott figyel a lényeg: tartsuk egymást tiszteletben.Akár egészségügyileg, akár másképp.
köszönjük szépen!
valóban rendkívül felnőttes dolog a stresszes emberekbe mutogatni, hogy ő is meg fog dögleni, meg keresni az elhízottakat, hogy ha ők ilyenek, akkor a dohányzás is cuki dolog. de sajnos van aki odafigyel ezekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!