Mit csináljak ha nagyon cigi hiányom van?
2 hétig tart a nikotin utáni vágy. 3 hónap a teljes leszokás.
Én azt mondom olvasd el Alan Carr Rövid úton leszokni a dohányzásról című könyvét.
Én 15 évig cigiztem. Nem gondoltam soha, hogy letudok szokni. Összejött mégis. A tuti recept az, hogy értelmesen be kell látni, hogy nem jó a cigi. Önmagadat kell meggyőznöd! Ez kell ahhoz, hogy leszokjon az ember.
További jó füstmentes perceket kívánok!
Sziasztok!
Nekem ma van a 23. füstmentes nap. Az elején nekem is sokszor volt cigihiányom, olyankor arra gondoltam, hogy nem ÉN kívánom, hanem csak a nikotinelvonás szemétkedik velem. Aki pedig függő, első időkben nem tehet mást, mint elzárja magát a függősége tárgyától. Bármit csinálunk az első pár napban, valószínűleg ez fájni fog, rossz lesz. Ahogy ürül ki a szervezetünkből a cucc, a testünk kezdi majd megszokni az új, tiszta állapotot és egy idő után ez lesz a normális. Az agyunk pedig rájön, hogy mennyivel finomabbak a kaják, jobb illatú a kezünk, ruhánk...stb.
Mi a párommal együtt tettük le és hétvégén mikor szabadnaposak vagyunk, megjutalmazzuk magunkat valamivel a cigi árából. Legutóbb elmentünk egy étterembe "all you can eat"-re, Istenii finoomakat ettünk!:D
egyszerű, mikor eszedbe jut, hogy rá kellene gyújtani erőltesd rá az agyadat, hogy ne azon feszülj, hogy rá akarsz, hanem húzz egy mosolyt az arcodra és súlykold magadnak, hogy mennyire örülsz neki, hogy már nem kell és tereld el a gondolataidat...
én így szoktam le, a jelszó: NE RINYÁLJ!!!
Szerintem vegyél naponta egy csomag cukrot, vagy valami kis adagolt édességet, a lényeg, hogy jó cukros legyen, vagy sok legyen benne a kalória :D, aztán ha kattogsz, akkor vegyél be egyet! Működik... a magyarázat: a nikotin és a glükóz is az agy hipotalamusát ingerli. Ez érzékeli a szintet mindkettőből, és amikor leesnek, akkor azt érzed, hogy cigarettára vágysz, miközben elég lenne egy cukorkát megenned, mivel ugyanazt az érzetet kelti.
Ha viszont nagyon-nagyon nem bírod, akkor ajánlom a tubákot (orron át felszippantandó dohányörlemény).
Ja, és sok szerencsét! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!