Mennyi dohányból kifőzött lé lehet halálos, és fájdalommal jár-e? Milyen következményei lehetnek, ha nem sikerül?
Röviden:
Igen, lehet halálos. Igen, fáj. Elhülyült, nyálát csorgató élőhalott lehetsz, ha nem sikerül.
Hosszan:
Én beáztatott csikkek levét szoktam használni levéltetű irtására. Ezért utánanéztem annó, és megkérdeztem orvos ismerősömet.
Halálos adag hivatalosan 60 mg. Nagyon függ az alany rezisztanciájától, tehát, hogy dohányzik-e. Egy egész szál barna sopianae-ben 0,8 mg nikotin van, aminek egyébként csak a fele-harmada jut el a szervezetbe dohányzáskor.
A heveny mérgezés tünetei:
Izzadás.
Remegés.
Fejfájás.
Látászavarok.
Szédülés.
Émelygés.
Hasmenés.
Hányás, hányinger.
Görcsök.
Légzésbénulás, eszméletvesztés, halál.
Súlyosabb esetben stroke-hoz hasonló hosszútávú károsodás az agyban. Bénulás, memóriavesztés.
A nikotin vízben oldódik és felszívódik a bőrön keresztül is! A gőzeit és gázait se lélegezd be! Hacsak nem akarsz dohányozni...
Ha a fenti tüneteket kezded érezni, hagyd abba amit csinálsz, menj minél távolabb, igyál kávét és feküdj le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!