Vélemények a marihuánáról? ( többi lent )
Én is olyasmi állásponton vagyok, mint a 7-es válaszoló. Mindennek a titka a mértékletesség. Napi 1 pohár bor, 1 üveg bor vagy egy feles pálinka még tutira nem ölt meg senkit, ahogy heti 2-3 füves cigi sem. Egy kicsit túlreagálják a dolgot mindkét oldalról.
Szerintem az lenne a legjobb dolog, hogy dekriminalizálnák. Igenis lehessen gyógyászati célra használni, és ha 2-3 grammot találnak nálad, akkor ne zárjanak be 4 évre (jelzem, kishazánkban a sorozatgyilkos 8 évet kap, egy marihuánafogyasztó meg 2-4 évet - ez izgalmas, hogy tulajdonképp 4-5 év választ el egy füvest a gyilkostól).
Mellesleg a legalizálás se rossz dolog; ha csak a gazdasági jelentőségét nézzük, akkor rengeteg adót lehetne rajta húzni, mindemellett a feketepiac is - az elvárások szerint - megszűnne, és a hatóságok ezek felkutatására fordított pénze is megmaradna (ebben csak az a bökkenő, hogy a magyar mentalitás - polgári és politikai szempontból is - csöppet idióta, hiszen a boltba már tuti nem 2000-2500 Ft-ért kapnád grammját, hanem 4000-ért, és akkor el lehet gondolkodni: megveszed a boltba drágábban és nem büntetnek meg, vagy megveszed a sarki hülyegyerektől olcsóbban, kockáztatva a börtönt... magyar embert ismerve, inkább az utóbbit választaná - lsd. boltban kapható legális cigi vs. a piacon ukrán, illegális cigit áruló cigányasszony...). A két szempontot összevetve a legalizálás még mindig egy kérdőjel marad.
ne, ne ,ne a drogmentest nagyon kérem ne keverjük ide, sajnálom hogy nem válaszoltam, de lusta vagyok hozzá, mert legalább 8-10hasonló kérdésre adtam már itt néha több oldalas tudományos tényekkel alátámasztott választ(ha nagyon érdekel 5-10perces keresgéléssel megtalálod a válaszaim a "drog","marihuána", "kender" stb. kulcsszavak alatt
na visszatérve a drogmentesre---->HAZUDNAK!!!, de folyamatosan,a drogmentes világért alapítvány a szcientológiai egyház saját szervezete, azt hiszem innen nem kell tovább fejtegetnem... ha egy ezzel foglalkozó kutató kezébe kerül egy drogmentes füzet nagy valószínűséggel agyvérzést kap....
egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak ezeket az oldalakat ajánlom figyelmedbe(és mindenki máséba)
Ja, és én ezt az egész dolgot engedélyhez kötném. Leírom, hogy hogyan.
A felhasználót egy szigorú ellenőrzésnek vetném alá: elsősorban orvosi vizsgálat, amely megállapítaná a személy fizikai alkalmasságát (jól táplált, egészséges ember vs. lefogyott, gyenge immunrendszerű csöves - nyilván utóbbinak nem adnék engedélyt), pszichésen alkalmas-e a használásra (pszichológus azért ki tudja deríteni, hogy valaki hajlamos-e mondjuk skizofréniára vagy egyéb pszichés betegségekre), és egy "vagyoni vizsgálatot" is kérnék, ez abból állna, hogy a személy anyagi, családi hátterét vizsgálnánk meg: nem mindegy, hogy ha vehet füvet, akkor éhenhal mellette, vagy esetleg ezt tudja finanszírozni.
Ezek után megkapná az engedélyt a személy (persze csak ha átment a teszteken), és meg lenne határozva, hogy mondjuk havi 5 grammot vehet maximum. Ezt egy kis névre szóló füzetbe, vagy akár elektronikusan egy mágneskártyán rögzítenék (kreditrendszer), és így nem tudna többet vásárolni. Innentől a használó dönt, hogy az 5 g-t elszívja 3 nap alatt, vagy beosztja egész hónapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!