Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Vélemények a marihuánáról? (...

Vélemények a marihuánáról? ( többi lent )

Figyelt kérdés
Sok olyan írást lehet olvasni az interneten miszerint talán meg sem olyan káros, sok országban "felírják" bizonyos betegségekre gyógyszerként, valamint enyhíti a Sclerosis multiplex tüneteit! Írásos jegyzet még nem készült arról hogy ember marihuána szivasba halt volna bele. Viszont egyesek szerint ez egyáltalán nem így van. Épp az ellentét állítják! Vélemények, gondolatok bátran jöhetnek! :)

2012. nov. 17. 09:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én is olyasmi állásponton vagyok, mint a 7-es válaszoló. Mindennek a titka a mértékletesség. Napi 1 pohár bor, 1 üveg bor vagy egy feles pálinka még tutira nem ölt meg senkit, ahogy heti 2-3 füves cigi sem. Egy kicsit túlreagálják a dolgot mindkét oldalról.

Szerintem az lenne a legjobb dolog, hogy dekriminalizálnák. Igenis lehessen gyógyászati célra használni, és ha 2-3 grammot találnak nálad, akkor ne zárjanak be 4 évre (jelzem, kishazánkban a sorozatgyilkos 8 évet kap, egy marihuánafogyasztó meg 2-4 évet - ez izgalmas, hogy tulajdonképp 4-5 év választ el egy füvest a gyilkostól).

Mellesleg a legalizálás se rossz dolog; ha csak a gazdasági jelentőségét nézzük, akkor rengeteg adót lehetne rajta húzni, mindemellett a feketepiac is - az elvárások szerint - megszűnne, és a hatóságok ezek felkutatására fordított pénze is megmaradna (ebben csak az a bökkenő, hogy a magyar mentalitás - polgári és politikai szempontból is - csöppet idióta, hiszen a boltba már tuti nem 2000-2500 Ft-ért kapnád grammját, hanem 4000-ért, és akkor el lehet gondolkodni: megveszed a boltba drágábban és nem büntetnek meg, vagy megveszed a sarki hülyegyerektől olcsóbban, kockáztatva a börtönt... magyar embert ismerve, inkább az utóbbit választaná - lsd. boltban kapható legális cigi vs. a piacon ukrán, illegális cigit áruló cigányasszony...). A két szempontot összevetve a legalizálás még mindig egy kérdőjel marad.

2012. nov. 18. 14:19
 12/16 an00nym ***** válasza:

ne, ne ,ne a drogmentest nagyon kérem ne keverjük ide, sajnálom hogy nem válaszoltam, de lusta vagyok hozzá, mert legalább 8-10hasonló kérdésre adtam már itt néha több oldalas tudományos tényekkel alátámasztott választ(ha nagyon érdekel 5-10perces keresgéléssel megtalálod a válaszaim a "drog","marihuána", "kender" stb. kulcsszavak alatt

na visszatérve a drogmentesre---->HAZUDNAK!!!, de folyamatosan,a drogmentes világért alapítvány a szcientológiai egyház saját szervezete, azt hiszem innen nem kell tovább fejtegetnem... ha egy ezzel foglalkozó kutató kezébe kerül egy drogmentes füzet nagy valószínűséggel agyvérzést kap....

egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak ezeket az oldalakat ajánlom figyelmedbe(és mindenki máséba)

[link]

[link]

2012. nov. 18. 14:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Ja, és én ezt az egész dolgot engedélyhez kötném. Leírom, hogy hogyan.

A felhasználót egy szigorú ellenőrzésnek vetném alá: elsősorban orvosi vizsgálat, amely megállapítaná a személy fizikai alkalmasságát (jól táplált, egészséges ember vs. lefogyott, gyenge immunrendszerű csöves - nyilván utóbbinak nem adnék engedélyt), pszichésen alkalmas-e a használásra (pszichológus azért ki tudja deríteni, hogy valaki hajlamos-e mondjuk skizofréniára vagy egyéb pszichés betegségekre), és egy "vagyoni vizsgálatot" is kérnék, ez abból állna, hogy a személy anyagi, családi hátterét vizsgálnánk meg: nem mindegy, hogy ha vehet füvet, akkor éhenhal mellette, vagy esetleg ezt tudja finanszírozni.

Ezek után megkapná az engedélyt a személy (persze csak ha átment a teszteken), és meg lenne határozva, hogy mondjuk havi 5 grammot vehet maximum. Ezt egy kis névre szóló füzetbe, vagy akár elektronikusan egy mágneskártyán rögzítenék (kreditrendszer), és így nem tudna többet vásárolni. Innentől a használó dönt, hogy az 5 g-t elszívja 3 nap alatt, vagy beosztja egész hónapra.

2012. nov. 18. 14:31
 14/16 A kérdező kommentje:
Teljesen felesleges hajszolni a füvet árusító embereket, esetleg a nagyobb kapcsolatokat! Ha egy szálat elvágnak, másnap a helyében van egy másik...! Igény van rá, volt is, lesz is!
2012. nov. 18. 20:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Épp ezért mondom, ha legalább dekriminalizálnák, máris valamennyire csökkenne a feketepiac bevétele.
2012. nov. 18. 21:03
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát sokkal többet érnének el vele, mint a folyamatos üldözéssel! Akinek egy kis esze van, az gondolhatná, ha egy embert elvisznek vagy 10-et egyből a helyére lép egy vagy 10. Mindenki jól járna! Akit érdekel és akarja szívni az úgyis fogja, tök mind1, milyen módon szerzi be vagy hogy illegális. Ha legális lenne aki nem akarná az úgysem szívná, aki akarja az meg most is szívja... :D
2012. nov. 18. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!