Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Napi 2 szál cigi mennyire...

Napi 2 szál cigi mennyire káros? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Este szívom, kint az erkélyen elalvás elött. Így miután elszívtam, egyből alszok. A "szokjál le mert megdöglesz tüdőrákba és menő se vagy" szövegek nem kellenek.

15/F

2009. aug. 9. 22:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
65%
Káros már 1 is mert növeli a rákos elváltozás esélyét a szervezetbe került anyagok.
2009. aug. 9. 22:48
 2/25 anonim ***** válasza:
86%
ha gondolod szííd ha gondolod ne az a 2 szál nem oszt nem szoroz:D
2009. aug. 9. 22:54
 3/25 anonim ***** válasza:
64%
Most jönnek majd neked az olyan válaszok, hogy milyen káros, hamar meghalsz, meg jön a tüdőrák, meg ilyenek. Tudom, hogy engem is le fognak pontozni a többiek. Személy szerint az a véleményem, hogy az is meghal tüdőrákban, aki maga soha nem dohányzott (pl. a dédnagymamám). Ellenpéldaként ott van nagyapám, az ő fia, aki 40 évig dohányzott, sokáig mezítlábast szívott, mert nem volt másra lehetősége, és végül 89 évesen szíve miatt halt meg. Nem egy jó szokás hidd el, de szerintem inkább egy-két szál cigi, mint ugyanannyi altató. Csak ne növeld az adagot!
2009. aug. 9. 22:55
 4/25 anonim ***** válasza:
57%
najó tekintsünk el a belső szervi bajoktól, ottvan a szájszag idővel át issza a szádat a nikotin és mentolos rágóval meg spray-el se fogod csillapítani soha. és így veszítesz az értékedből a csajok szemében ^^
2009. aug. 9. 23:08
 5/25 anonim ***** válasza:
56%

" Napi 2 száll cigi mennyire káros? "

Káros. Nagyon káros!

2009. aug. 10. 00:36
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, önmagában nem feltétlenül "nagyon káros" a napi két szál cigi (azért bizonyára nem is egészséges). Inkább azért baj, mert még csak 15 éves vagy. Ez egyrészt rossz kihatással van a testi fejlődésedre, másrészt meg könnyen lehet, hogy néhány év múlva megnő az igényed, és a napi két szál felkúszhat a kétszeresére, négyszeresére, akár a tízszeresére is, és nem fogsz tudni egykönnyen leállni. A nikotin a legaddiktívabb drogok egyike, szóval a rendszeresen szívott bármilyen kevés cigi is nikotinfüggőséget okoz.
2009. aug. 10. 08:33
 7/25 anonim ***** válasza:
69%

Ahogy előttem már írták, akár napi 1 szál cigi is függőséget okoz, és egyre többet kívánsz majd. Felsorolnék pár betegséget, állapotot a tüdőrákon kívül, amiket okozhat és döntsd el te, hogy mennyire káros. Nos, 15 évesen megállhatsz a növésben, később: impotencia, chronicus bronchitis (idüllt hörghurut, ami sok-sok légúti váladékkal, köpetürítéssel jár), emphysema pulmonum (tüdőtágulat-eléggé súlyos kórkép, visszafordíthatatlan), asthma bronchiale (tüdőaszthma) (COPD), és persze a tüdőrák, gégerák-ezek mind köhögéssel, undi köpetürítéssel járnak és nagyon súlyosak. Végtagi érszűkület (akár végtagamputációhoz is vezethet), koszorúérszűkület-acut myocardialis infarktus (akár 30-35 évesen), de az érszűkület szisztémásan az egész szervezetben fennáll, amiket leírtam a leggyakoribbak. Agyérszűkület-Stroke pl. agyinfarktus (szintén egyre fiatalabbakat érint). Gyomorfekély, gyomorrák, vastagbélrák, és minden egyéb rákos elfajulásra hajlamosít. Neuropathiák, Diabetes Mellitus (cukorbetegség), Anaemia Perniciosa (vészes vérszegénység), egyéb vitamin és ásványianyag hiányból keletkező betegségek, stb. Ezekhez képest a büdös bőr és száj, az elsárgult, rugalmatlan bőr, a sárga fogak, és hogy ez marhára de nem jön be a csajoknak semmiségnek tűnik. Most épp ennyi jutott eszembe, de még sokkal több betegség van. Most még "csak" 2 szálat szívsz naponta, de 100%-ig biztos, hogy többet fogsz, és észre se veszed, de függővé válsz. Sokan mondták már, hogy ő ugyan nem, ő bármikor le tudja tenni, de amikor megpróbálta rájött, hogy nahát, mégse. Legyen szó akármennyi szálról. Szóval mérlegelj, és döntsd el te, hogy mennyire káros.

22/L (ápoló)

2009. aug. 15. 17:08
 8/25 A kérdező kommentje:
mérlegeltem. továbbra is dohányzom majd és jólérzem magam. sőt, tegnap este füveztem is, úgyhogy mostmár a dzsót is tolni fogom néha.
2009. aug. 15. 18:44
 9/25 anonim ***** válasza:
95%

Egészségedre! Ez az, szerintem napi 3 dobozzal szívj! Tuti jó lesz!!! Ne foglalkozz senkivel se!

Csak tudnám, akkor miért írod ki ezt a kérdést, ha utána értelmes választ kapsz, de lesza*rod. Akkor nem kéne másokat fárasztani. Mégis mit vártál, hogy olyan válaszokat kapsz, hogy ááá, egyáltalán nem káros, szívjál még többet, az csak jóó! ÁÁ, a dohányzás igazából nem is káros, mindenki más tudja rosszul! Te vagány gyerek vagy, hajrá!

Jó egészséget!

2009. aug. 15. 21:28
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Nahát, te egy nagyon okos srác lehetsz, ha erre a következtetésre jutottál. Lázadj csak, majd kinövöd.
2009. aug. 15. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!