Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzás, gének lehetséges?

Dohányzás, gének lehetséges?

Figyelt kérdés
17/f vagyok már kb 2 éve cigizek ne dumáljatok hogy már 15 évesen cigizek vagy stb.. na szóval nekem mind2 papám tüdőrákban halt meg az egyik már 50 évesen a másik 80 persze nem cigizek amúgy én gyakran napi 2 szál kb van hogy 3 van hogy 1nap semennyit és az is hogy napokig nem szóval ugy nem vagyok függő hogy egyből mindig veszek is cigit csak mikor van úgy annyi pénzem. Na azt akarom kérdeni hogy ez így lehetséges hogy veszélyes hogy génjeimben bent van hogy könnyen kialakulhat a tüdőrák? Vagy nem vészes úgy ha nem szívok olyan sok mennyiségben?

2012. szept. 28. 19:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Most hagyd abba. Most még nem gond, de egyre jobban rászoksz. Semmi értelme. 1-2 szál nem fog rákot okozni, de jó úton vagy hogy eljuss a napi 1 dobozig.

Hagyd abba, mert semmi értelme. Vagy Várj vele 10 évet és majd akkor eldöntöd, hogy rászokj-e, de addig tedd le.

2012. szept. 28. 19:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem te is tudod a választ. Valószínűleg genetikailag hajlamos vagy a tüdőrákra (persze azért nem biztos, hogy örökölted a hajlamot), és emellé még dohányzol, ami szintén hajlamosító tényező, ebből jó nem fog kisülni. Mindegy, hogy mennyit dohányzol, mert ha nem hagyod abba, folymatosan többet fogsz szívni, mert a szervezeted egyre jobban hozzászokik a nikotinhoz.
2012. szept. 28. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!