Tudom hogy hülye kérdés lesz de 13 éves fiú vagyok és soha nem tudtam hogy pontosan mire jó a cigaretta?
Bandita71: Azok, akik függők, de nem ismerték fel, vagy nem ismerik el, hogy azok, pont ugyanezt mondják: "Bármikor le tudnám tenni, ha akarnám, de nem akarom." A "nem akarom" rész is hozzá tartozik a függőséghez, ez épp olyan, mintha azt mondanám, hogy "bármikor fel tudok kelni kávé nélkül, de nem akarok". Valóban, vannak olyan reggelek, amikor nem iszok kávét, mégis fel tudok kelni. Viszont ez ritka, mert szeretem, szerintem finom, ezért inkább iszok egyet, ez pedig egyfajta érzelmi függőség. :)
Kérdező: A büdös életben nem szívtam még el egy szál cigit sem, még csak bele sem szívtam, és amikor álmomban dohányoztam, teljesen elnyomta a kedvem másnap, annyira megviselt az a rémálom. :D Büdös, káros, eddig elég sok dohányostól hallom, hogy le akarja tenni, de nagyon nehéz, a pénzt pedig csak viszi és viszi. Ami pozitívuma van, arra találhatsz más megoldást (én pl. kreatív vagyok, ha unatkozom, ötletelek, reggelre ott a kávé, ebéd után a desszert, a cigiszünet helyett pedig lehet egyet sétálni, levegőzni is, vagy néhány tornagyakorlattal átmozgatni a tagjaid, ha sokat kell ülni). Ami a menőzést illeti: Ne Te kövesd a divatot, a divat kövessen Téged :D Egyébként pedig felesleges, persze, tizenévesen fontos az, hogy az ember menő legyen, meg tartozzon valahová, meg minden, de nem attól leszel sikeres felnőtt, hogy láncdohányossá teszed magad. Én már csak legyintek azokra, akik azt hiszik, szívni kell ahhoz, hogy menők legyenek, és szeressék őket. :) Ja, igen, és undorító, amikor egy dohányos a cigi után megcsókol, szörnyű az íze, a lehelete büdös, és ez utóbbi akkor is zavaró, ha a dohányos kollégával kell együtt dolgozni, miután elszívta a cigijét, a szag pedig mindenbe beleissza magát.
Szóval.. ami pozitív érvet fel tudna sorolni mellé az ember, az véleményem szerint vagy kiváltható mással, vagy "szükségtelen", anélkül is lehet létezni, csak egyesek nem akarnak, és ezekkel a "de jó a cigi" érvekkel próbálják áltatni magukat, mert nincs akaraterejük leszokni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!