Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudnak a 15-16 évesek...

Hogyan tudnak a 15-16 évesek már évek óta dohányozni, illetve ekkorra már a leszokással küzdeni, ha elvileg 18 éven aluliaknak nem adnak el cigit sehol?

Figyelt kérdés
De még ha szerencséjük is lenne néha, azért azt nem tudom elképzelni, hogy 12-13 éveseknek (amikor kb elkezdik) rendszeresen adjanak el cigit, és nemcsak véletlenszerűen. Márpedig aki cigizik, az nem bírja ki hosszabb ideig nélküle. Tudom, mert van/volt a környezetemben rendszeres dohányos. De még ha hetente szívna is vki egy dobozzal, akkor hetente szerencséje van és tud venni cigit, évekig?? Hogy működik ez a cigis gyerekeknél? Erre mindig is kíváncsi voltam. Én 24 éves lány vagyok, sosem dohányoztam, de rendszeresen elkérik a személyimet, ha tréningruhában, többnapos összefogott hajjal megyek akár csak sört is venni (tesco) Olyankor nevetek egyet és odaadom, és élvezem a döbbenetet, ami az arcokra kiül (bocsi, nem néztelek ennyinek, stb). Na de ezeknek mindig szerencséjük van? Vagy az a titka, hogy úgy kikenik magukat, hogy 25-nek nézzenek ki 12-13 éves létükre? És a fiúk? Vagy évekig mindig más veszi meg nekik? Lehet valakit hosszú évekig erre rendszeresíteni?
2009. júl. 31. 12:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
ez igaz
2009. júl. 31. 20:05
 12/20 anonim ***** válasza:
Több helyen hiába van kiírva hogy nem adnak 18 év alatt cigit, piát, mégis meg tudják venni. Megkérnek vkit, vagy otthonról elcsórják anyuét vagy apuét, vagy egyszerűen csak kiszolgálják őket.
2009. aug. 1. 13:22
 13/20 anonim ***** válasza:

Addig probálkoznak amig valahol kinem adják nekik. a cigire valo pénzt meg mindig összeszedik. napi egy doboz a minimum számukra. ha ezt összeadjuk még hogy ha a legolcsobb cigivel is van dolgunk akkor is 200000 ft kb amennyit ezek a gyerekek elszivnak. Igen amikor kiprobálják a cigit 11-12-13 évesek. amikor már rászoktak 15-16 évesek és akkor elgondolkoznak ralyta h lekéne szokni de ugyse tudnak... és felnött korukig vagy ameddig meg em jön az eszük addig cigiznek. amugy hogy kiadják a cigit nem kell nagy ész hozzá. például megkérnek egy járokelöt hogy vegyék meg nekik. vagy oan helyre mennek ahol ismerik a szüleiket és mondják a pultos néninek v bácsinak h ne köpjenek. azért az se rossz h nem csak a cigit nyomják ennyire hanem az alkoholt, a drogokat is. én is középiskolás vagyok. és is cigizek. tölem is elkérik a személyit a sulim melett ahol venni akarok cigit. aki nem 18 annak ki se adják. a sulink pedig egy eldugott helyen van. és innen tudom mert velem szoktak vetetni :)

Fiatalság bolondság majd meg jön az eszük!

2009. aug. 2. 18:13
 14/20 anonim ***** válasza:

vannak helyek ahol kiadják

nekünk 2 helyen mindig kiadják és multkor vodkát is vettünk :D

ja és nem menőségből cigizünk alig tud rola vki kb 3 ember :) dehát egyszer élünk!:D ja és nem szokok rá van akaraterőm :)

15L

2009. aug. 5. 01:24
 15/20 anonim válasza:

Kedves utolsó válaszoló!

én is és a b.nőim is igy kezdtük!!!nem szokunk rá van akaraterőnk!!ezt magamtól is sokszor hallottam már.de nem igy van, ha nem is most majd késöbb rájössz!!!szokj le amig tudsz!!!gondolj bele, lassan 1000ft lesz egy normálisabb doboz cigi...abból simán tudnál magadnak ruhákat venni...17/l

2009. aug. 9. 01:07
 16/20 anonim válasza:
Hát először is Pl a tesciban szerintem azért kérik el tőled a személyit mert ki is van írv a pénztárnál egy kis táblára hogy attól kérik a személyit akiről még nem állapítható meg hogy 21 éves el e múlt. A kicsik meg harmatkönnyűen hozzájutnak mert a falvakban szinte sehol sem törődnek vele hogy mennyi idős mert ott tudják hogy feljelenteni úgysem fogja őket senki aki a faluban él vámos meg 3 évente egyszer jár arra. Városokban meg megkell keresni a kis kocsmákat és ott kiadják simán. De van olyan is aki idősebb testvérrel vetet vagy pedig tudják a szülei és ők megveszik neki.
2009. aug. 13. 00:21
 17/20 anonim ***** válasza:

Kesves válaszolók, akik azt mondjátok, hogy a fiatalok azért cigiznek, mert fel akarnak vágni!

igenn, ez RÉSZBEN igaz, de nem mindenki.-,- Én mondjuk azért cigizek néha, vagy sajnos sokszor, ha ideges, stresszes vagyok.Ha társaságban vagyok, jól érzem magam és körülöttem mindenki cigizik nem is bírnék elszívni egy sálat sem, megfulladnék, nem is kívánom.Az meg iszonyatosan idgesítő mikor az arcomba fújják a füstöt.-,-

na csak ennyit akartam.. de egy kicsit a kérdést tekintve már leírták elöttem, hogy a kisboltokban akár egy 6évesnek is kiadják, tökmindegy hogy néz ki..

2010. jan. 12. 15:07
 18/20 anonim ***** válasza:

*szálat.xD

amugy 14/L [:

2010. jan. 12. 15:08
 19/20 anonim válasza:

13.5 voltam mikor rászoktam, egyszerű aztmondtam mindenkinek hogy a feszültség miatt szívom. Pedig össz-visz menőnek tartottam, 3 év után rájöttem mégse olyan menő (vagyis már 1 év után). Többször próbáltam leszokni, harmadikra sikerült. Pedig körülöttem egytől egyig cigizik mindenki. Régebben töltöttem a cigit és bőven megvolt a napi 1.5 doboz.

Kocsmákban adják ki, megvannak azok a helyek ahol lehet venni, és ezeket többnyire mindenki tudja a fiatalok körében.

Cigiseknek: Ne azt gondold hogy mennyivel sz@rabb lesz neked hogy leteszed (mert először ez van a fejedbe, ez 100%), hanem hogy mennyire "menő" vagy hogy le tuttad tenni.

17/F

2010. nov. 29. 20:19
 20/20 anonim válasza:
Hozzátenném ez előzőhöz, csak akaraterőből szoktam le, és egy lány miatt :) aki mellesleg sose lesz már az enyém.. :(
2010. nov. 29. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!