Ha ennyire rossz a cigi, miért árulják, és miért dohányzik ennyi ember?
Azért árulják, mert nagyon nagy üzlet. Ez nem olyan mint más fogyasztási cikk, ha bekerülsz a körbe, akkor a kezükben vagy, és onnantól akármennyiért megveszed a cigit. (Én anno azt hajtogattam, hogy ha 100 ft lesz a cigi, leszokom, mert annyit már nem ér... utoljára 490-ért vettem az utsó narancssárga dobozos napérlelte rabráncszemet) Persze menő, azért kezdjek el serdülőkorban, és amiatt is nem veszünk tudomást róla, hogy baromi rossz. Aztán már megszokjuk, és bár nem is jó, de ha nem gyújtunk rá még rosszabb.
Ezt persze a gyártók nagyon szépen kihasználják, ezért még mindig -bár egyre rejtettebben- de sztárokon és egyéb médiacsatornákon keresztül a férfiasságot, vagy a "felvilágosult modern nő, aki tudja mit akar" képét igyekeznek a cigihez kapcsolni, de sajnos ez nem erről szól, csak ebbe csomagolják... 15 év után leszokottan azt hiszem, elmondhatom, hogy ennél elkeserítőbb és szomorúbb, és vérlázítóan dühítőbb dolog nincs a világon, hogy egy ilyen szert nemhogy nem börtönnel büntetik, de még engedélyezik is, sőt reklámozzák (mert azért reklámozzák ám, jobban, mint valaha, csak már nem a sumi hátán, hanem úgy,hogy észre sem vesszük).
Az államnek nem bevétel, még ha magas az adótartalma, mert a TB-nek nagyságrendekkel többe kerül a dohányosokat összeragni, és műanyag csövet a torkukba építeni, kivenni a fél, majd az egész tüdejüket, hogy aztán ugyanúgy meghaljanak.
Azért dohányzik mindenki mert rászoknak, de nem önhibájukból. Utána meg dohányoznak mert nincs más (könnyű) válsztásuk. A bagósok nagy része le akar szokni, de nem tud. A kényszer, a függőség olyan mélyen van bennünk, hogy nem könnyű kiirtani. De ki lehet. Nekem is sikerült, és nagyon nehéz volt.
És nagyon boldog vagyok. Jó érzés, hogy nem kell semmi mérgező és drága anyagot magamba pakolnom, hogy ne legyen rossz. Hanem ingyen és bérmentve, és káros hatás nélkül elérem azt, hogy ne leyen rossz.
Sőt. Mivel nem mérgezem magam, ezért jó. Mivel egy reggelivásárlás nem 500 ft-tól indul felfelé a kisboltban, ezrét jó. A dohányos társaság is megszokta, hogy nem dohányzom, nem fura senkinek, nem vagyok csodabogár, nem találkatják, meddig bírom még. Cián náélül is tök jól bírom, hát nikotin nélkül is :-))
Hát ezért árulják a cigit, és ezért dohányzik ennyi ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!