Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Amíg alszunk, addig miért nem...

Amíg alszunk, addig miért nem dominál a nikotin függőségünk?

Figyelt kérdés
..szóval nekem óránként egy szál cigi a minimum..álmomban mért nem kelek fel cigizni?
2012. júl. 16. 22:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy jó kérdés :D Allen Carr leszoktatókönyvében is erre hivatkozik. Hogy ha valóban erős függőséget okozna, nem tudnánk aludni nélküle. Sokan, akik sokat cigiznek, még ébredés után sem cigivel kezdenek, hanem mondjuk megreggeliznek, főznek egy kávét, és utána gyújtanak rá először. Utána persze egész nap 1-2óránként minden kínjuk van, ha nem gyújtanak rá...

Ennek annyi az oka hogy valóban nem okoz jóformán semmi függőséget. Ami miatt (neked is, és kb minden dohányosnak), nehéz lehet abbahagyni, vagy mellőzni a cigit akár csak egy napra, az a lelki függőség. Azt hiszi az ember, hogy szüksége van rá, és annyira erős ez a placebo hatás, hogy úgy is lesz. Feszült lesz nélküle, ideges, nem tud koncentrálni.. csak sokan azt hiszik, hogy ez a nikotin elvonási tünete, pedig tényleg csak a lelki függőség miatt érzik ezeket.

2012. júl. 16. 22:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A kutatások kimutatták, hogy a dohányosok rosszabbul alszanak, mint a nemdohányzók, mivel éjszaka is igényelné a szervezet a nikotint.
2012. júl. 17. 07:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem nem igaz.Én amég 3 hónapig nem cigiztem,semmit nem tudtam szinte aludni.Persze ennek még sok oka van,abban a 3 hónapban sok volt a stressz.Amikor a vizsgáim alatt visszaszoktam,azóta úgy alszok minden este,mint a bunda.Végre.
2012. júl. 17. 09:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Viszont azon gondolkoztam,hogy lehet,a nikotin inkább jó hatással van az alvásra,mert nekem mindig is alvásgondjaim voltak addig,amég el nem kezdtem dohányozni.Szerintem ennek lelki okai is vannak,de az igaz,hogy a nikotintól néha álmosabb leszek:D
2012. júl. 17. 09:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy érdekes kérdés.

Álmomban nem kelek fel cigizni, de reggel felébredés után igazi láncdohányossá válok. Az első dolgom az ágy szélén rágyújtani. Aztán kimegyek pisilni és újra rágyújtok, amíg lefő a kávé. Aztán kiöntöm a kávét, kortyolgatom mellé egy következő, az a cigi, amelyikkel megtervezem a napom. 20 perc alatt három. Utána elmegyek készülődni, sminkelni satöbbi és egy órán belül megvan a negyedik szál. De az első hármat tényleg egy-két perc szünettel gyújtom (pisilés, kávéöntés). Gondolom akkor pótolja be a szervezetem az éjszaka kiesett nikotinmennyiséget. Szóval mégiscsak kell(ene) neki.

Amúgy érdekes egy anya ez a nikotin. Néha az ébredést segíti, néha az elalvást. Reggel addig zombi vagyok, amíg az ágy szélén el nem szívom az első szálat. Addig jóformán a szemem is alig van nyitva.

Este viszont fogmosás után leülök az ágy szélére, rágyújtok és a végére már teljesen álmos vagyok, épp hogy csak eldőlök. Akkor meg altatószer. Meg éjszaka is. Ha bármiért felriadok éjszaka pisi (ha nem kel is elmegyek), aztán cigi és az utolsó slukk után már alszok, mint a bunda. Ja és igen, a sorrend MINDIG pisi-cigi, pont azért, mert az utolsó slukk után már alszok is. Még "kezdő" dohányos koromban felriadtam éjjel, mondom rágyújtok, aztán elmegyek pisilni és alszok. Igen, de azzal nem számoltam, hogy a füst teljesen álomba ringatott, szerencsére felébredtem, mikor a parázs megcsípte a kezem-de addigra már a párnám három helyen lyukas volt. Úgyhogy inkább először pisilek, a jó hideg vécédeszka felébreszt, amint a combomhoz ér, utána már "biztonságos" az ágy szélén ülve rágyújtani. :-D

20/L

2012. júl. 17. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!