Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 13 éves vagyok. Mindig is...

13 éves vagyok. Mindig is elleneztem a cigit de sajnos elfogadtam egy barátnőmtől. Már van esélye annak hogy rászokok?

Figyelt kérdés

Barátnőm se nagy cigis de tegnap vett narancssárga Pall mall-t, és mivel sose szívtam még ezért gondoltam kipróbálom... és tegnap is meg ma is 2 szálat szívtam el. Fogalmam sincs hogy milyen az, ha függő vagyok. Szeretném visszautasítani is, mert tudom, hogy nagyon-nagyon káros, de aztán ha kinálnak mindig ugy vagyok vele, hogy miért ne, úgy se fogok rászokni. Mert amugy ha nem kinálnak baráti körben, tuti nem tudnék cigizni, mert pénzem sincs és ki se adnák. Ha néha-néha elszívok egyet, már az is növeli az esélyét a betegségek kialakulására?

köszönöm szépen előre is. bocsi, ha hülyén fogalmaztam.

2009. júl. 13. 03:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kéne elfogadnod hiába kínálgatnak. Én 15 éves vagyok és szinte minden barátom cigizik,de hiába kínálnak én visszautasítom. Néha-néha egy szál az pont elég hogy rászokj aztán már 2 szál 3 és így tovább. Amúgy minden szál elszívott cigarettával 5 és fél percel rövidíted meg az életed.
2009. júl. 13. 03:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen, az is növeli, nem beszélve a passzív dohányzásról (tehát arról, amikor mások dohányfüstjét szívod be). Szóval ezt a hatást jó lenne minimalizálni. Nem tudom miért nem lehet leküldeni a p*csába azt aki cigivel kínál, jó durván. 21 vagyok és soha nem fogadtam el cigit senkitől, pedig heti rendszerességgel megkínálnak napjainkban is.
2009. júl. 13. 04:43
 3/10 A kérdező kommentje:

hát mert a barátaim, és nem szeretnék összeveszni velük...

mindegy, ennek a doboznak nemsokára annyi, utána már egy szálat se fogok elszívni.

2009. júl. 13. 09:02
 4/10 anonim ***** válasza:

ha a barátaid attól még nem kell szívnod..

én is cigizek 17vok, és rászoktam..pedig úgy kezdtem mint te, 16éves koromig állítottam h nem nem én soha..aztán hopp bejött 1szál..majd jé még 1 és még 1.. még annyi hogy kicsit tudom irányítani..de érzem hogy lassan nem fogok semennyire se, mert már így is inkább cigi mint kaja, ha nincs több pénzem..meg tarhálok is ha kell:D

2009. júl. 13. 11:13
 5/10 A kérdező kommentje:

tudom tudom, hogy nem kell, de vhogy mégis úgy vagyok vele olyankor hogy miért ne... amúgy a passzív dohányosoknak tényleg többet árt a füst mint akik cigiznek?

de áhh alig kapok zsebpénzt.. ha kapok is tuti nem arra költöm.. :D szóval magamnak nem tudnék venni.. ez meg olyan megnyugtató gondolat..

2009. júl. 13. 11:32
 6/10 anonim ***** válasza:

ójaj, énis így kezdtem. csakén 17 voltam, mikor először elszívtam az első szál cigimet. barátnőmék utána folyamatosan szívták, de én sosem fogadtam el egy komplett szálat. általában csak slukkokat kértem mindig. énis így voltam vele, h áh, ettől úgysem szokok rá, meg amúgyis mingyá nyári szünet, ésakkor úgysem találkozok majd velük annyit. meg amúgysincs pénzem cigire, mert másra költöm. aztán eljött a nyári szünet, barátnőm csinált egy bulit, és vett cigit. az alkohol mellé elfogadtam már egy egész szálat is. nemszívtam sokat, kb 2-3at azon a bulin. azrtán vhogy úgy alakultak a dolgok, h barátnőmmel közösen vettünk egy doboz cigit, elfeleztük, és azt szívtuk egy hónapig :D a végén azlett, h most 24 vagyok, és napi 12-13 szálat szívok.

úgyhogy ajánlom, amit tudod, hagyd abba, és nefogadj el senkitől, még egy slukkot sem.

2009. júl. 13. 14:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

TÖBBET NE SZÍVJÁL!!!!!!!!!!

mert te is ugyjársz mint én!!

rászoksz!!még NEM késő!!

2009. júl. 14. 22:37
 8/10 A kérdező kommentje:

azon vagyok:(

köszii a válaszokat.!!:)

2009. júl. 14. 23:43
 9/10 anonim ***** válasza:
19%

szerintem szívjad nyugottan és is 13 évesen kerdtem most napi 1,5 dobozal szívok/nap.

15/L

2009. júl. 16. 17:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 18 éves vagyok. A szüleim napi 2 dobozzal szívtak, most már csak az anyám, az apám nagyon nagy nehézségek árán leszokott.

Azt mondták, ha rászoknék, ők nem mondanák, hogy tilos, de én semmi értelmét nem látom. A szobatársam is (kollégista vagyok) cigiznek, kínáltak már, és a barátaim. Nem fogadtam el. Késztetést éreztem már, hogy kipróbáljam, de

1. baromira drága. Anya havonta több, mint 30 000forintot költ csak cigire!

2. felesleges.Elvesz az életedből egy csomó időt, ha belegondolsz, hogy meddig tart, amg elszívod.

3. egészségtelen. Gyakorlatilag megöl.

Ami pedig a barátaidat illeti, lehet ,hogy ez most keményen fog hangzani, de ha emiatt megsértődnek, akkor nem a barátaid, hanem a gyilkosaid, mert miattuk szoksz rá olyasmire, ami miatt meghalhatsz.

Szóval gondolkodj el szerintem rajta, hogy inkább haverkodsz még egy ideig, és hamarosan kiderülhet, hogy valami baj van, vagy inkább most leszoksz, nem várod meg, amíg kiürül a doboz, hanem odaadod nekik, és elmondod, hogy szerinted semmi értelme, és ne haragudjanak.

Ennyi az egész. :)

Remélem jól döntesz! Sok sikert! ;)

2009. nov. 12. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!