Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan lehet leszokni gyógysze...

Hogyan lehet leszokni gyógyszerek és egyéb segédeszközök nélkül a cigiről?

Figyelt kérdés

Már 6 éve cigizek és akármennyire szeretnék leszokni, egyszerűen nem tudom megállni...

Kevesebbet szívok, de nem tudok leszokni.

Tapasztalatok érdekelnének.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2012. jún. 19. 13:06
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

aki le akarja, az le is tudja tenni. akaraterő kérdése.

a többi csak kifogás.

2012. jún. 19. 13:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Pontosan. Akaraterő és kitartás.
2012. jún. 19. 13:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Én többször próbáltam nikotin tapasz segítségével leszokni, de nem sikerült. Aztán mikor tényleg elhatároztam magam, akkor nem volt szükségem semmire csak kitartásra. Biztosan fog hiányozni és lesz pár nehéz pillanat de ha eldöntöd, hogy nem gyújtasz rá, akkor nem is fogsz :)
2012. jún. 19. 13:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem az "segített", hogy azt hittem gégerákos vagyok. És hogy 22 éves létemre nem tudok 10 percig futni sem.
2012. jún. 19. 13:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Keress rá neten:

Allen Carr: Végre nem dohányzom

Ha utálsz is olvasni, ezt az egyet mégis olvasd el, nem kell egy nap alatt, de olvasd és időzíts úgy hogy a könyv végére elfogyjon a cigid.

Komolyan nekem bevált, leszoktam 8 év után. Valami agykontroll féle könyv lehet. Nem is hittem benne, mégis jó.

2012. jún. 19. 13:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Lehet hogy elcsépelt szó, de ezen csak az akarat és a megfelelő motiváció segít.

Én 5. napja vagyok tiszta! És napi 2-3 dobozzal ment el.

Mindenki máshogy csinálja, de elárulom, hogy én hogy csináltam.

Este 6-kor leültem és elszívtam minden, de minden cigit, szivart ami itthon volt. Amikor már nagyon kába voltam, akkor a maradék 3 szálat lehúztam a wc-n, hogyha rámjön a "remegés", akkor véletlenül se tudjam előszedni (mint pl.kukából). Lefeküldtem aludni. Másnap felébredtem...egész nap nem ettem, nem volt étvágyam, nem beszéltem senkivel, ki sem bújtam az ágyból. Még jó hogy 3 hetes szabin vagyok. :)

Csak az első nap volt olyan elvonásos, aztán egyre jobb.

Az első két napon ki sem mentem itthonról. 3. napon már voltam közértben, de direkt kisebb vásárlásra, kevés pénzzel, hogy véletlenül se tudjak cigit venni. Ma már mondhatom jól vagyok.

Igaz, a mozdulatok még megvannak, pl. a számgépnél itthon mindig cigiztem, és a kezemmel keresem a cigit meg hamutálat, de maga a füst nem hiányzik.

És az a nagy előnyöm sokakkal szemben, hogy nem vagyok egyedül, férjemmel támogatjuk egymást!

De azt be kell vallanom, hogy kicsit szétszórtabb vagyok, kicsit feledékeny, szédelgős. Remélem hamar elmúlik.

De a lényeg, hogy túléltem a szakítást a cigarettával.

2012. jún. 19. 14:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Allen Carr, ja. mmert ott nemcsak gyógyszerek nem kellenek, meg segédeszközök (bár a könyv is segédeszköz), hanem mégcsak elvonási tüneteid sem lesznek. Nem kell akaraterő sem hozzá, és nem fogsz elhízni :D Nekem is bevált, tapasztalatból mondom. Csak olvasd el, ha az nem jött be, utána kezdj az ilyen hülyeségekkel, hogy adagcsökkentés meg ilyesmik. De biztos vagyok benne, hogy a könyvet ha elolvasod, nem lesz több cigi a szádban :D
2012. jún. 19. 17:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Pont egy hete hagytam abba:)

Elfogyott a cigim, de úgy időzítettem, hogy estére fogyjon el, és reggel már nem vettem többet, mert azóta se.

Első két nap nekem rossz volt, de utána hidd el, hogy sokkal jobb ÉLNI! :)

Amúgy Allan Carr könyve tényleg jó, bár én abba csak tegnap olvasgattam bele, engem megerősített.

Sok sikert!:)

2012. jún. 19. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Én 15 évig dohányoztam, kisebb nagyobb megszakításokkal, május 21én elhatároztam, hogy nem gyújtok rá többet, mert nincs rá szükségem. Az első hét pokoli volt, mindenen el tudtam olna bőgni magam, idegroncs voltam...aztán szépen lassan elmúlnak ezek a tünetek. Azonban mai napig bármikor rá tudnék gyújtani, sokszor kívánom is a cigit. Akaraterő, dolgozz rajta...kitartást!
2012. jún. 21. 21:13
 10/10 anonim válasza:
Allen Carr könyve, a legjobb, leghatásosabb módszer mind közül.
2012. jún. 27. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!