Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Elmúltam 18 de mégsem adták...

Elmúltam 18 de mégsem adták el nekem a cigit balatonon. Hogy lehet?

Figyelt kérdés
Elmúltam tizennyolc,de nem kaptam cigit.Ennek az oka az volt,hogy azt mondták és láttam is a boltban kiirva,hogy aki májusban vagy utánna született 91ben annak nem adhatnak.ez hogy lehet?új jjogszabály?Vagy micsoda?
2009. júl. 4. 18:19
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Be kell mutatnod a személyidet, hogy elmúltál, és akkor kell, hogy adjanak. (Illetve az eladónak kell kérnie, hogy mutasd meg.)
2009. júl. 4. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
vagy csak viccesek voltak:D örülj neki hogy nem adtak. egy dobozzal kevesebbet szívsz:)
2009. júl. 4. 18:23
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Én rácsaptam volna a pultra a helyedben. a jogszabály szerint 18 éven felüleiknek árusítható cigi. nos, ha te akár aznap akár 1 nappal vagy a 18 szülinapod után veszel cigit a szabály értelében kötelességük kiszolgálni téged, mivel elmúltál 18 és ez a lényeg. sztem szórakoztak veled, ha lenne ilyen szabálymódosítás, tele lenne vele minden! én elkértem volna a panaszkönyvet.
2009. júl. 4. 18:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Odaadtam a személyim.Megnéztem,ki volt írva minden pénztárhoz,hogy májustól.Miért pont május.Mitől vagyok kevésbé 18 mint az aki április 30án született...
2009. júl. 4. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom én ilyennel még nem találkoztam, szerintem is hülyeség, vegyél máshol ha tudsz.

Kiadni nem köteles neked, ha elmultál 18 akkor se, akkor viszont nem tudom minek tart...

Új törvényröl nem tudok, keress rá vmi hírportálon, talán találsz vmit. :)

2009. júl. 4. 18:30
 6/9 anonim ***** válasza:
21%
én kértem volna a panaszkönyvet vagy mi az. Am elég érdekes az is h amikor nem voltam még 18 egyből kiadták, mikor betöltöttem folyton kérik -.-
2009. júl. 4. 23:49
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

Úgy lehet, hogy van esze az eladónak, és nem mérgezi azt a "gyereket", aki elmúlt 18, és nagylánynak képzeli magát. Legyen eszed, és vegyél inkább fagyit! Az még finom is...

Bocsi, ha sértésnek veszed, de ez a véleményem...

19/L

2009. júl. 7. 17:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha valaki elmúlt 18 az már nagykorú és kötelességük kiszolgálni cigivel piával bármivel. Én a szülinapom után pár nappal a pálesz fesztiválon kis üveges pálinkát vettem.

Nem ittuk meg csak emlékbe kellet. Igaz kértek személyit de kiszolgáltak. Gáz hogy a 14 15 évesek kiszolgálják a 18 éveseket meg nem.

2009. júl. 8. 14:48
 9/9 anonim válasza:
32%
Még ennyit sem tudtok? EU!! 21év lett a nagykorúsági korhatár, csak még nem minden bolt vezette be. Ez az új törvény. Ha meg ki volt írva, akkor mit nem értesz???
2009. júl. 22. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!