Töltött cigaretta - miből milyet, tapasztalatok, vélemények?
Eddig rövid, kék (nem Cobalt, a sötét kék) Multifiltert szívtam. Most, hogy egyre drágább (720Ft, amikor elkezdtem még 500Ft volt) szeretnék áttérni a töltött cigarettára, kicsit olvasgattam az interneten, de igazából nem sok mindent találtam róla.
Milyen dohányt ajánlotok, aminek talán hasonló íze, ereje lenne, mint a kék Multinak? Olvastam egy másik topikban, szintén itt a fórumon, hogy miket érdemes elkerülni és miket érdemes kipróbálni, de hátha valaki tud konkrétabbat mondani. Ízeset nem szeretnék, jobb lenne a rendes dohány íznél maradni. Ezzel talán elég sokat szűkült a kör, elsőre talán a Sophiane kék verziója, ami jónak tűnik. Túl drágát sem szeretnék választani, mert akkor már inkább maradnék a dobozos cigarettánál. (max 800Ft a 40g)
Milyen hüvelyt próbáljak meg? Amit hallottam, hogy mindenképpen szénszűrős legyen, ezekből kettőt találtam, egyik a Sophiane kék változata, a másik a Viceroy kékje, de utóbbit nem sok helyen láttam eddig. Olvastam még, hogy a Primus cégnek a Multifilter változata is ilyen, de egyik webshopban, sem találtam erre utaló jelet, ellentétben pl a Sophiane-val, ott írták, hogy szénszűrős. Más esetleg, vélemény, tapasztalata valakinek?
Utolsó nagy dilemmám a töltő megválasztása? Elektromosról nem sok jót hallottam. Kéziből meg megint csak van sok fajta. Amiket én találtam: Columbus, Golden Gate, Lexington, Mascotte, Primus, Silverado és valamilyen Angel. Mindegyik 1000-1500Ft körül van, kivéve a Mascotte az 2000Ft körül. Egyedül a Golden Gateról találtam némi infót itt, sokaknak nem jött be, de nem látom, hogy lenne különbség a többi közt igazából. Ki milyet használ, mennyire jött be, mennyire időtálló?
Előre is köszönöm a segítséget!
1. válasszal nem értek egyet, ez buta és tudatlan válasz volt (már bocs)
ha nem csak spórolni akarsz de a minőséget is tartani, sőt emelni akkor próbáld ki a tekerős cigit
veszel Tilbury vanília-chery-s dohányt hozzá Domingó füstszűrőt, és papírt, akkor nem csak valódi minőséget szívsz de megtanulhatsz egy új dolgot (a tekerést) valamint isteni illata van és mivel elég babrálós az elején (sőt el is fogsz tépni pár papírt) ezért nem fogsz gyakran csinálni és kevesebbet szívsz ergo olcsóbb (persze hamar bele lehet jönni és ha már nagyon megy akkor tárt szemekkel fognak nézni a haverok) :D
Én pipadohánnyal töltöm a cigit, sokkal lassabban ég el mint a cigarettadohány. Egy szál 10-12 percig is kitart.
Hüvelyt próbálj ki több félét, rájössz hogy melyiket kedveled.
Töltő jó a Columbus, én a kisebbik fajtát használom, kb 20mp egy cigi töltése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!