Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Azért az úgy okésabb, hogy...

Azért az úgy okésabb, hogy napi 2 szál?

Figyelt kérdés
Ha már dohányzom, gondoltam szabok egy határt magamnak hogy naponta csak két szál, egyébkéntsem szoktam sokkal többet szívni, kb 5 szál. Gondolom még mindig jobb mintha napi 1 dobozzal elszívok.
2012. ápr. 24. 16:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hagyd abba egy ideig, így elkerülöd a rászokást.
2012. ápr. 25. 00:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Mióta cigizel? Milyen fajtát szívsz? Miért szoktál rá?

Aztán majd nem fogsz tudni leszokni.....

és így jársz [link]

2012. ápr. 25. 08:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondok neked valamit.

Engem nem érdekel, hogy 15 éves vagy és valószínűleg a szüleiden kívül kevés embert érdekel az is, hogy dohányzol. Viszont nem ártana, ha néhány dologgal tisztában lennél:

- használd a logikádat minden téren; ha példának vesszük a cigit és elvégezzük a számításokat akkor napi 2 szál cigaretta évente összesen 730 szál cigarettát jelent

- ha már dohányzol akkor ne legyél benne annyira biztos, hogy te szabod meg a határt; ez tapasztalat kérdése és neked nyilván nincs honnan tudnod, de a dohányzás sokszor úgy veszi át az irányítást fölötted, hogy azt észre sem veszed; és mindenki olyan magabiztosan kezdi, mint te, azt gondolván, hogy 1 kis dohányzás nem probléma, viszont ídővel fokozatosan azt fogod tapasztalni talán, hogy a 2 szálból 10 szál lesz és 10 szálból 1 doboz, de már nem fogod tudni abbahagyni

- az egészségügyi hatásokról nem írok, mert biztos vagyok benne, hogy te is tisztában vagy velük; viszont amivel kapcsolatban lehetséges, hogy nem vagy tisztában, azok a pszichológiai hatások, a dohányzás ugyanis könnyen vállhat egy olyan eszközzé, amelyre szükséged lesz szinte bármikor amikor dühös/magányos/szomorú/kedvtelen/unott/stb. vagy; amikor a dohányzás egy pszichológiai eszközzé válik akkor ott már nagyon komoly függőség alakulhat ki

Ha mindezeket átgondoltad és úgy döntesz, hogy mégis tovább folytatod a dohányzást, akkor emlékezz rá, hogy te döntöttél így, tudatában lévén minden lehetséges veszélynek.

A szülők egy ídő után már nem foghatják a kezed és a barátok még ídő előtt nem foglalkoznak a te életeddel, ezért gyakorlatilag neked kell meghoznod a döntéseket, amelyek később majd megfogják határozni az életedet. Éppen ezért úgy döntsél mindig, hogy azt majd később se bánjad meg.

2012. ápr. 25. 15:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Én is 15 évesen kezdtem el cigizni, eleinte 3-at naponta, később már 5-öt, majd 10-et és így tovább. Az hülyeség, hogy állandósulni fog a napi 2 szál, mert mindig egyre többet-többet fogsz majd kívánni. Most tedd le, míg lehet! Persze, hogy most még nincsen semmi bajotok tőle, de a jövőre nem gondolsz?? Milyen jövőd lesz? Nem mindegy hogy egészséges leszel, vagy végig szenveded a betegségek miatt. Én már megbántam, hidd el! 10 éve cigizek, napi 1 doboz legalább, pedig mondtam, hogy hogy kezdtem én is. És lenne annak a pénznek jobb helye is, főleg amennyit a 10 év alatt ráköltöttem. De már eszem a kefét.

A 12-ik válaszadó meg egy idióta!

25/L

2012. ápr. 25. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!