Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Káros az, ha heti 3-5 száll...

Káros az, ha heti 3-5 száll cigit elszívok?

Figyelt kérdés

Ha megkínálnak és van kedvem szívni akkor elfogadom,ha nincs kedvem,akkor viszont nem..Így heti kb. 3-5 szállat szoktam szívni,de heti 3x edzek (hétfő,szerda,péntek) és 2x járok el futni (kedd,csütörtök).Rászokni nem akarok és nem is fogok,hisz nem kívánom!

Mennyire káros ez a heti 3-5 száll cigi az egészségemre??

15/F

2012. ápr. 9. 19:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Azért hanyagold szerintem egy darabig, hogy a rászokás veszélyét minimalizáld:)
2012. ápr. 11. 07:58
 12/22 A kérdező kommentje:
Értem :)
2012. ápr. 11. 12:34
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ennyi is árthat. Igaz a szervezet sok mindent kibír, de a cigaretta viszont elég agresszív: CO-t és CO2-t juttat a szervezetedbe, ezek drámaian lerontják a vér oxigénszállító képességét. A nikotin felesleges központi idegrendszeri izgalmat okoz. Előfordulhatnak benne cinanid-vegyületek, melyek szintén az oxigénszállító képességet rontják. A korom, ami a papírból jut a tüdődbe, és ugyanúgy rakódik le, mint pl a kémény falára, ami aztán el is tömődik. Ugyanez történhet a tüdőddel is - gázcsere nélkül pedig nem lehet élni. Nos ugyanezek történhetnek Veled is, persze 3-5 szál esetén nem annyira drasztikusan. Sportemberként pedig tényleg nem illik dohányozni:)
2012. ápr. 13. 10:42
 14/22 anonim ***** válasza:

"Azért gyújtok rá,mert néha jól esik a haverokkal ellazulni és cigizni..

Vagy ez hülyeség? :D"

Ha a cigi feltétlen kell az ellazuláshoz, akkor hülyeség. Nem kell azért cigizni, mert a haverok is cigiznek.

Egyébként szerintem már ez is függőség. Hiszen ha jól értem, a heti 3-5 szál mindig megvan. Akkor most miért áltatod magad azzal, hogy nem vagy függő? Próbáld meg, hogy elhatározod, hogy mondjuk egy hónapig nem szívsz, hogy meglásd, megy-e! Nagyon fontos, hogy ne hazudj magadnak. Ha függő vagy, akkor függő vagy.

Az edzés szép és jó, de igazán nem értem, miért kell cigizéssel együtt csinálni, amikor nélküle is lehet:D

2012. ápr. 15. 16:31
 15/22 A kérdező kommentje:

" Egyébként szerintem már ez is

függőség. Hiszen ha jól értem, a heti 3-5

szál mindig megvan. "

Nem mindig.. pl. ezen a héten csak 2 szál cigit szívtam. :)

2012. ápr. 15. 20:22
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

De minden héten szívsz, nem? Szerintem az már elég. Vannak függők, akik naponta egész dobozokat elszívnak és vannak olyanok, akik hetente egyet-kettőt. De ők is azok.

Nem téged akarlak ezzel bosszantani, de fontos, hogy tisztában legyél a valósággal. Amíg becsapod magad és nem látod be, mi a probléma, addig nem fogod tudni megoldani. Csak akkor, ha beismered, hogy függő vagy és elhatározod, hogy leteszed. Sokan úgy függők, hogy nem is látják be, hogy azok.

Azt érdemes megfontolnod, hogy megéri-e neked. Nekem az a tippem, hogyha most nem teszed le, akkor nőni fog később az adagod. Már most is az ellazulással párosítod; gondolj bele, ennél már csak több stressz lesz az életedben, egyre többet kell majd tanulnod, érettségi, stb. Akkor fokozottan keresed majd az ellazulás lehetőségét.

Ha rám hallgatsz, tedd le és összpontosíts a sportra.

2012. ápr. 15. 22:08
 17/22 A kérdező kommentje:

Értem..Nem gyújtok rá,mert az egészségem fontosabb és komolyabban nem akarok rászokni.

Egyébként meg a kezem büdös tőle,pedig a kezemet is megmostam,lebukni meg nem akarok. :D

Szval belátom,hogy hülyeség..

Köszönöm a válaszokat!

Egy jövőbeli cigissel kevesebb,s egy egészséges emberrel több.. :D

2012. ápr. 16. 21:08
 18/22 anonim ***** válasza:
59%

Jól gondolod:)

Nagyon fiatal vagy ahhoz hogy károsítsd magad, ne most tedd tönkre az egészségedet, ráérsz majd a fősulin:D

2012. ápr. 16. 22:01
 19/22 anonim ***** válasza:
Az a lényeg rendszer ne legyen belőle, ne minden héten gyújts rá, így nem tud kialakulni a függőség, ha megszokás lesz belőle függő lehetsz.
2012. ápr. 17. 09:34
 20/22 A kérdező kommentje:

Oké,értem..

Köszönöm mindenkinek válaszokat! :D

/Aki még hozzá akar szólni,nyugodtan tegye :) /

2012. ápr. 17. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!