Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A vizipipa is "kormolja" a...

A vizipipa is "kormolja" a tüdőt, mint a cigaretta?

Figyelt kérdés
2009. jún. 17. 15:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A nikotinmérgezéshez kb. 300 szál cigarettát kéne elszívnod egy nap....
2009. aug. 29. 18:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen

De az attől fög hogy menyiszer pipázol.

:D

Pl minden nap akkor kormolja barátom de ha hetente 1 szer 1-2 szén sztem nem anyira de kormolja.

2009. szept. 11. 01:22
 13/17 anonim ***** válasza:
nem, a vízipipa dohányában nincs kátrány, a füstje nagy része pedig vízpára
2009. szept. 17. 18:24
 14/17 anonim ***** válasza:
én még nem hallottam olyat h valaki vízipipa miatt halt meg ....biztos hogy nem egészséges de ha józan ésszel gondolkodunk láthatjuk a különbséget a cigi és a vízipipa között.
2009. szept. 21. 15:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Az égő cigarettában a dohány hőmérséklete 600-800 celsius között mozog. Itt elég a papír és a dohány egy része.

A vizipipában a dohány hőmérséklete 350-400 celsius.

Ilyen hőmérsékleten minimális mennyiségű dohány ég el (ez megfigyelhető az elszívott vizipipa kerámiájában), mivel a füst nagyrésze csupán vízpára, mivel a vizipipadohány NEDVES. A vizipipa füstjében jóval kevesebb a szárazanyag-tartalom, mint a cigarettájéban. Papír pedig egyáltalán nincs, ami eléghetne.

Egyébként borzalmas egyszerű, szívj át egy cigarettát papírzsebkendőn, utána szívd a vizipipát is át egy papírzsebkendőn. A ciginek ott marad a sárga helye a zsepin, míg a vizipipától nedves lesz a zsepi de nem rakódik le benne semmi.

2009. szept. 21. 20:06
 16/17 DonciKenobi válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=0sLmN-Mzxh8

ez messze a leghasznosabb video én csak annyit mondok

2010. aug. 26. 16:07
 17/17 Akkrann válasza:

A kutatásokat a cigigyárak rendelték olyanra amilyenek a konkurenciaharc miatt. Idegeskedtek, rendeteg cigit szívtak el, sokan szívrohamot kaptak.

A pipások eközben tök nyugiban élvezték az eperfüstöt. Vagy mentát, én azt szeretem. Nem kaptak szívrohamot. Nem rendeltek meg kutatásokat a cigisek ellen mert a pipa nem olyan káros. 1 pipa = 100 cigi? hehe, szívj el egy pipát, aztán szívj el 100 cigit, az egyenlőségjel furcsának fog utánna tűnni!

2010. okt. 12. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!