A vizipipa is "kormolja" a tüdőt, mint a cigaretta?
Én is úgy tudom, hogy ugyanolyan káros, mint a cigi.
Kátrány is van benne a vizsgálatok szerint.
A cső és a víz a nikotint szűri ki, de a cigiben nem a nikotin a káros, az "csupán" a függőséget alakítja ki (nyugtató hatású is).
A többi a káros vegyület, amiket a víz nem tud 100%-osan kiszűrni, és egy vizipipát nem 5 percig szívsz, mint egy cigit, vagyis, ha arányaiban kevesebb is a káros anyag, a hosszabb idő alatt több jut a szervezetbe.
Hő hatására szabadul fel. Miért ne jutna a tüdőbe? Hő, ettől felszabadul, víz, ettől lehűl, belégzés, ettől bejut a tüdőbe. :)
+ lehet, hogy a vízipipa nem kormol (vagy nem annyira mint a cigi, mivel nincs papír), de sok más rákkeltő, egészségkárosító anyag van benne.
Végül is mindkettő mérgez, hogy melyik milyen mértékben, azt nem tudom, de ami biztos, hogy számottevő mértékben, és aki ezt mérlegeli, az nem használja ezeket és kész. Vagy nem érdekli a mérgezés és használja és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!