Kik azok akik örülnének annak, ha örökre beszüntetnék a dohányzást?
Egyetértek az elsővel. Nem olyan káros,mint ahogy híresztelik. Csak ezzel terelik el a figyelmet a szmog,a benzingőz, a mindenféle tartósítóanyagokkal teli élelmiszerek sokkal károsabb hatásairól.
Ma több a tüdőrákos,infarktusos beteg,mint nagyapáink idejében. Pedig közülük is sokan dohányoztak.
Jó lenne, ha nem böfögnénk be butaságokat mindenféle alap nélkül.
Magyarországon vezető halálok a rák. A halálozások 25%-áért felelős, kétszer annyiért, mint a szív- és érrendszeri betegségek. A férfiaknál a top daganatos halálok a tüdőrák. Az áldozatok nagy százaléka 65 év alatti. (Tehát tipikusan korai nagypapa korban halnak meg.) Egyébként európai összehasonlításban is nálunk az egyik legmagasabb a rákhalálozások száma. Az okok az életmódban keresendők - nulla mozgás, sok cigi, zsíros ételek, kevés omega-3 (halak) fogyasztása, viszont sok alkohol. Valaki írta a gyerekeket. A gyerekeknél a lymphoma a leggyakoribb rákfajta, nem a tüdőrák. Minden esetre minél kevesebb káros szokásunk van, annál esélyesebbek vagyunk a hosszú életre.
Én egyáltalán nem is korlátoznám, ha minden dohányosba szorult volna annyi intelligencia, hogy a saját rossz szokását nem kényszeríti rá az olyan embertársaira, akik úgy döntenek, hogy nem élnek ezzel a szenvedéllyel.
Sajnos amíg vannak olyan emberek akik pl egy buszmegállóban fél méterre állnak meg az alig 2 éves gyermekemtől és észre sem veszik, hogy a cigarettafüstjük pont a gyerekre száll, vagy pont nem érdekli őket,és nekem kell arrébb állni, addig örülök minden korlátozásnak,ami mellesleg szerintem pont az ilyen "figyelmetlen" dohányosokat háborítja fel leginkább.
Aki eddig figyelt arra, hogy másokat ne zavarjon a füstölésével, annak a tiltás nem hiszem, hogy sok változást eredményezne az életében.
Nem csak a dohányosoknak vannak jogaik, hanem az azzal nem élőknek is.
Ami meg a cigaretta ártalmasságát illeti, Kovi bácsinál a pont. Nem mellesleg a passzív dohányzás sokkal veszélyesebb mint az aktív, szóval megint ki jár rosszabbul, az a nemdohányos aki vigyáz az egészségére,de kénytelen elviselni, hogy az orra alá pöfögnek.
Nekem is van saját kis történetem. Anyósom soha életében nem dohányzott, viszont após erős dohányos és az a fajta aki nem veszi a fáradtságot, hogy lakáson kívül pöfékeljen.
Akkor sem változtatott ezen a szép szokásán amikor anyósom rákos lett, mely néhány év múlva a tüdejébe adott áttétet. A kezelőorvosa szerint a praxisa alatt még nem fordult elő egyszer sem, hogy az a fajta rák ami neki volt a tüdőbe adjon áttétet.Pedig a doki nem volt már zsenge korú.
Biztos nem volt köze ehhez a több évnyi passzív dohányzásának, csak én vagyok túl hipochonder.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!