Vízipipa szén használat?
Nemsokára megkapom az első vízipipám. Szeretnék tippeket kérni a szénnel kapcsolatban, milyet vegyek, öngyulladós, nem öngyulladós, stb.
Illetve a két féle szén használatáról is felvilágosíthatnátok. :D
Shiazo-t használnék, 1 "tömésre" kb. mennyi szén kell, a kerámián milyen eloszlásban?
Shiazot én még nem próbáltam,de ugy tudom oda nagy hőértékű szén kell.
Az öngyulladósak nem annyira sokáig birják,mint a natúr szenek,viszont a natur szenet sokkal macerásabb meggyujtani.Én a gáztűzhelyen vagy a kandallóban szoktam beizzitani.
nna, kezdjük az elején :)
- a vizet a tartályban csak a cső (ami lenyúl) felett egy centiig töltsd
- öngyulladó, three kings-et ajánlok. szürke fólia, pirossal ráírva, mindenhol lehet kapni. legegyszerűbb begyújtása: ráteszed a gáztűzhelyre, és nagyon alacsony lángon elkezd égni, leesik róla kis szénszemcsékben az öngyulladó rész, megfogod csipesszel, és ráteszed a kerámiára.
- kerámiában és szellősen szeretem, nem a tetejéig felnyomva a dohányt, mert így fincsibb, bár ha nagyon megtömöd, az sem dúrva. :) próbáld ki mind kettőt, csak arra vigyázz, hogy a kerámia tetejéig ne érjen, mert akkor hamar megég, kapar, stb..
- egy, két réteg alufólia, amit sűrűn fogpiszkálóval (!) kiszúrsz, főleg középen, ahová a szenet teszed.
- shiazo.. nem tudom, ha megpróbálod egyszer a dohányt, belátod, hogy ezerszer jobb az :) vagyis nekem, de másnak pl fordítva. az is kb a kerámia tetejétől lefelé fél centire tedd max, nem kell sok, nehogy megégjen, mert úgy már szívás visszatenni a dobozba, ha már szenes. mert akkor a benne lévő szmötyi is szenes lesz. :)
ha valamit kérdzenél, írj privátba
16l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!