Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy szoktassam le a barátnöim...

Hogy szoktassam le a barátnöimet a dohányzásról?

Figyelt kérdés
Még nem függők de mindig azt mondják hogy ha ez a doboz elfogy abbahagyjuk ,de aztán már ott a következö. Én nagyon elitelem a dohányzást .
2012. febr. 24. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Sehogy. Nem a te dolgod. A dohányzást elítélheted, de a barátnőidet nem. Akkor sem, ha dohányoznak. A barátság arról szól, hogy feltételek nélkül elfogadod a barátaidat, nem cseszegeted őket, nem akarod leszoktatni, megváltoztatni. Ha nem megy, egyszerűen nem kell barátkozni velük.

Egy nem dohányzó

2012. febr. 24. 21:54
 2/7 A kérdező kommentje:
13 évesen?!
2012. febr. 24. 21:54
 3/7 anonim ***** válasza:

első és nagyon fontos: a dohányzást elítéled, az teljesen rendben van, és nem is írtál ilyet, de őket ne ítéld el.

egyet tehetsz: összehívod őket és megkéred, hallgassanak meg...aztán elkezdesz beszélni nekik a dohányzás káros hatásairól, esetleg elrettentésnek vannak a neten tüdőrákos esetek, a youtubon rákos haldoklók...

Tudom, keményen hangzik, de hidd el, ha még nincsenek rászokva, talán erre végleg abbahagyják

erőltetni viszont semmiképp nem érdemes.

2012. febr. 24. 21:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom ,es megprobalom :)
2012. febr. 24. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Szívesen. Próbáld meg, de mondom, ha látod rajtuk, hogy nem hajlanak a dologra, ne erőltesd. Akkor marad az, amit az első hozzászóló írt: így kell elfogadni őket:)
2012. febr. 24. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:

13 évesen meg főleg nem a te dolgod. A szülők felelőssége. Ettől függetlenül elmondhatod a véleményedet, de szerintem nem fogja érdekelni őket.

Érdekel a véleményem? Szerintem már rég rászoktak, azért vesznek újabb- és újabb dobozt. Leszokni pedig baromi nehéz.

De azt ne hagyd, hogy pl. rád fújják a füstöd, az is majdnem olyan káros, ha beszívod, mintha cigiznél.

Első

2012. febr. 24. 22:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát igen, a szülők felelőssége volna, de a barátok nagyobb hatással vannak erre a korosztályra, bármennyire is jó a szülő-gyerek kapcsolat.
2012. febr. 24. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!